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The Mourvèdre from Les Jamelles has a deep red color with purple hues. The grape is an almost forgotten or little known local variety, which makes talking on its own with outstanding results.
At the first taste impression he is very fruity, with strawberry, peach and currants aromas. The wine shows spicy scents such as marzipan, honey, lavender, thyme and Laurel and - just a touch of - roasted meat. The palate is surprisingly long and fat with a well-balanced tannins. The almost sweet finale leaves a mild, velvety impression.
With 17 - 18 ° C to cheese, especially goat cheese and serve meat dishes such as pepper steak and game.
IWSC: Silver Medal "Best in Class" Mourvèdre 2009
Expovina 2009: Gold Medal
Japan Wine Challenge 2009: Silver Medal
Cuverie à Marseillette
11800 Marseillette
Frankreich
Das Weingut Les Jamelles leiten seit 1991 Catherine und Laurent Delaunay. Beide Önologen stammen aus dem Burgund. Die Familie Delaunay ist seit vier Generationen in der Weinerzeugung tätig.
Les Jamelles liegt in der südfranzösischen Region Languedoc-Roussillon (Pays d'Oc), die auch vielfach als größtes Weinbaugebiet der Welt beschrieben wird. Die geografische Vielfalt von Languedoc-Roussillon garantiert erlesene und außergewöhnliche Weine. Les Jamelles-Weine stammen aus den verschiedenen Lagen dieser Region.
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