22 Monate reifte dieser Ausnahme-Carmenere in französischen Eichenfässern. Das Bukett des herausragenden chilenischen Weins ist faszinierend facettenreich. Es vereint Noten von Wildbeeren, schwarzem Pfeffer, Paprika und Tabakblättern mit einer süßlichen Würze. Am Gaumen ist der Errazuriz KAI Carmenere intensiv aromatisch und seidig, mit eindrucksvoll frischer Fruchtigkeit und einer wunderbar harmonierenden Säure. Die Komposition aus 95% Carmenere und 5% Syrah (Shiraz) besitzt einen saftigen Kern, eine wunderschöne Eleganz, eine kräftige Textur sowie geschliffene Tannine.
22 Monate reifte dieser Ausnahme-Carmenere in französischen Eichenfässern. Das Bukett des herausragenden chilenischen Weins ist faszinierend facettenreich. Es vereint Noten von Wildbeeren, schwarzem Pfeffer, Paprika und Tabakblättern mit einer süßlichen Würze. Am Gaumen ist der Errazuriz KAI Carmenere intensiv aromatisch und seidig, mit eindrucksvoll frischer Fruchtigkeit und einer wunderbar harmonierenden Säure. Die Komposition aus 95% Carmenere und 5% Syrah (Shiraz) besitzt einen saftigen Kern, eine wunderschöne Eleganz, eine kräftige Textur sowie geschliffene Tannine.
Montes Folly - the famous 100% Shiraz (Syrah) from Viña Montes - is also in the vintage 2011 an outstanding example of Chilean viticulture arts. The wine has a deep, ruby red color. On the nose the wine is intense and classy. Notes of blueberries, blackberries and plums harmonize wonderful with hints of chocolate.On the palate, the Shiraz offers an exceptional complexity and structure. Aromas of boysenberry, mocha, espresso and blackberries are wonderfully highlighted by velvety, powerful tannins. The persistent finish is wonderfully invigorating thanks to its fresh acidity.Enjoy this exceptional wine from Chile with red meats, lamb or venison. Decant the Montes Folly at least one hour before serving. The wine can be enjoyed now but will improve over the next 20 years.
Purple Angel is a selection of our best Carmenère selected from our two Estates (50% sourced from Apalta, were its sunny vineyards give elegance to the wine and 50% from our Marchigue Estate, a coastal cool weather vineyard that produces low yields naturally and provides strength, concentration and a deep, intense carmine color to it. A fantastic wine that blends both elegance and powerPurple Angel showcases the spicy touches typical of Carmenère, with ripe, gentle and soft tannins, it’s a full bodied, concentrated wine that combines red berries and dark chocolate on the mouth with alluring cigar box, blackberries and plums aromas on the noseThe wine is blended with a touch of Petit Verdot to enhance its structure, color and cellaring potential. A mouth filling wine with a very long finish, definitely a unique Carmenère!Denomination of Origin: Purple Angel is a blend of 92% Carmenère and 8% Petit Verdot from the Colchagua Valley. Winemaking: Grapes are carefully hand picked. The clusters go through a grape by grape selection made by hand with a team of 14 people, in which only good fruit is allowed into the tank. During the 18 months of barrel aging in new French oak barrels, the wine is racked 3 times to get rid of lees, and allow some oxygen to interfere in the evolution and maturation of this wine.When the final blend is made, if the wine is totally clear, and has no microbiological pressure, there is no need for filtration or fining….so the wine goes unfiltered to the bottling process.Decant for at least an hour for better enjoyment, allowing the wine to open up.
Der Errazuriz Max Cabernet Sauvignon duftet anregend facettenreich nach Himbeeren, schwarzen Kirschen und Blaubeeren sowie nach Noten von Dill und Rosmarin. Am Gaumen wunderbar fruchtbetont, mit einer feinen, süßlichen Würze und balsamischen Tönen. Ein Rotwein mit eindrucksvoller Fülle, feingliedrigen Tanninen, einer guten Struktur und Persistenz.12 Monate reifte der Cabernet aus Chile in französischen Eichenfässern, wobei zu 20% neue Fässer zum Einsatz kamen. Luis Gutiérrez verleiht diesem Rotwein in Robert Parker‘s Wine Advocate 89 Punkte und schreibt unter anderem: „In fact the palate is bone dry and has some grainy tannins, really pleasant and easy to drink. Very good typicity, value and it should also be readily available.”
Dieser Cabernet Sauvignon aus Chile, eine Komposition von Trauben aus dem Aconcagua- und dem Maipo-Tal, duftet anregend nach roten und schwarzen Früchten, mit schönen balsamischen Untermalungen und Nuancen von Vanille, Nelken, Kirschen und Pflaumen. Am Gaumen ist der Errazuriz Estate Series Cabernet Sauvignon sanft, mit feingeschliffenen Tanninen und einer harmonischen, erfrischenden Säure.
Production area: Selected vineyards of Neviera and Casa Rossa, located in San Marzano district. The soil is mainly “terra rossa”, with a fine texture and generally a calcareous undergound with a few emerging rocks. The well-known redness of these soils is due to the presence of iron oxides. The climate is characterised by high temperatures all year round, very few rainfalls and a wide difference of temperature between night and day, which has a nice influence on the quality of grapes. This is the “classical” central area of d.o.c. ”Primitivo di Manduria” Harvest period: Third decade of August, first decade of September Vinification: Hand-harvested in small baskets. Maceration: 18 days with selected autochtonous yeasts. Thermo-controlled alcoholic fermentation at 24-26 °C Maturation: In French oak barrels for 6 months Tasting notes: Intense ruby red colour, wide and complex to the nose, fruity, with prunes, cherry jam aroma, with notes of tobacco, slightly spicy. Full-bodied wine, soft and rich in fine tannins, with notes of cocoa, coffee and vanilla in the end. Best served with: Red meat, game, savoury first courses. Meditation wine
This wine has an intense garnet-red colour.In the nose there is characteristic winy bouquet, intense and persistent, cherry hints.On the palate velvety, slightly bitter, reminds of cherry and bitter almonds.It pairs excellently with red meat and game.
Der Rust en Vrede Estate ist ein Cuvee aus den Rebsorten Cabernet Sauvignon, Syrah und Merlot. Der dominierende Cabernet gibt dem Wein herrliche Noten von schwarzer Johannisbeere und weiteren dunklen Früchten wie Heidelbeere. Der Syrah sorgt für eine schöne Würze mit erdigen Aromen. Der Merlot steuert sanfte florale Aromen von Veilchen und Jasmin bei. Eine Kombination, die am Gaumen wirklich Spaß macht. Die Farbe ist purpurrot und in der Nase finden sich Noten von frischem Leder, Tabak, Maulbeeren und Waldboden wieder. Der langanhaltende Abgang wird durch samtig weiche Tannine bestimmt.Der Rust en Vrede Estate reifte 18 Monate in 100% französischen Fässern, die mittelstark getoastet waren. Dadurch erhält der Wein einen schönen runden Körper und eine feste Struktur. Die moderate Säure balanciert die Trockenheit wunderbar aus.Ergänzend zu Wildgerichten aller Art ein wirklicher Genuss.
Der goldfarbene Château Dereszla Tokaji Aszu 5 Puttonyos vereint in seinem Bouquet Noten von Butterscotch, Vanille, Karamell und Ananas. Dazu bereichern Aromen von Mango, getrockneten Aprikosen und von Honig den Duftstrauß. Die Region Tokaj im Nordosten Ungarns ist weltberühmt für ihre Süßweine, und diese Kreation von Château Dereszla ist ein eindrucksvoller Beleg für die Qualität dieser Dessertweine.Am Gaumen mit großer Eleganz, schöner Süße und einer wunderbar ausgewogenen Säure. Sie können dieses herausragende Geschmackserlebnis jetzt genießen. Aber auch in zehn Jahren wird dieser Süßwein noch seine vielen Qualitäten offenbaren.Entdecken Sie den Château Dereszla Tokaji Aszu 5 Puttonyos zum Beispiel zu einem Blauschimmelkäse, zu delikat-würzigen Crackern, zu Käse-Variationen mit Honig oder auch zu hellem Fleisch, das leicht gewürzt ist.
Purple Angel is a selection of our best Carmenère selected from our two Estates (50% sourced from Apalta, were its sunny vineyards give elegance to the wine and 50% from our Marchigue Estate, a coastal cool weather vineyard that produces low yields naturally and provides strength, concentration and a deep, intense carmine color to it. A fantastic wine that blends both elegance and powerPurple Angel showcases the spicy touches typical of Carmenère, with ripe, gentle and soft tannins, it’s a full bodied, concentrated wine that combines red berries and dark chocolate on the mouth with alluring cigar box, blackberries and plums aromas on the noseThe wine is blended with a touch of Petit Verdot to enhance its structure, color and cellaring potential. A mouth filling wine with a very long finish, definitely a unique Carmenère!Denomination of Origin: Purple Angel is a blend of 92% Carmenère and 8% Petit Verdot from the Colchagua Valley. Winemaking: Grapes are carefully hand picked. The clusters go through a grape by grape selection made by hand with a team of 14 people, in which only good fruit is allowed into the tank. During the 18 months of barrel aging in new French oak barrels, the wine is racked 3 times to get rid of lees, and allow some oxygen to interfere in the evolution and maturation of this wine.When the final blend is made, if the wine is totally clear, and has no microbiological pressure, there is no need for filtration or fining….so the wine goes unfiltered to the bottling process.Decant for at least an hour for better enjoyment, allowing the wine to open up.
Die Weinberge des argentinischen Weinguts Bodega Catena Zapata erstrecken sich in Lagen bis zu 1500 Metern hoch. Die Trauben für den Catena Malbec stammen aus verschiedenen Lagen und ausgewählten Parzellen der Mendoza-Berge. Sie werden von Hand verlesen und separat verarbeitet. Der Rotwein wird für rund 12-14 Monate in französischen und amerikanischen Eichenholzfässern ausgebaut.Das Bukett ist reich an Frucht und Würze. Hier treffen Kirschen und Brombeeren auf Kaffeearomen, Tabaknoten und pfeffrige Akzente. Am Gaumen zeigt der elegante Wein eine saftige Fruchtfülle mit seidiger Textur und feinkörnigen Tanninen. Der Abgang ist lang und fruchtig. Servieren Sie den Gaumenschmeichler beim Grillen. Besonders gut passt er zu argentinischem Ribeye-Steak.