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Blanc Sec de Suduiraut Bordeaux AOC 2019

Der Blend besteht aus 52% Semillon und 48% Sauvignon Blanc. Es findet eine Faßreifung zu 25% statt für 6 Monate, in 23% neuen Fässern. 75% des Weins reifen in Bottichen.

Der Blanc Sec de Suduiraut sollte, schon wegen seiner Frische und Cremigkeit, jung getrunken werden.

Er ist von leuchtender, leicht gelber Farbe. Die Nase startet mit floralen Düften, dann treten weiße Früchte und Zitronennoten auf den Plan, gefolgt von delikaten Noten roter Früchte, sowie Birne und Pfirsich. Der Gaumen ist schön stoffig und rund, gefolgt von einem langen Abgang.

Als Begleiter des Abendbrotes auf der Terrasse, oder zu Meeresfrüchten und Sushi ein Hochgenuß.

Suckling: 91/100; Wine Spectator: 92/100; Parker: 87-89/100.

Wine type:
Weißwein
Taste:
trocken
Vintage:
2019
Ageing Potential:
2025
Region:
Bordeaux
Country:
France
Vineyard/Brand :
Grape variety:
Alcohol content:
13,0  % by volume
Recommended drinking temperature:
8-10 °C
Filling quantity:
0,75 litres
Allergen:
contains Sulfite
Importeur/Abfüller:
Château Suduiraut
33210 Preignac
Frankreich
Château Suduiraut

Dieser Klassiker aus der Appellation Sauternes, gelegen in der Gemeinde Preignac, ist im Rahmen der Klassifizierung von 1855 als Premier Cru Classé eingestuft worden.

Château Suduiraut wurde im Jahre 1592 von Léonard de Suduiraut gegründet und verfügt über ein Areal von ca. 200 ha Größe wovon ca. 92 ha unter Rebbestockung stehen, davon fast 90 % Sémillon. Der weitere Bereich umfasst einen wunderbar romantischen Park. Unter der Leitung von Christian Seely entstehen hier jedes Jahr großartige und delikate Süßweine, die sich nicht hinter den großen Terroir-Nachbarn Yquem und Rieussec verstecken müssen.

Vom Grand Vin werden jährlich etwa 100.000 Flaschen produziert, wobei sich die kompromisslose Qualitätsarbeit bereits darin zeigt, dass in schlechten Jahrgängen schon mal die gesamte Ernte deklassiert wird und man auf die Herstellung des Grand Vins gänzlich verzichtet.

Château Suduiraut produziert auch einen hervorragenden Zweitwein, genannt Castelnau de Suduiraut und einen frischen Weißwein, genannt "S" de Suduiraut.

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2020 wurde Château Malescasse in den Rang eines Cru Bourgeois Exceptionnel gehoben, die höchste Stufe, die es innerhalb dieser Klassifikation zu erreichen gilt."Schuld" daran dürfte auch der 2014 Malescasse sein, der als erster Jahrgang unter Mitwirkung des Star-Önologen Stéphane Derononcourt entstand. 54% Merlot, 36% Cabernet Sauvignon und 10% Petit Verdot machen eine im besten Sinne runde Assemblage aus, wobei die malolaktische Gärung im Holzfass stattfand, bei 35% Neufassanteil und der Wein schließlich für volle 14 Monate in den Fässern nachreifen durfte.Eine rubinrote Farbe begrüßt uns, in der ausdrucksstarken Nase begegnen uns Schwarze Johannisbeere, Brombeere und Himbeere, alle mit einer schönen, reifen Note. Aromen von Röstmokka verleihen dem Wein eine große Eleganz und Komplexität. Am Gaumen sehr rund und stoffig, mit einem perfekten Spiel von Säure und Alkohol. Die Tannine sind seidig und führen zum ausgesprochen langanhaltenden und intensiven Ausklang hin.Wir empfehlen, den Wein mindestens eine halbe Stunde lang zu dekantieren.

Content: 0.75 litre (€32.67* / 1 litre)

€24.50*
bottle
Château Guillon-Nardou Bordeaux AOP
Dieser Rotwein aus der AOC Francs-Côtes de Bordeaux ist eine Assemblage aus 70% Merlot, 20% Cabernet Franc und 10% Cabernet Sauvignon. Die Rebstöcke, auf bestem Kalk-Sandstein Terroir gelegen, sind im Schnitt 30 Jahre alt. Michel und Rina Guillon sind die Besitzer dieses uralten Familienbetriebs, der 10 ha Rebgarten umfasst und seit vier Generationen von Vater zu Sohn weitergegeben wird.Dem Wein merkt man die Hingabe seiner Schöpfer an. Im Glas begrüßt uns ein tiefes und funkelndes Dunkelrot. Der Guillon-Nardou zeigt eine reiche Palette von dunklen Beeren, Johannisbeeren und Brombeeren, etwas Cassis und Tabak. Am Gaumen sehr rund und voluminös, mit schöner Struktur und sehr geschliffenen Tanninen. Der Nachhall ist wunderbar lang.Ein toller „Every-day“-Bordeaux, mit einem sagenhaften Preis-Leistungs-Verhältnis. Er ist jetzt nach etwa einer Stunde Dekantieren trinkreif, ist aber mindestens noch bis 2025 in seinem Zenit.Zu Wild, Pasta, gereiftem Käse oder mit Freunden eine echte Empfehlung!

Content: 0.75 litre (€11.00* / 1 litre)

From €8.25*
Château Sissan Grande Réserve
The Appellation Cadillac Côtes de Bordeaux is home to the Château Sissan Grande Réserve. The wine reflects the best of this Château. The grapes are vinified separately, so this wine is a true ambassador of the terroir.The blend of 55% Merlot, 40% Cabernet Sauvignon and 5% Cabernet Franc has a garnet red color. The bouquet is delicate and elegant with notes of red fruit and spicy nuances. On the palate, full-bodied and with a clear structure. The harmony of fruit flavors, supple tannins and oaky notes is remarkable. Over the years, the wine will continue to gain even more quality, and one can taste the exceptional complexity.Enjoy this fine Bordeaux with red meat, cheese or dessert variations.

Content: 0.75 litre (€16.33* / 1 litre)

From €12.25*
Château de Pitray Côtes de Castillon 2016
The Château de Pitray of the 2015 vintage is simply a sensation in terms of quality and good value for money. The 2015 vintage is considered the outstanding vintage in the Bordelais region. It produced the best grapes ever in the Bordeaux region’s modern history, alongside 2009 and 2010. The winery is located in Gardegan in the Castillon Côtes de Bordeaux appellation with its plateaus composed of limestone and clay, situated on the right bank of the Gironde River, just 8 kilometres from Saint-Émilion. This splendid Château has been owned by the Pitray family for 600 years. It would be a worthy setting for every Harry Potter film. The remarkable limestone and clay soils provide excellent conditions for the Merlot grapes that make up 75% of this assemblage. The cuvée of the 2016 de Pitray further consists of 23% Cabernet Franc and 2% Malbec. In the vineyards, interventions in nature are minimised as far as possible; herbicides are not used, for example. The wine matured for 12 months in barriques and offers impressive harmony and elegance. The 2016 Château Pitray can already be enjoyed now but will be a real delight over the next 5-8 years. We recommend decanting the wine at least one hour before drinking it. The wine offers lovely aromas of dark, ripe fruit such as bilberries, blackberries and wild strawberries, wonderfully accompanied by round, fine tannins. Nothing is in the wrong place here. The notes of wood emphasise the wine’s finesse without drowning it. The 2016 Château Pitray has a well-defined, precise bouquet with blackberry and crushed strawberry fruit, the oak nicely integrated. The palate is medium-bodied with fine tannin, not much depth here, but very well balanced with a silky smooth finish. This comes highly recommended, since it is usually well priced. The Château de Pitray 2016 is an ideal accompaniment to grilled dishes, game, meat loaf, roast beef and cheeses. It is also lovely on its own to enjoy with friends.

Content: 0.75 litre (€17.13* / 1 litre)

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Sankt Laurent, Kellermeister Privat
The bouquet offers finely chiselled fruit flavours of red berries. On the palate, the wine shows an enchanting aroma of raspberries and cherries, having a mild, velvety and silky texture with fine tannins and an elegant finish.Food recommendation: This wine is an ideal accompaniment to feathered game (pheasant, partridge, wild duck) and goes beautifully with meat and game pâté or marinated beef (carpaccio, beef tartare). We especially recommend ’Schinkenfleckerl’ (pasta with ham in the Austrian style)!This is an excellent wine to enjoy at the Opera Ball!

Content: 0.75 litre (€15.33* / 1 litre)

From €11.50*
Zenato Lugana Riserva "Sergio Zenato"
The fruit is from the Podere Massoni vineyards, with 15- to 20-year-old vines and a very low average yield of 2.5 kg per vine. Harvest occurs somewhat late, towards mid-October. Winemaking is carried out with extreme care. The wine is fermented in barriques for 3 weeks, then matured in small new oak for 4 months, followed by 6 months in steel and 6 months in glass before release.The wine exhibits a lively light gold, then opens to a rich, multi-layered nose featuring nuances of blossoms, citrus fruit, and vanilla. A beautifully balanced mouth offers stunning richness, then continues through into a remarkably long, savoury finale.A few years cellaring will be amply rewarded.

Content: 0.75 litre (€39.33* / 1 litre)

€29.50*
bottle
La Demoiselle de Sociando Mallet Haut-Médoc AOC
Die Cuvée besteht etwa zur Hälfte aus Cabernet Sauvignon und Merlot. Die Lese der Trauben erfolgt von Hand. Insgesamt reift der Wein 18 Monate im Fass, wobei 25% Neufassanteil verwendet werden.Ein tiefes Rot und violette Reflexe erfreuen das Auge des Weinkenners. In der Nase und am Gaumen viel Frucht, insbesondere Brombeeren, Heidelbeeren und Gewürze. Die sehr gut eingebundenen Tannine garantieren eine kraftvolle Struktur. Der Schlussakkord ist lang, mit Anklängen von Vanille.Genießen Sie diesen Wein mit Wild, Lamm oder würzigen Käsesorten. 

Content: 0.75 litre (€30.00* / 1 litre)

From €22.50*
Terlaner Classico DOC
The Terlaner is a blend of Pinot Blanc, Chardonnay and Sauvignon Blanc. It is the historical Cuvée produced since the founding of the winery (1893!). The wine sparkles straw yellow with green hues. On the nose it offers notes of green apple and white peach. They are typical of the classic Terlan. Add to that, even subtle nuances of lemon and mint.On the palate, the white wine is invogorating but very soft. He also impresses with its freshness, minerality and great length.The grapes for the wine were picked and selected by hand. Stations of the winemaking-process: slow fermentation at controlled temperature in stainless steel; storage and ripening for 5-7 months on the lees in stainless steel tanks; finally, the assemblage a month before bottling.At about halfway between the cities of Merano and Bolzano is the wine-village of Terlan. The history of the South Tyrolean Cantina Terlano dates back to 1893. Over this long period Cantina Terlan has built an excellent reputation. The Wine Advocate stated in October 2014: "Cantina Terlano is one of the most prolific wineries in Italy and among the oldest in the region. It offers an outstanding line of wines that embrace multiple styles and philosophies. That inherent flexibility makes this co-operative winery one of the most exciting and innovative models in Italian wine today."Enjoy the Terlaner with salad of raw white asparagus, typical Italian dishes such as pizza and pasta with tomato sauce and focaccia with rosemary or Arrabbiata sauce. Also to Parmesan and Pecorino, fresh and classic South Tyrolean home cooking like bacon dumplings or turkey breast with root vegetables.

Content: 0.75 litre (€24.40* / 1 litre)

From €18.30*
Südtiroler St. Magdalener DOC
The grapes for this vinified red wine, consisting mainly of Vernatsch and a smaller percentage of Lagrein, come from the Häuslerhof vineyard in St. Magdalena near Bolzano.Its bouquet hinting of violets is emphasized with almond and nut aromas, complemented by notes of cherries and soft tannins.This wine goes beautifully with medallions of veal with shallot sauce.

Content: 0.75 litre (€18.27* / 1 litre)

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