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Deep dark purple.
Nose: An initial rush of green tobacco, parsley & bouquet garni with a waft of red liquorice. Fresh fruits abound - mulberry, the most obvious. Upon a swirl, cedar, spice and a flirt of toasted marshmallow. With air, the generosity and sweetness of fruit is shyly revealed.
Palete: Rhubarb and berried fruits to the fore and at the other end - a kick off the back-palate of crushed black pepper. Not forgetting the mid-palate - wonderfully integrated oak & spice and a 360- degree propulsion of graphite-like tannins. Cola and black olive flavours descend with an exuberant swirl - reflective of this wine's youth...
Königswinterer Str. 552
53227 Bonn
Wie viele Weingüter hat auch Penfolds einmal klein angefangen. Das alteingesessene Weingut wurde 1844 von dem englischen Arzt Dr. Christopher Rawson Penfold gegründet, der seinen Patienten Wein als Gesundheitstonikum empfahl.
Die Reben pflanzte er in Magill, neun Kilometer von Adelaide entfernt, im Süden Australiens. Magill Estate ist heute noch Hauptsitz des Hauses. Bis zum Jahre 1962 wurde das Gut von Rawson Penfolds Nachfahren weitergeführt. Seit 2002 wird auch der Grange wieder auf Magill Estate vinifiziert.