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Blanc Sec de Suduiraut Bordeaux AOC 2019

Der Blend besteht aus 52% Semillon und 48% Sauvignon Blanc. Es findet eine Faßreifung zu 25% statt für 6 Monate, in 23% neuen Fässern. 75% des Weins reifen in Bottichen.

Der Blanc Sec de Suduiraut sollte, schon wegen seiner Frische und Cremigkeit, jung getrunken werden.

Er ist von leuchtender, leicht gelber Farbe. Die Nase startet mit floralen Düften, dann treten weiße Früchte und Zitronennoten auf den Plan, gefolgt von delikaten Noten roter Früchte, sowie Birne und Pfirsich. Der Gaumen ist schön stoffig und rund, gefolgt von einem langen Abgang.

Als Begleiter des Abendbrotes auf der Terrasse, oder zu Meeresfrüchten und Sushi ein Hochgenuß.

Suckling: 91/100; Wine Spectator: 92/100; Parker: 87-89/100.

Wine type:
White wine
Taste:
trocken
Vintage:
2019
Ageing Potential:
2025
Region:
Bordeaux
Country:
France
Vineyard/Brand :
Grape variety:
Alcohol content:
13,0  % by volume
Recommended drinking temperature:
8-10 °C
Filling quantity:
0,75 litres
Allergen:
contains Sulfite
Bottler:
Château Suduiraut
33210 Preignac
Frankreich
Château Suduiraut

Dieser Klassiker aus der Appellation Sauternes, gelegen in der Gemeinde Preignac, ist im Rahmen der Klassifizierung von 1855 als Premier Cru Classé eingestuft worden.

Château Suduiraut wurde im Jahre 1592 von Léonard de Suduiraut gegründet und verfügt über ein Areal von ca. 200 ha Größe wovon ca. 92 ha unter Rebbestockung stehen, davon fast 90 % Sémillon. Der weitere Bereich umfasst einen wunderbar romantischen Park. Unter der Leitung von Christian Seely entstehen hier jedes Jahr großartige und delikate Süßweine, die sich nicht hinter den großen Terroir-Nachbarn Yquem und Rieussec verstecken müssen.

Vom Grand Vin werden jährlich etwa 100.000 Flaschen produziert, wobei sich die kompromisslose Qualitätsarbeit bereits darin zeigt, dass in schlechten Jahrgängen schon mal die gesamte Ernte deklassiert wird und man auf die Herstellung des Grand Vins gänzlich verzichtet.

Château Suduiraut produziert auch einen hervorragenden Zweitwein, genannt Castelnau de Suduiraut und einen frischen Weißwein, genannt "S" de Suduiraut.

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2020 wurde Château Malescasse in den Rang eines Cru Bourgeois Exceptionnel gehoben, die höchste Stufe, die es innerhalb dieser Klassifikation zu erreichen gilt."Schuld" daran dürfte auch der 2014 Malescasse sein, der als erster Jahrgang unter Mitwirkung des Star-Önologen Stéphane Derononcourt entstand. 54% Merlot, 36% Cabernet Sauvignon und 10% Petit Verdot machen eine im besten Sinne runde Assemblage aus, wobei die malolaktische Gärung im Holzfass stattfand, bei 35% Neufassanteil und der Wein schließlich für volle 14 Monate in den Fässern nachreifen durfte.Eine rubinrote Farbe begrüßt uns, in der ausdrucksstarken Nase begegnen uns Schwarze Johannisbeere, Brombeere und Himbeere, alle mit einer schönen, reifen Note. Aromen von Röstmokka verleihen dem Wein eine große Eleganz und Komplexität. Am Gaumen sehr rund und stoffig, mit einem perfekten Spiel von Säure und Alkohol. Die Tannine sind seidig und führen zum ausgesprochen langanhaltenden und intensiven Ausklang hin.Wir empfehlen, den Wein mindestens eine halbe Stunde lang zu dekantieren.

Content: 0.75 litre (€32.67* / 1 litre)

€24.50*
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Content: 0.75 litre (€11.00* / 1 litre)

From €8.25*
Château Sissan Grande Réserve
The Appellation Cadillac Côtes de Bordeaux is home to the Château Sissan Grande Réserve. The wine reflects the best of this Château. The grapes are vinified separately, so this wine is a true ambassador of the terroir.The blend of 55% Merlot, 40% Cabernet Sauvignon and 5% Cabernet Franc has a garnet red color. The bouquet is delicate and elegant with notes of red fruit and spicy nuances. On the palate, full-bodied and with a clear structure. The harmony of fruit flavors, supple tannins and oaky notes is remarkable. Over the years, the wine will continue to gain even more quality, and one can taste the exceptional complexity.Enjoy this fine Bordeaux with red meat, cheese or dessert variations.

Content: 0.75 litre (€16.33* / 1 litre)

From €12.25*
Château de Pitray Côtes de Castillon 2016
The Château de Pitray of the 2015 vintage is simply a sensation in terms of quality and good value for money. The 2015 vintage is considered the outstanding vintage in the Bordelais region. It produced the best grapes ever in the Bordeaux region’s modern history, alongside 2009 and 2010. The winery is located in Gardegan in the Castillon Côtes de Bordeaux appellation with its plateaus composed of limestone and clay, situated on the right bank of the Gironde River, just 8 kilometres from Saint-Émilion. This splendid Château has been owned by the Pitray family for 600 years. It would be a worthy setting for every Harry Potter film. The remarkable limestone and clay soils provide excellent conditions for the Merlot grapes that make up 75% of this assemblage. The cuvée of the 2016 de Pitray further consists of 23% Cabernet Franc and 2% Malbec. In the vineyards, interventions in nature are minimised as far as possible; herbicides are not used, for example. The wine matured for 12 months in barriques and offers impressive harmony and elegance. The 2016 Château Pitray can already be enjoyed now but will be a real delight over the next 5-8 years. We recommend decanting the wine at least one hour before drinking it. The wine offers lovely aromas of dark, ripe fruit such as bilberries, blackberries and wild strawberries, wonderfully accompanied by round, fine tannins. Nothing is in the wrong place here. The notes of wood emphasise the wine’s finesse without drowning it. The 2016 Château Pitray has a well-defined, precise bouquet with blackberry and crushed strawberry fruit, the oak nicely integrated. The palate is medium-bodied with fine tannin, not much depth here, but very well balanced with a silky smooth finish. This comes highly recommended, since it is usually well priced. The Château de Pitray 2016 is an ideal accompaniment to grilled dishes, game, meat loaf, roast beef and cheeses. It is also lovely on its own to enjoy with friends.

Content: 0.75 litre (€17.27* / 1 litre)

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The bouquet offers finely chiselled fruit flavours of red berries. On the palate, the wine shows an enchanting aroma of raspberries and cherries, having a mild, velvety and silky texture with fine tannins and an elegant finish.Food recommendation: This wine is an ideal accompaniment to feathered game (pheasant, partridge, wild duck) and goes beautifully with meat and game pâté or marinated beef (carpaccio, beef tartare). We especially recommend ’Schinkenfleckerl’ (pasta with ham in the Austrian style)!This is an excellent wine to enjoy at the Opera Ball!

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Die Cuvée besteht etwa zur Hälfte aus Cabernet Sauvignon und Merlot. Die Lese der Trauben erfolgt von Hand. Insgesamt reift der Wein 18 Monate im Fass, wobei 25% Neufassanteil verwendet werden.Ein tiefes Rot und violette Reflexe erfreuen das Auge des Weinkenners. In der Nase und am Gaumen viel Frucht, insbesondere Brombeeren, Heidelbeeren und Gewürze. Die sehr gut eingebundenen Tannine garantieren eine kraftvolle Struktur. Der Schlussakkord ist lang, mit Anklängen von Vanille.Genießen Sie diesen Wein mit Wild, Lamm oder würzigen Käsesorten. 

Content: 0.75 litre (€30.00* / 1 litre)

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Bulgarini Fior di Lago Bianco
This blend consisting of different white grape varieties from the Lugana wine-growing area, located south of Lake Garda, has a fascinatingly fruity freshness. In the nose, it is redolent of lovely, intense notes of yellow fruit, citrus aromas and floral nuances. On the palate, the Fior di Lago Bianco is very fresh, light, soft and harmonious, offering a crisp acidity as well as a prolonged finish. This white wine matured in stainless steel tanks and is an ideal accompaniment to fish dishes, white meat and various salads.

Content: 0.75 litre (€12.87* / 1 litre)

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%
Château Peyrouley Bordeaux Bio Blanc AOC 2020
Seit 1870 und sechs Generationen im Familienbesitz, erstreckt sich das Château Peyroulet über 83 ha bestes Terroir. Die Rebgärten liegen auf  für das Bordelais vergleichsweise steilen Ton-Kalkstein-Hängen, die dem Peyrouley blanc das gewisse Etwas an Mineralität verleihen und für eine optimale Reifung und Wasserdrainage sorgen.Die Assemblage besteht aus 30% Muscadelle, 20% Sauvignon blanc und 50% Sémillon; die langsame und bei niedrigen Temperaturen durchgeführte Gärung vermag die Aromen und Typizitäten dieser Sorten zu bewahren, was sich in einem schön balancierten, harmonischen Eindruck des Peyrouley ausdrückt.Die Struktur und Saftigkeit des Sémillon, die exotischen Fruchtnoten und Zitrusaromen des Sauvignons und die milde Süße des Muscadelle bilden hier ein perfektes Team.Ein toller Wein, solo auf der Terrasse, zu Fisch, Sushi oder einem knackigen Salat.

Content: 0.75 litre (€9.20* / 1 litre)

€6.90* €8.50* (18.82% saved)
bottle
Terlan St. Magdalener DOC
With its multi-layered bouquet, Terlan St. Magdalener DOC promises perfect drinking pleasure for lovers of excellent red wines. Its violet aroma is underlined by the fine taste of almonds and nuts. Fruity cherry notes round it off and ensure a pleasant finish with soft tannins.The grapes for this traditional wine from South Tyrol come from Terlan, one of the oldest winegrowing cooperatives in the region. Thanks to a manageable size of around 150 hectares of cultivated land, the approximately 100 winegrowers place the highest value on quality.For connoisseurs, Terlan St. Magdalener DOC is best enjoyed at a temperature of 12-14 °C. This red wine tastes excellent with veal and tender beef.

Content: 0.75 litre (€18.27* / 1 litre)

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