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Braida Bricco dell'Uccellone Barbera d'Asti DOCG

Reicher, vielfältiger Duft von bemerkenswerter Intensität und Umfang. Vorherrschende Gerüche nach rotem Obst und kleinen Früchten, sowie einige Pfefferminzgewürze, Vanille und Lakritze im Hintergrund.

Wine type:
Red wine
Taste:
dry
Vintage:
2020
Ageing Potential:
2032
Region:
Piemont
Country:
Italia
Vineyard/Brand :
Grape variety:
100% Barbera
Alcohol content:
16,5  % by volume
Total acidity:
7,34 g/l
Residual sugar:
3,0 g/l
pH:
3,46
Recommended drinking temperature:
17-18 °C
Filling quantity:
0,75 litres
Allergen:
contains Sulfite
Importeur/Abfüller:
Giacomo Bologna Braida
Strada Provinciale 27, 9
14030 Rocchetta Tanaro AT
Italien
Giacomo Bologna Braida

Raffaella und Beppe, beide Önologen, sind unterschiedliche Geschwister: sie kümmert sich mit Elan und Scharfsinn um den kommerziellen Teil. Er, der Nachdenklichere und Ruhige, bevorzugt den landwirtschaftlichen Teil und die Produktion. Beide aber haben den gleichen Traum, den sie mit Enthusiasmus verfolgen: sie wollen für den Barbera den Status eines Adel- und Qualitätsweins erreichen, denn immer noch glauben einige, dass dieser nur den Reben aus Borgogna vorbehalten ist.

Der Wein ist für die beiden ein Lebensmotiv, die Art sich durch einfache und authentische Dinge wie ihren Boden zu verwirklichen. Dieses Lebensmotiv überzeugte auch ihre jeweiligen Lebenspartner, die in jeder Hinsicht Teil der Familie wurden.

Cristina, die Gattin von Beppe und Mutter von Greta und Giacomo arbeitet in der Verwaltung. Norbert Reinisch, österreichischer Arzt und Gatte von Raffaella, lernte auf einem Besuch in den Weinkellern von Rocchetta Tanaro, die er wegen seiner Liebe zum Wein besuchte, die Spitzbübin der Familie kennen und verliebte sich so in sie, dass er seine Heimat und seine Arbeit verließ und Handelsdirektor für den Export des Betriebs wurde.

Braida ist ein junger Betrieb, der von der Zusammenwirkung, der Konfrontation und den Enthusiasmen lebt, die die ganze Familie und das Team vereinen.

Product recommendation

Braida Il Bacialé Monferrato Rosso DOC
Der Braida Il Baciale wird als Insidertipp gehandelt. Denn die Cuvée aus den Stars der Rebenauswahl im Piemont macht keine halben Sachen: Weich, vielfältig und unbedingt würzig gibt dieser Wein aus Italien in Sachen Genuss alles.Im Braida Il Baciale vom top bewerteten Weingut Giacomo Bologna Braida entfalten Barbera, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon und Merlot ein Fest für die Sinne. Angeführt von der Tiefe der regionaltypischen Barbera-Traube gibt der Rotwein bei jedem Schluck eine neue Facette von sich preis.Im Glas zeigt er intensive Rubinfacetten, die kräftig leuchten. Ein Vorgeschmack auf gut balancierte Tannine und würzige Noten bestimmen das Bouquet, durchmischt mit dem typischen Aroma des Pinot Noir. Auf der Zunge zeigen Pfeffer, Zimt und Pflaumen eine wunderbare Wärme, die durch das Spiel der Tannine in dieser sorgfältigen Cuvée zusätzlich überzeugt.Wir empfehlen eine Trinktemperatur von 16 bis 18°C und das Dekantieren, damit sich diese kleine Geschmackssensation aus dem Piemont zu Vorspeisen, hellem und dunklem Fleisch sowie mildem und jungem Käse entfalten kann.

Content: 0.75 litre (€30.33* / 1 litre)

€22.75*
bottle
Zolla Primitivo di Manduria DOP Vigneti del Salento
This Primitivo di Manduria has a ruby red color with shades of violet. In the nose intense, complex, fruity aromas come forward with hints of small red fruits such as cherries and blackberries.This wine has a velvet texture and is soft and warm and rich in tannins, and has a long finish.

Content: 0.75 litre (€12.87* / 1 litre)

From €9.65*
Serre dei Roveri Barbera Piemonte DOC
The wine has a sparkling ruby red colour.On the palate fresh seductive fruit of sour cherries, dark berries, some juniper and almond. Peppery kick in the start.This wine pairs well with meats, pasta and red meat. Slightly cooled it is very tasty with salads.

Content: 0.75 litre (€8.87* / 1 litre)

From €6.65*
Vite Colte Barbera d'Asti San Nicolao
In the nose, the Terre da Vite Colte d’Asti San Nicolao is intense and appetizing with marvellous notes of plums and cherries as well as a fine spice. For a Barbera d’Asti, this red wine is surprisingly mild, dry and medium to full-bodied with a wonderfully long finish.This wine from the Piedmont region can be enjoyed now but can age for a few more years if desired. The Barbera grapes for this fine wine come from vineyards in the heart of Asti in the Agliano region close to Rocchetta Tanaro. The Barbera d’Asti San Nicolao has a long fermentation time and ageing period in the bottle, giving the red wine its deep colour.

Content: 0.75 litre (€10.33* / 1 litre)

From €7.75*
Braida Il Fiore Langhe Bianco DOC
Characteristics: pale yellow color. Drinkable wine of great freshness and elegance that is in his best weapons.The opening especially floral aromatic leaves room for a second time announced minerality. The palate is pleasant for freshness and cleanliness, with persistence and complexity. For most patients will give special satisfaction even after a couple of years of aging in bottle.Accompany light appetizers, pasta dishes and delicate seafood recipes of Mediterranean cuisine.

Content: 0.75 litre (€21.20* / 1 litre)

€15.90*
bottle

Cutsomers also bought

San Marzano Sessantanni Primitivo di Manduria DOP
Production area: Selected vineyards of Neviera and Casa Rossa, located in San Marzano district. The soil is mainly “terra rossa”, with a fine texture and generally a calcareous undergound with a few emerging rocks. The well-known redness of these soils is due to the presence of iron oxides. The climate is characterised by high temperatures all year round, very few rainfalls and a wide difference of temperature between night and day, which has a nice influence on the quality of grapes. This is the “classical” central area of d.o.c. ”Primitivo di Manduria” Harvest period: Third decade of August, first decade of September Vinification: Hand-harvested in small baskets. Maceration: 18 days with selected autochtonous yeasts. Thermo-controlled alcoholic fermentation at 24-26 °C Maturation: In French oak barrels for 6 months Tasting notes: Intense ruby red colour, wide and complex to the nose, fruity, with prunes, cherry jam aroma, with notes of tobacco, slightly spicy. Full-bodied wine, soft and rich in fine tannins, with notes of cocoa, coffee and vanilla in the end. Best served with: Red meat, game, savoury first courses. Meditation wine

Content: 0.75 litre (€25.27* / 1 litre)

€18.95*
bottle
Braida Montebruna Barbera d'Asti DOCG
Der Braida Montebruna Barbera d'Asti DOCG ist ein klassischer Rotwein aus dem Piemont. Finessenreich und komplex verwöhnt er den Gaumen im Alltag ebenso wie zu besonderen Gelegenheiten.Der Braida Montebruna Barbera d'Asti DOCG verströmt einen Duft von reifen Kirschen, schwarzen Waldbeeren und feinen Gewürzen. Mit diesen komplexen Duftaromen bereitet die Nase Ihren Mund optimal auf ein gehobenes Geschmackserlebnis vor. Dort entfaltet der tiefviolette Wein einen vollmundigen und finessenreichen Geschmack, der lange bleibt. Die Tannine sind präsent, dabei aber seidig und fein umschlossen von der süßlichen Frucht des Weins.Der Braida Montebruna Barbera wird zu 100 % aus der Barbera-Traube hergestellt und stammt aus der Topweinlage „Montebruna Cru“ im Piemont. Die Trinktemperatur für diesen klassischen Wein beträgt idealerweise 15-17 °C.Er ist ein idealer Wein für den Alltag und begleitet exzellent italienische Gerichte wie Risotto und Pasta. Außerdem passt der kräftige Rotwein zu hellem und rotem Fleisch, zu Käse und zu Wurstwaren. Darüber hinaus gibt sich der Wein als hervorragender Solist.

Content: 0.75 litre (€26.00* / 1 litre)

From €19.50*
Tenuta Roveglia Lugana Riserva Vigne di Catullo DOC
This pure varietal Trebbiano di Lugana has a wonderfully stimulating bouquet offering notes of ripe fruit, peach and quince. On the palate, this blend from the Tenuta Roveglia estate impressively unites the drinkability of the Trebbiano di Lugana grape variety with lots of melt.The brilliant, straw-yellow white wine is harmonious, fresh and intensely aromatic. The grapes for the Lugana Riserva from the Roveglia estate come from the picturesque, southwest-facing Catullo vineyard. The grapes are harvested late in the year and remain in contact with the yeast for a long time, giving this white wine the potential to age for several years.You’ll enjoy discovering this top white wine from one of the most renowned Lugana wineries with gratinéed scallops or salmon steaks.

Content: 0.75 litre (€23.33* / 1 litre)

From €17.50*
Luigi Pira Barolo Serralunga
The Cantina Luigi Pira Barolo Serralunga has a ruby red color with orange reflections. It comes in part from vines that are over 50 years old. The wine was aged for 24 months in oak barrels. The bouquet offers marks of a classic Barolo. A fresh, elegant 100% Nebbiolo, with aromas of leather, hay, earthy tones and spicy nuances. On the palate, round, with a remarkable balance of acidity, fruitiness and tannins. A Barolo that leaves a lasting impression. The grapes for this wine come largely from the lower regions of the “Cru-vineyards” Marenca and Margheria. A wonderful creation of Cantina Pira Luigi from Serralunga d'Alba.

Content: 0.75 litre (€53.20* / 1 litre)

€39.90*
bottle
Terlan Winkl Sauvignon DOC
This 100 percent Sauvignon Blanc is bright yellow with a green shimmer. On the nose, this creation from South Tyrol offers fruity aromas of apricot, tangerine and passion fruit. There are also hints of elderflower, nettle and mint, which complement the multi-faceted bouquet. On the palate, fruity and with a fine acidity. The Winkl Sauvignon DOC is wonderfully balanced and also offers a good structure and minerality. The wine was aged for 5-7 months in stainless steel tanks. Enjoy it to green asparagus or fresh goat cheese.

Content: 0.75 litre (€32.67* / 1 litre)

€24.50*
bottle