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Wonderfully aromatic with white peaches and honeydew melon dominating the nose with a lovely dose of green apple freshness and a touch of spicy oak in the background.
Nectarines join the party on the palate with limy acidity and a lovely custard like mouth feel. The oak is very subtle and provides the texture and a touch of supportive spice.
Parcels of fruit are selected from our vineyards in the Adelaide Hills and McLaren Vale. Once they have been gently crushed, the grapes are basket pressed to softly extract the juice from the skins. 60% of the juice is partially or fully fermented in a mixture of older French and American oak to add a touch of spice and mouth feel. Once fermentation is complete the winemakers taste all batches to determine which will suit this gentle and fruity style of Chardonnay.
Whether drinking on its own or with a fresh plate of seafood, salad or chicken you can’t go past this little gem.
Königswinterer Str. 552
D-53227 Bonn
D'Arenberg ist eines der bedeutendsten Weingüter in McLaren Vale. Es befindet sich etwa 35 Kilometer südlich von Adelaide in Australien. 1912 kaufte Joseph Osborn die etablierten Milton Vineyards in den Hügeln nördlich von den Townships von Gloucester und Bellevue, die heute als McLaren Vale bekannt sind.
Seit 1984 leitet Chester d' Arenberg Osborn in vierter Generation als Winemaker den Keller von d’Arenberg.
Das Klima rund um die d’Arenberg Lagen ist gemäßigt mediterran mit kühlen und feuchten Wintern, sowie langen, warmen und trockenen Sommerperioden. Es bietet ideale Bedingungen für außergewöhnliche Weine. Die Weinanbauregion liegt auf der Höhe vom Meeresspiegel und steigt bis auf etwa 220 Meter im Norden an. Hervorragende Ergebnisse bringen beispielsweise bei d'Arenberg die Rebsorten Grenache, Shiraz, Mourvedre, Merlot für Rotweine sowie Chardonnay Trauben und sogar Riesling für Weißweine.