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Five stars awarded by John Platter and the first place in the ‘Top 100 Wines of South Africa’ wine guide tell you all you need to know about this wine. It is, of course, even more impressive to enjoy a bottle of La Motte Syrah-Viognier.
This wine in the famous Côte-Rôtie style unites the inimitable aromas of Viognier and the spice so typical of Shiraz. On the nose, the wine offers aromas of raspberries and lingonberry, complemented by notes of liquorice and green pepper. Thanks to the Viognier, it shows nuances of rose petals as well. It is wonderfully complex and full-bodied on the palate, with a refreshing acidity. The concentrated tannins are nicely integrated and the finish is soft.
This blend, consisting of Shiraz and Viognier, was aged for 14 months in oak casks. After blending, the La Motte Shiraz-Viognier matured for a further four months in barriques.
Enjoy this outstanding wine with duck, chicken, veal or lamb. This blend is also a real delight to enjoy simply on its own.
5% Viognier
Königswinterer Str. 552
53227 Bonn
Dass der Begriff „Weine aus der Neuen Welt“ häufig eben doch zu kurz greift, lässt sich auch an dem Weingut La Motte in Südafrika festmachen. Denn die Flächen des Weingutes wurden 1709 vom französischen Hugenotten Pierre Joubert erworben.
La Motte wurde dann 1970 von Dr. Anton Rupert, einem Unternehmer und engagierter Naturschützer, erworben. Es liegt in der bekannten Weinbaugegend Franschhoek in Südafrika. Nach seinem Tod übernahm seine Tochter Hanneli Rupert-Koegelenberg das Weingut. Sie ist eine von Südafrikas besten Mezzosopranistinnen. La Motte ist eines von drei Weingütern der Familie Rupert.
Unter der Leitung des Weinmachers Edmund Terblanche baut das Weingut La Motte Estate auf einer Rebfläche von 108 Hektar bevorzugt Shiraz an.
La Motte Rotweine werden als feinduftig und elegant beschrieben. Besonders die kraftvollen Shiraz-Rotweine sind mehr als ein Geheimtipp des Weinguts.