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Blason d'Aussières Corbières

Blason d'Aussières is a blend, characterized by ripe fruit, aromatic freshness and a smooth and full bodied structure typical for the terroir of the estate.

The aroma puts us with a sophisticated, south-french embossed bouquet into the middle of the Mediterranean landscape.
A wine with a powerful, smooth body, perfect tannins and a pleasant, elegant, spicy finish.

Wine type:
Red wine
Taste:
trocken
Vintage:
2020
Ageing Potential:
2027
Region:
Languedoc-Roussillon
Country:
France
Vineyard/Brand :
Grape variety:
33% Carignan
23% Grenache
10% Mourvèdre
34% Syrah
Alcohol content:
14,5  % by volume
Total acidity:
5,1 g/l
Residual sugar:
0,9 g/l
Recommended drinking temperature:
17 °C
Closure:
Cork, natural
Filling quantity:
0,75 litres
Allergen:
contains Sulfite
Importeur/Abfüller:
Domaine d'Aussières
11100 Narbonne
Frankreich
Château d’Aussières

Baron Eric de Rothschild war begeistert. „Wegen seiner ungewöhnlichen geografischen Lage, der hervorragenden Weinberge und seiner bewegten Geschichte strahlt der Ort große Kraft und Schönheit aus“, soll er gesagt haben und in der Tat ist das Weingut Château d'Aussières in der französischen Region Languedoc-Roussillon ein besonderes Weingut.

Es ist eines der ältesten Güter im Languedoc und der Weinbau in Aussières geht auf die Römerzeit zurück. Seinerzeit wurden die großen Güter der Provinz Narbonensis in die sogenannte „römische Weinbergrolle“ eingetragen und zählten zu den wichtigsten Lieferanten Roms. In den mittelalterlichen Zeiten tat sich die Kirche für die Bewahrung des Weinbergs hervor. Aussières war 800 Jahre Klostergut. Das Gut diente als landwirtschaftlicher Betrieb zur Versorgung des Klosters, in dem der Weinanbau natürlich nicht ganz fehlen durfte.

Graf Daru, späterer Minister und Verwalter der Privatgüter Napoléon Bonapartes, ersteigerte 1790 das Gut Aussières und belebte enorm den Weinanbau, in dem er 80 Hektar neu bepflanzen ließ. Die große Reblausplage machte auch vor dem Château d'Aussières nicht halt und so durchlebte der Ort sehr wechselhafte Jahrzehnte. Anfang des 20. Jahrhunderts bewirtschaftete man in Aussières 270 Hektar Rebflächen.

1999 schließlich wurde das Château d'Aussières von den Domaines Barons de Rothshild (Lafite) aufgekauft. Es wurde von Grund auf saniert und besitzt seitdem um die 550 Hektar Rebfläche. Neben zwei Drittel bestückter Weinberge (als AOC Corbières klassifiziert) mit den Rebsorten Syrah, Mourvèdre, Grenache, Carignan, Cinsault setzt man beim restlichen Drittel auf Chardonnay, Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc und Petit Verdot.

Das Weingut wird geleitet von Olivier Trégoat im Team mit Winzermeister Aymeric Izard.

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Zenato Valpolicella Superiore
The Zenato Valpolicella is somewhat similar to the Bardolino; however, the Valpolicella is a little more powerful and shows a fuller body – it is simply of better quality. The wine consists of Corvina Veronese (responsible for the bouquet and the acidity), Rondinella (lots of sugar) and Sangiovese (gives the wine its elegance).This is a wine that can be enjoyed young, but another few years of ageing in the wine cellar will further enhance its qualities. For years, Valpolicella has been one of Italy’s most famous wines. Unfortunately, one can find many Valpolicella wines of poor quality on the market but fortunately, we don’t have to worry about this as far as Zenato wines are concerned, as Zenato produces only high-quality wines.

Content: 0.75 litre (€12.67* / 1 litre)

From €9.50*
Château Saint-Roch Chimères
Die regelmäßigen, hohen Bewertungen in Robert Parkers Wine Advocate zeugen von der Qualität des Weins. Der Saint-Roch Chimeres hat in den zurückliegenden Jahren konstant eine Bewertung über der 90-Punkte-Marke erhalten – und ist gleichzeitig zu derart günstigen Preisen zu haben, dass Kritiker in echtes Erstaunen versetzen werden.Der Saint-Roch Chimeres ist eine Assemblage aus Grenache Noir, Syrah und Carignan. Der Wein aus dem malerische Vallée d’Agly im französischen Weinbaugebiet Roussillon am Fuße der Pyrenäen hat eine tiefrote Farbe. Die intensiven Aromen von roten Beeren, Wildkräutern, schwarzen Johannisbeeren und Lakritz werden durch ausdrucksvolle Tannine herrlich ergänzt. Das Finale, geprägt von Noten reifer roter Früchte, ist lang anhaltend. Genießen Sie diesen in Qualität und Preis-Leistungsverhältnis faszinierenden Rotwein zu gegrilltem Gefügel, Lammfleisch oder zartem Entrecôte.

Content: 0.75 litre (€16.67* / 1 litre)

From €12.50*
Diemersfontein Chocolate Shiraz
Intense notes of dark chocolate, sweet mulberries, cherries and hint of spice that delivers a smooth velvety finish on the palate.Ideal with lamb casserole, duck and smoked pork, and delicious dark chocolate.

Content: 0.75 litre (€13.27* / 1 litre)

From €9.95*
Les Jamelles Cabernet-Sauvignon
The dark red Cabernet-Sauvignon shows aromas of red berries such as currants and strawberries, a soft, fresh note of green pepper and spicy scents like cinnamon, mint and honey.The elegant and complex wine is long lasting and velvety on the palate.The tannins are present and well-balanced and the wine shows a delicate woody flavor (cedar, oak, walnut) in the final.with 17-18 ° C serve to dishes such as mashed potatoes, ground beef casserole, gratin dishes, stews, grilled meat, lamb chops.

Content: 0.75 litre (€10.27* / 1 litre)

From €7.70*
Saint Clair Origin Sauvignon Blanc
Pale straw with green hues.Intense and powerful aromas of black currant, white currant, passionfruit, grapefruit and gooseberry leap out of the glass.A full, crisp and powerful wine with intense flavours of passionfruit and blackcurrant, with underlying gooseberry tones. Mouth-watering acidity and an intense minerality are balanced by a full yet elegant palate that leads to a long lingering finish.Perfect for drinking immediately this wine will be at its best over the next one to two years.Suitable for vegans.

Content: 0.75 litre (€15.87* / 1 litre)

From €11.90*