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The Primitivo grape variety has been enjoying unabated popularity for years. The great variety of Primitivo wines is almost unimaginable in the meantime, so it is all the more important to preserve the original character of these grapes. With the Pr1mo Numero Uno Primitivo Salento, this aim has definitely been achieved. Deliberately equipped with a slight residual sweetness and very structured, it is full-bodied on the palate, simultaneously showing a unique softness. In a long process, cellar master and Cantine Menhir owner Gaetano Marangelli has produced the typical Primitivo in the form native to Apulia.
The Pr1mo Numero Uno Primitivo Salento is an intense dark red in the glass, showing the full power of the sun absorbed by the Pr1mo grapes. On the nose, the wine offers wonderful aromas of cherry jam, ripe plums and wild berries. The ageing in wooden casks gives the Pr1mo Numero Uno Primitivo Salento an additional, subtle hint of vanilla. On the palate, fruit and fullness predominate. The Pr1mo Numero Uno Primitivo Salento is always velvety and well-balanced. Enjoy the original, unadulterated taste of Apulia.
The Pr1mo Numero Uno Primitivo Salento is a wine for all occasions. It is lovely to enjoy on its own and is also an ideal accompaniment to a good meal. Serve this wine with roast pork or grilled dark meat. It also goes beautifully with strong cheeses.
We recommend enjoying this red wine with exquisite milk chocolate with notes of salt and caramel.
Via Scarciglia 18
73027 Minervino di Lecce LE
Italien
Cantine Menhir ist ein noch sehr junges Weingut. Erst 2005 wurde es von Gaetano Marangelli gegründet und hat in bemerkenswert kurzer Zeit eine internationale Erfolgsgeschichte geschrieben. Cantine Menhir gilt bereits heute als eines der Vorzeige-Weingüter Apuliens in Italien.
Auf 30 Hektar werden in der fruchtbaren Küstenregion von Laghi Alimini Rebsorten angebaut. Dazu zählen mehr als 80 Jahre alte Primitivo-Reben.
Das Weingut versteht es, die Vorzüge und die Besonderheiten des süditalienischen Weinbaus in seinen Kreationen zu transportieren. Der Weinkeller befindet sich in einem antiken Gebäude aus dem 18. Jahrhundert. Im oberen Geschoss sind Büros untergebracht und im unteren Geschoss die Osteria „Origano – Osteria & Store“, wo apulische Spezialitäten mit ausschließlich natürlichen Zutaten vorbereitet und serviert werden.
Unter der Mitarbeit des Weinexperten Vincenzo Laera haben die Weine von Cantine Menhir mehrfach Qualitätssiegel erhalten. Cantine Menhir hat sich zum Ziel gesetzt, die besonderen Charakteristiken des Weines aus Apulien zu erhalten.
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