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Sena Eduardo Chadwick 2016

Dieses Premium-Cuvée aus dem chilenischen Aconcagua Valley hat es in sich. Der 2016er Jahrgang dieses ursprünglich als Joint Venture von Robert Mondavi und Eduardo Chadwick gegründeten Weingutes dürfte zur Spitze der bislang produzierten Senas gehören. Die Assemblage besteht aus 55% Cabernet Sauvignon, 20% Malbec, 12% Petit Verdot, 8% Carmenere und 5% Cabernet Franc. Die Beeren wurden mit der Hand gelesen und in Stahltanks vergoren. Der Rebsaft reifte anschließend für 22 Monate im französischen Eichenfass, davon 73% neues Holz. Chiles rote Ikone ist einer der facettenreichsten Weine dieses Planeten. Der 2016er Sena zeigt ein dunkles Rubin mit violetten Nuancen. Die Nase weiß durch dunkle Beerennoten, Schokolade, Tabak und Gewürze zu überzeugen. Der Gaumen ist fruchtig und breit, mit feinsten Tanninen und Röst- sowie Nougataromen und geht schließlich in ein nicht enden wollendes Finale über.

Wine type:
Red wine
Taste:
dry
Vintage:
2016
Ageing Potential:
2030
Maturity:
2019
Region:
Valle de Aconcagua
Country:
Chile
Vineyard/Brand :
Grape variety:
55% Cabernet Sauvignon
20% Malbec
12% Petit Verdot
8% Carmenere
5% Cabernet Franc
Alcohol content:
13,5  % by volume
Total acidity:
6,4 g/l
Residual sugar:
2,1 g/l
pH:
3,42
Recommended drinking temperature:
16-18 °C
Filling quantity:
0,75 litres
Allergen:
contains Sulfite
Importeur/Abfüller:
A. Segnitz & Co. GmbH
Anne-Conway-Str. 4
28359 Bremen
Seña

Product recommendation

Montes Alpha M
MONTES ALPHA"M" is a blend of Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc and Petit Verdot. A powerful wine with very good level of soft and rounded tannins. Intense dark red colour. The wine is elegant and has a very well defined character. The 5% of Petit Verdot is adding an extra element of complexity. There is an pleasant and harmonious marriage of fruit and the French oak. The structure of this wine will keep it for at least 20 years. On the palate, it is perfectly balanced, full-bodied and superbly voluptuous on the mid-palate with a rewarding, lingering after taste of mature grapes and acidity that reflects its superb structure.MONTES ALPHA "M" can be enjoyed now or cellared for several years (it will continue to improve in the bottle for at least 20 years).

Content: 0.75 litre (€92.00* / 1 litre)

€69.00*
bottle
Errazuriz KAI Carmenere
22 Monate reifte dieser Ausnahme-Carmenere in französischen Eichenfässern. Das Bukett des herausragenden chilenischen Weins ist faszinierend facettenreich. Es vereint Noten von Wildbeeren, schwarzem Pfeffer, Paprika und Tabakblättern mit einer süßlichen Würze. Am Gaumen ist der Errazuriz KAI Carmenere intensiv aromatisch und seidig, mit eindrucksvoll frischer Fruchtigkeit und einer wunderbar harmonierenden Säure. Die Komposition aus 95% Carmenere und 5% Syrah (Shiraz) besitzt einen saftigen Kern, eine wunderschöne Eleganz, eine kräftige Textur sowie geschliffene Tannine.

Content: 0.75 litre (€100.00* / 1 litre)

€75.00*
bottle

Cutsomers also bought

Muga Torre Muga Rioja DOCa
The Torre Muga Rioja unites notes of ripe, dark fruit, black pepper and mineral nuances in its bouquet, along with notes recalling undergrowth. The complex bouquet is additionally refined with nuances of menthol, rosemary and fine roast aromas, resulting from the ageing in high-quality oak casks. The blend, consisting mainly of Tempranillo and smaller percentages of Mazuelo and Graciano, is velvety on the palate, with soft tannins and an elegant acidity. The finish is characterised by fine hints of liquorice and pepper. Luis Gutiérrez awards this wine an impressive 94 points in Robert Parker’s Wine Advocate. The Torre Muga Rioja matured for a total of 24 months in oak casks, 18 months thereof in new French oak casks. Try this excellent red wine with hearty red meat and game, for example.

Content: 0.75 litre (€105.33* / 1 litre)

€79.00*
bottle
Salentein Gran VU Blend Valle de Uco
The Bodegas Salentein in Mendoza, Argentina, is one of the most renowned wineries in South America. Outstanding vineyards situated at the foot of the Andes, a winemaker who was a professor of oenology and is today considered the expert on Argentinian viticulture, and cellars that are the envy of a number of French Grand Cru producers are only a few of the aces up the Salentein estate’s sleeve.What does an exceptional wine producer like Bodegas Salentein need to play its trump cards? Right - an iconic wine, a flagship to present the wine-making expertise at the highest level. The Gran VU is this premium, iconic blend produced by the Salentein estate. It consists of about 75% Malbec and 25% Cabernet Sauvignon and remains for 24 months in French oak casks in order to age in peace.The Salentein Gran VU is a brilliant, intense dark red with violet glints in the glass. It is concentrated on the nose, offering complex aromas of black berries, liquorice and light notes of mint as well as spices and hints of graphite. On the palate, the wine shows an elegant structure, an incredibly full body and soft, velvety tannins that are already marvellously integrated. The finish is never-ending, leaving a lasting impression of a fantastic wine.We recommend decanting the Salentein Gran VU one hour before drinking it. Its ideal drinking temperature is about 16 °C (60.8 °F). The Gran VU can already be enjoyed now but will maintain its quality perfectly for several years to come.The Salentein estate also produces Argentinian beef. What could be more appropriate than to serve this wine with a delicious steak? The Gran VU is also ideal on its own – you’ll discover new aromas revealed with each and every sip.Wine Enthusiast 2016: 93 points - 2012; Expovina (Zurich, Switzerland) 2016: 93 points - 2012; Decanter Magazine 2016: 91 points - highly recommended - 2014.

Content: 0.75 litre (€92.00* / 1 litre)

€69.00*
bottle
Cloudy Bay Chardonnay
Noten von weißem Pfirsich, Aprikose und warmem Heu sowie florale Töne prägen das Bouquet. Am Gaumen dicht, mit einer herrlichen Aromenvielfalt von Apfel und Birne, fein ausbalanciert durch Noten von Vanille und Haselnuss. Dazu kommen unterschwellige salzige Noten. Ein wenig Säure (Zitrus) verleiht dem Weißwein Frische und eröffnet das lange Finish.Der Cloudy Bay Chardonnay wurde 11 Monate lang im französischen Eichenfass ausgebaut, wobei zu 20% neue Fässer zum Einsatz kamen.Genießen Sie diese Kreation des renommierten Weinguts Cloudy Bay zum Beispiel zu einem feinen Arrangement von Ziegenkäse mit Baguette, Apfelmarmelade und Haselnüssen oder zu einer Scholle Müllerinart. Wichtig: Der Wein sollte nicht kühler als 12°C sein, sodass die Intensität der Aromen dieses neuseeländischen Chardonnays voll zur Entfaltung kommt.

Content: 0.75 litre (€46.00* / 1 litre)

€34.50*
Fl.