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Champagne Taittinger Brut Reserve

Golden funkelt der Champagne Taittinger Brut Réserve im Glas: Weltweit haben die Champagner der Familie Taittinger treue Anhängerinnen und Anhänger. Denn das Familienunternehmen aus Reims ist ein Qualitätsgarant. Der Champagne Taittinger Brut Réserve ist eine weitere Kreation, die diesen Ruf untermauert.

Der Champagner ist eine Assemblage aus 40% Chardonnay, 35% Pinot Noir und 25% Pinot Meunier. Taittinger ist berühmt für den hohen Chardonnay-Anteil in seinen exzellenten Schaumweinen. Das Bouquet ist verführerisch vielschichtig. Trauben aus mehr als 35 verschiedenen Crus und mehrere ausgereifte Ernten prägen das außergewöhnliche Genusserlebnis. Vordergründige Noten von Brioche ergeben mit der Zeit ein harmonisches Zusammenspiel mit Noten von Pfirsich, weißen Blüten (Weißdorn) und Vanille. 

93 Punkte erhält der Champagne Taittinger Brut Réserve bei der Falstaff Champagner-Trophy 2017. Zum Bouquet heißt es dort: „Mit einem feinen Nougattouch unterlegtes Bukett, etwas Brioche, weißer Pfirsich und Marzipan.“

Am Gaumen ist die Taittinger-Kreation lebhaft frisch, leicht, elegant und harmonisch, mit einer feinen, angenehmen Perlage. Anhaltend weich, mit unterschwelligen Fruchtaromen (gelber Apfel) und schönen Honig-Nuancen. Die feine Mineralität und ein von dezenten Zitrusnoten geprägtes Finale runden das Geschmackserlebnis ab.

Etwa drei bis vier Jahre reifte der Champagner in den berühmten Kreidekellern unterhalb der Saint Nicaise Abtei in Reims. Die außergewöhnliche Finesse rührt nicht zuletzt von diesen außergewöhnlichen Bedingungen für die Kreation von Schaumweinen her. Hinzu kommt, dass die Familie Taittinger unter den großen Champagnerhäusern die größten Lagen in den Côtes des Blancs ihr Eigen nennt, wobei die Grand Crû-Lagen, auf denen die Chardonnay-Trauben heranreifen, herausstechen.


Wine type:
Sparkling wine
Taste:
brut
Region:
Champagne
Country:
France
Vineyard/Brand :
Grape variety:
40% Chardonnay
35% Pinot Noir
25% Pinot Meunier
Alcohol content:
12,5  % by volume
Recommended drinking temperature:
8-10 °C
Filling quantity:
0,75 litres
Allergen:
contains Sulfite
Bottler:
Champagne Taittinger
9 place Saint-Nicaise
51 100 REIMS
Frankreich
Champagne Taittinger

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Champagne Deutz Brut Classic
Colour: Intense golden colour and a very fine mousse..Nose: White flowers, hawthorn blossom aromas of toast, marzipan and ripe fruits such as apples and pears.Taste: An elegant, fine mousse. The freshness of the Chardonnay blends nicely with the rich flavor of Pinot Noir to a full wine with beautifully integrated flavours and a silky texture. The wine is well rounded with an intense fruity aftertaste.Serving suggestion: Ideal as an aperitif, very good combination with turbot and salmon, poultry and white meat.

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A many-hued colour with strong pink tinges and fine bubbles. The nose is fresh and direct, with aromas reminiscent of cherries, blackberries, pomegranates and redcurrants.On the palate, the wine shows a deliciously full body that follows on perfectly from the nose. Its flavours remind one of fresh strawberries and raspberries. The finish has a pleasantly acidulous character that adds to the impression of finesse given by this romantic and well-balanced wine.The champagne made exclusively from Pinot Noir grapes from the Montagne de Reimsregion, and from Premiers Crus andGrands Crus. Its specific style and colour are the result of blending in 8% of red wine produced from a plot of old vines on the hill of Aÿ, and from a plot known as “Meurtet”. Both are particularly well sited and belong to Deutz. The red wine is made by our cellar-master. After almost three years ageing on its lees, the aromas have softened and harmonised, giving this Brut Rosé a particularly subtle nose, and a very interesting mixture of softness and freshness on the palate.This can be enjoyed as much as an aperitif as with a meal, where it would provide the perfect foil for salmon cooked with mushrooms, beef carpaccio, duck with red berry sauces, roast lamb chops or certain fresh and creamy cheese, such as Chaource or Brillat Savarin.Also available as a 0,75 liter bottle.

Content: 0.75 litre (€86.67* / 1 litre)

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Fl.
Champagne Joseph Perrier Brut
A mouth opener ! 35% chardonnay, 35% pinot noir and 30% pinot meunier from 23 crus (champagne villages ) are blended to create this finely orchestrated cuvée aged in our cellars for a minimum of 3 years. Beautiful robe: The gold colour matches the brilliance of great evenings.Pleasing to the eye: Fine bubbles rise to form a ring of delicate and persistent mousse (ring of foam).A fine nose: Fragrances from citrus fruit peel to reinette apples and vineyard peaches precede the gentle finale of vanilla and cinnamon.A voluptuous mouth: Rapturous, powerful attack in the mouth. Full and round-bodied. A delightful roll over the palate. Climactic finale, intensely refreshing and lasting.

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Champagne Ruinart R de Ruinart Brut
Der R de Ruinart Brut ist eine Besonderheit aus dem Champagnerhaus Ruinart. Dieser Champagner zeigt seine ganz eigene Persönlichkeit. In der Cuvée wurden Chardonnay, Pinot Noir und ein kleiner Anteil Pinot Meunie verschiedener Jahrgänge miteinander vermählt. Die Trauben stammen überwiegend von den Côtes des Blancs und aus dem Vallée de la Marne. Eine außergewöhnliche Leichtigkeit und Frische charakterisieren diesen französischen Schaumwein.Nach der Handlese werden die Beeren in temperaturgeregelten Edelstahltanks bei 18-20°C vergoren. Um die Apfelsäure abzubauen folgt die Malolaktische Gärung. Der Champagner lagert bei 3-4-jährigem Ausbau in den Ruinart Kellern.Ein kristallgleiches Funkeln mit goldenen Reflexen verzaubert das Auge. Die feine Perlage hält lange an und die Perlenschnur ist im Glas sehr gut sichtbar. Feine und frische Aromen betören die Nase, geprägt von frischer heller Birne, Haselnüssen und Mandeln. Am Gaumen ist ein Hauch von Brioche mit Butter und Feingebäck zu spüren, der sich später steigert und von Blütennoten begleitet wird. Sein Abgang ist lang.

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The fruit was pressed off as quickly as possible to minimise skin contact and juice deterioration following harvesting. After settling the juice was fermented using selected yeast in 100 per cent stainless steel at cool temperatures to retain fruit flavour and freshness. This batch was selected as a Pioneer Block wine due to its unique flavour, intensity and complexity. Crushed herb, blackcurrant bud, passionfruit and gooseberry. Drinking beautifully now and best enjoyed over the next two years. An ideal match with vegetarian cuisine, fresh seafood or with poultry. Suitable for vegans.Gold, Sydney International Wine Competition 2014 Top 100 Blue-Gold Gold, NZ International Wine Show 2013

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Chateau de Malle Sauternes AOC 2012
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