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Matsu La Jefa

Der Matsu La Jefa ist ein im Holz ausgebauter Weißwein aus der Anbauregion D.O. Toro in Spanien. Matsu kommt aus dem Japanischen und bedeutet „warten“. Und tatsächlich ist es die Philosophie der Macherinnen und Macher, bei diesem Weißwein von etwa 100 Jahre alten Lagen die Natur möglichst unberührt zu lassen und beim Herstellen des Weins geduldig und zurückhaltend zu agieren.

Der Matsu La Jefa duftet nach Vanille und reifem Steinobst, mit Nuancen von Anis und einer hintergründigen Süße. Am Gaumen ist diese Kreation aus der kastilischen Rebsorte Malvasía sowie kleineren Anteilen weiterer weißer Rebsorten samtig und voll, mit einer schönen Cremigkeit. Dazu kommen ein feines Säurespiel und süßliche Nuancen. Der spanische Weißwein ist wunderbar ausgewogen, mit einer schönen Textur und eindrucksvoller Komplexität.

16 Monate lang reifte der Matsu La Jefa in französischen Eichenholzfässern (600 Liter). Freuen Sie sich auf einen strohfarben leuchtenden Malvasía, der Genießerinnen und Genießer mit seiner außergewöhnlichen Vielschichtigkeit in seinen Bann zieht.

Wine type:
Weißwein
Taste:
dry
Vintage:
2021
Ageing Potential:
2029
Region:
Toro
Country:
Spain
Vineyard/Brand :
Grape variety:
Malvasia
Alcohol content:
12,5  % by volume
Recommended drinking temperature:
8-10 °C
Filling quantity:
0,75 litres
Allergen:
contains Sulfite
Importeur/Abfüller:
Bodega Matsu - Vintae
C/ General Vara de Rey 5
26003 Logroño - La Rioja
Spanien
Bodega Matsu

Hinter dem Unternehmen Vintae, welches sich unter anderem verantwortlich zeichnet für die Weinserie El Matsu aus dem Toro, steht der Kenner und Liebhaber der Weinwelt Jose Miguel Arambarri Terrero. Durch die Einbeziehung seiner beiden Söhne Ricardo und Jose Miguel schaffte er innovative Weine, die das Ziel hatten den Geschmack der Kunden möglichst genau zu treffen. Dazu brachte er insgesamt mehr als 50 Fachleute zusammen, die gemeinsam, jeden auf seinem Gebiet, zum Erfolg der El Matsu Weinserie beitrugen. Die Kreativität und Dynamik dieser Gruppe brachte so wundervolle Weine hervor.

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(S) 3er Probierpaket Matsu Rotweine
Eine Familie zum Genießen! Diese Rotweine beschreiten neue Wege und spiegeln die Philosophie des Weingutes, dass jeder Wein seine eigene Zeit zum Wachen und Reifen hat, wider. Matsu bedeutet auf Japanisch „Warten“. Wir warten nicht länger! Probieren Sie alle drei Matsu-Weine aus Spanien jetzt im Probierpaket und sparen Sie gegenüber dem Einzelpreis.Matsu El Picaro (0,75 l, 14,5%ABv), Art-Nr. 1806457, trockenDer jüngste im Bunde ist El Picaro und bedeutet übersetzt „der Schurke“. Der 100%ige, vegane Tempranillo, hier auch Tinto de Toro genannt, wird biodynamisch angebaut. Im Glas strahlt der Matsu El Picaro mit einer intensiven, violetten Farbe. Das Bouquet besteht aus durchdringenden Aromen von schwarzen Früchten, wie Brombeere und Blaubeere. Mineralische Noten werden hier wunderbar von einer leichten Süße umgeben. Am Gaumen dominieren reife Trauben, die diesen spanischen Rotwein vollmundig und kräftig machen.Genießen Sie diesen Matsu-Wein solo oder in Kombination mit mittelschweren Gerichten.Matsu El Recio (0,75 l. 14,5%ABv), Art-Nr. 1806458, trockenDer zweite der Familie ist El Recio und bedeutet „der Starke“. Der intensiv nach Schokolade, Vanille und dunklen Früchten duftende, vegane Wein stammt aus 90 bis 100 Jahre alten Rebstöcken. Er besitzt eine besondere Cremigkeit, welche durch mineralische und fruchtige Aromen geprägt wird. Die charakteristische Kraft der Toro-Rotweine ist mit einer hervorragenden Weichheit am Gaumen kombiniert.Genießen Sie den veganen Matsu El Recio zu Grillgerichten oder kräftigen Eintöpfen.Matsu El Viejo (0,75 l, 15,0%ABv), Art-Nr. 1806459, trockenZum Trio wird die Weinfamilie von El Viejo und bedeutet übersetzt „der Alte“. Der Wein besitzt eine kirschrote Farbe mit violetten Reflexen an den Rändern. Das Bouquet besteht aus schwarzen Früchten, Rauch- und Gewürznoten, sowie Röstaromen, die aus der Fassreifung resultieren. Am Gaumen zeigt sich der Rotwein fleischig reif und rund. Tannine sind deutlich wahrnehmbar, aber feingeschliffen und geben dadurch den spanischen Rotwein eine leichte Süße. Der Abgang unterstreicht nochmals die Harmonie zwischen Frucht und den Holzaromen. Dieser spanische Wein aus der Region Toro ist vegan.Der Matsu El Viejo ist ein hervorragender Begleiter zu kräftigen Soßen oder gereiften und intensiven Käsesorten.Abgabe von einem Wein-Probierpaket pro Bestellung.

Content: 2.25 litre (€24.44* / 1 litre)

€55.00*
piece
Matsu El Recio
The Matsu El Recio is a vegan, biodynamically cultivated red wine. The grapes come from vines that are 90 to 100 years old. Fermentation ensued in stainless steel tanks for a period of 3 weeks, while the subsequent malolactic fermentation was carried out in French oak casks. The wine was aged for 14 months in French oak casks as well. This Crianza was not filtered and was gently clarified, resulting in an exceptionally sophisticated and full-bodied wine. The Matsu El Recio offers intense fragrances of chocolate, vanilla and dark fruit. On the palate, the wine is silky and round. The subtle finish is characterised by a special creaminess and mineral, fruity notes. The characteristic power of the Toro wines is combined with a superb softness on the palate.This filigree Matsu El Recio goes beautifully with grilled dishes and hearty stews.

Content: 0.75 litre (€20.33* / 1 litre)

From €15.25*
Matsu El Viejo
The Toro region in northwestern Spain is renowned for intense and powerful wines. The Matsu El Viejo is additionally equipped with elegance and finesse, reflecting the flawless artistry of winemaking with the Tempranillo grape, which is known as Tinta de Toro in this region.The Matsu El Viejo, which means ‘the old man’, is a selection of grapes from vineyards that are more than 100 years old. The vines in these low-yield vineyards are biodynamically cultivated. After the fermentation and the subsequent malolactic fermentation, the wine matured for 16 months in French oak casks. The wine was deliberately not filtered, thus preserving its full aroma structure. The Matsu El Viejo is a deep cherry-red in the glass with purple glints on the rim. It has a wonderfully intense bouquet of black fruit. Due to the ageing in casks, the Matsu El Viejo shows roast aromas and notes of smoke and spices that are wonderfully structured and integrated. On the palate, the wine is fleshy, ripe and round. The noticeable but fine tannins give the El Viejo a light sweetness. The finish is once again characterised by the harmony between fruit and wood aromas.The Matsu El Viejo is a typical accompaniment to meals, and stands up well to  hearty sauces and intensely flavoured grilled dishes. We recommend trying this amazing wine with blue cheeses.

Content: 0.75 litre (€47.87* / 1 litre)

€35.90*
bottle
Matsu El Picaro
The Matsu El Picaro comes from the wine-growing region of Toro in northwestern Spain. This young wine is a pure varietal Tempranillo, which is known as Tinta de Toro in the Toro region. The grapes are biodynamically cultivated. The wine is an intense purple in the glass. Its bouquet is characterised by persistent aromas of black fruit such as blackberries or bilberries. The mineral notes are wonderfully fresh and complex, surrounded by a light sweetness. Fruit and fullness predominate on the palate as well, resulting from the ripe grapes. Despite its youth, the wine is extremely full-bodied and powerful, due to the ageing in French oak casks and the fact that aggressive filtering and clarification were deliberately avoided.The Matsu El Picaro is vegan and a marvellous delight to enjoy on its own but is also a good accompaniment to moderately hearty dishes.

Content: 0.75 litre (€11.60* / 1 litre)

From €8.70*
San Marzano Sessantanni Primitivo di Manduria DOP
Production area: Selected vineyards of Neviera and Casa Rossa, located in San Marzano district. The soil is mainly “terra rossa”, with a fine texture and generally a calcareous undergound with a few emerging rocks. The well-known redness of these soils is due to the presence of iron oxides. The climate is characterised by high temperatures all year round, very few rainfalls and a wide difference of temperature between night and day, which has a nice influence on the quality of grapes. This is the “classical” central area of d.o.c. ”Primitivo di Manduria” Harvest period: Third decade of August, first decade of September Vinification: Hand-harvested in small baskets. Maceration: 18 days with selected autochtonous yeasts. Thermo-controlled alcoholic fermentation at 24-26 °C Maturation: In French oak barrels for 6 months Tasting notes: Intense ruby red colour, wide and complex to the nose, fruity, with prunes, cherry jam aroma, with notes of tobacco, slightly spicy. Full-bodied wine, soft and rich in fine tannins, with notes of cocoa, coffee and vanilla in the end. Best served with: Red meat, game, savoury first courses. Meditation wine

Content: 0.75 litre (€25.27* / 1 litre)

€18.95*
bottle
Masca del Tacco Li Filitti Primitivo di Manduria Riserva
This Primitivo di Manduria was aged for one year in barriques. Its exceptionally multi-faceted bouquet offers typical barrique roast aromas, complemented by notes of plums, blackcurrants, blueberries, coffee, chocolate and cocoa. On the palate, the wine is full-bodied and remarkably multi-faceted, with silky, beautifully integrated tannins and an elegant, soft and clear structure.The Masca del Tacco Primitivo die Manduria DOP Riserva Li Filitti is a lovely accompaniment to meat dishes, pasta varieties or tangy cheeses.

Content: 0.75 litre (€21.27* / 1 litre)

From €15.95*