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Les Jamelles Pinot Noir

Der Les Jamelles Pinot Noir besitzt eine dunkle Farbe mit rubinroten Nuancen. Er beeindruckt mit Duftnoten roter und schwarzer Beeren, gemischt mit Blütentönen und einem zarten Hauch von Holz und Vanille.

Am Gaumen ist er sehr komplex und fruchtig, reich, lang und fett. Er vermittelt Aromen von zerdrückten schwarzen Beeren (Brombeere, Johannisbeere, Kirsche) und Marmelade; seine Tannine sind umhüllt und gut eingebunden.

Im Gegensatz zu vielen anderen Pinot Noir-Weinen des Pays d'Oc wird dieser hier nicht von Schwere und exzessiver Überreife dominiert.

Ein weiteres Beispiel dafür, wie Catherine Delaunay das Know-how ihrer Familie in den Süden Frankreichs vermittelt hat. Dieser in beschränkten Mengen hergestellte Wein bricht mit vorgefassten Meinungen über diese Rebsorte, wenn sie außerhalb ihres Herkunftsgebietes angebaut wird.

Sehr gut zu Wurstwaren, Geflügelfleisch (Hühnchen in Sahnesauce) und leichten Käsesorten.

Wine type:
Red wine
Taste:
trocken
Vintage:
2022
Ageing Potential:
2026
Region:
Languedoc-Roussillon
Country:
France
Vineyard/Brand :
Grape variety:
100% Pinot Noir
Alcohol content:
13,0  % by volume
Total acidity:
4,5 g/l
Residual sugar:
3,2 g/l
Recommended drinking temperature:
17-18 °C
Closure:
plastic
Filling quantity:
0,75 litres
Allergen:
contains Sulfite
Importeur/Abfüller:
Les Jamelles
Cuverie à Marseillette
11800 Marseillette
Frankreich
Les Jamelles

Das Weingut Les Jamelles leiten seit 1991 Catherine und Laurent Delaunay. Beide Önologen stammen aus dem Burgund. Die Familie Delaunay ist seit vier Generationen in der Weinerzeugung tätig.

Les Jamelles liegt in der südfranzösischen Region Languedoc-Roussillon (Pays d'Oc), die auch vielfach als größtes Weinbaugebiet der Welt beschrieben wird. Die geografische Vielfalt von Languedoc-Roussillon garantiert erlesene und außergewöhnliche Weine. Les Jamelles-Weine stammen aus den verschiedenen Lagen dieser Region.

Product recommendation

Bestheim Alsace Pinot Noir Classic AC
This wonderfully light Pinot Noir from Alsace is redolent of cherries, raspberries and black currants. The light cherry-red wine is fresh and fruity on the palate, with soft tannins and distinctive rosé aromas.The Bestheim Alsace Pinot Noir Classic AOC is a lovely example of the quality that can be achieved with this noble vine from Alsace in France. This blend from the renowned cooperative association of Bestheim wine-growers is an ideal accompaniment to fried poultry, red meat, game and tangy cheeses. It also goes beautifully with Reblochon, a semi-hard cheese from France.

Content: 0.75 litre (€15.00* / 1 litre)

From €11.25*
La Villette Pinot Noir VdF
Die Trauben für den reinsortigen Pinot Noir aus Südfrankreich gedeihen in Weinbergen an den Ausläufern der kühleren Pyrenäen und Cevennen auf Böden aus Kalkstein. Um die frischen Fruchtnoten im Wein zu erhalten, fängt die Weinbereitung mit zwei Tagen Kaltmazeration an. Es folgt eine weitere Gärung von zwei Wochen. Anschließend reift der La Villette Pinot Noir VdF für sechs Monate in französischer Eiche. In der Nase beeindruckt der Rotwein mit erfrischenden und subtilen Aromen von reifen Himbeeren und Preiselbeeren mit Noten von Pflaume und Toast. Am Gaumen zeigt der Pinot Noir eine schöne Balance von reifen Früchten und Frische mit einem ansprechenden würzigen Raucharoma.

Content: 0.75 litre (€9.80* / 1 litre)

From €7.35*
Pascal Jolivet Attitude Pinot Noir AOC
"Attitude is a little thing that makes a big difference."  Einstellung ist eine Kleinigkeit, die einen großen Unterschied macht. Diese Aussage von Winston Churchill nahm Pascal Jolivet sich zu Herzen und schuf den Attitude (frz. Haltung) Pinot Noir. Dieser vielaussagende Wein stammt aus der Touraine-Region gelegen im französichen Loiretal und besteht zu 100% aus Pinot Noir-Trauben.Die Trauben, die lehm- und kalksteinreichen Böden entstammen, wurden von Hand gelesen. Nach mindestens fünfzehn Tagen begann die Gärung, die 12 bis 15 Tage dauerte. Nach der Gärung reiften 10% des Rotweins in neuen Eichenfässern und 90% in Edelstahltanks.Der Pascal Jolivet Attitude Pinot Noir AOC hat eine brillante rubinrote Farbe mit Aromen von roten Früchten, Kirschen und schwarzen Johannisbeeren. Würzige Noten führen zu einem sehr eleganten Abgang, in dem sich Ausgewogenheit und Finesse harmonisch verbinden und die Noblesse des Pinot Noir wiedergeben.

Content: 0.75 litre (€24.67* / 1 litre)

€18.50*
bottle
Pascal Jolivet Sancerre Rouge AOC
Natürlich darf ein Sancerre Rouge im Pascal Jolivet Sortiment nicht fehlen. Wie der Name schon sagt, stammt der mittelschwere Rotwein aus dem bekannten französischen Weinbaugebiet Sancerre an der oberen Loire. Die Trauben für den reinsortigen Pinot Noir stammen aus kalkig-kreidigem Terroir. Sie wurden nach der Ernte händisch aussortiert und entrappt. Es folgte eine 10 tägige Kaltmazeration wonach der Saft 15 Tage in Edelstahltanks bei 22°C mit ausschließlich natürlichen Hefen vergoren wurde. Nach der Gärung reifte der Wein ein weiteres Jahr auf der Hefe.Der intensiv leuchtende rubinrote Wein betört den Genießer mit einem reichen Bouquet, das Noten von Sauerkirsche, Himbeere, Lakritz und schwarzem Pfeffer bietet. Am Gaumen ist der Pascal Jolivet Sancerre Rouge weich und geschmeidig und der fein säuerliche Abgang ist knackig und appetitanregend. Als modern und chic beschreibt Pascal Jolivet seinen Sancerre Rouge.

Content: 0.75 litre (€30.33* / 1 litre)

€22.75*
Fl.
Thenard Corton Grand Cru Clos du Roi
The Thénard Corton Grand Cru Clos du Roi is redolent of strawberries and wild berries, along with elegantly spicy aromas, nuances of forest floor and a lovely minerality as well. This pure varietal Pinot Noir is powerful on the palate, with noticeable but skilfully integrated tannins and a very long finish.This fine creation comes from the venerable Domaine Thénard estate whose origins go back to the 1870s. The Corton vineyard, a Grand Cru site located on the Côte d’Or in Burgundy, is one of the exceptional vineyards owned by the winery. The wine was aged for 18 months in oak casks and is characterised by clay and lime soils.The ruby-red Pinot Noir is an ideal accompaniment to various cheeses, game or red meat. By the way, the winery was founded by Paul Thénard. The eminent French chemist fought against the phylloxera plague in the 19th century.

Content: 0.75 litre (€119.33* / 1 litre)

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bottle

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Les Jamelles Syrah
With its very dark red, the Syrah Les Jamelles has an almost syrupy appearance.Its aromas of berries (raspberry, red currant and black) connect with spicy and Cinnamon notes and a hint of mint.At the palate very rich and fat, the finish is long and silky and of a rare complexity.Serve to Mediterranean dishes, spicy foods, meats in sauce, game meats.AWC Vienna 2010: Goldedal MedalSMV Canada 2010: Silver MedalJapan Wine Challenge 2010: Bronze MedalSyrah du Monde 2010: Silver Medal

Content: 0.75 litre (€10.27* / 1 litre)

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Les Jamelles Merlot
Merlot is the "bestseller" among the red wines of Les Jamelle series. Fruity, round, complex and elegant, this wine is a must that fits to various kind of dishes.He has a dark color and is very complex, rich, long and fat.Its aromas are reminiscent of blackberries, currants and cherries, to jam and boiled fruit.The smell is smoky and spicy after peat, cinnamon and thyme.The palate is round, rich and long with ripe tannins on the finish. He is well balanced and easy to drink.Serve with 17-18 ° C to traditional cuisine or spicy dishes: stuffed tomatoes, salt pork with lentils, steak, chicken ratatouille.AWC Vienna 2010: Silver Medal

Content: 0.75 litre (€10.27* / 1 litre)

From €7.70*
Les Jamelles Cabernet-Sauvignon
The dark red Cabernet-Sauvignon shows aromas of red berries such as currants and strawberries, a soft, fresh note of green pepper and spicy scents like cinnamon, mint and honey.The elegant and complex wine is long lasting and velvety on the palate.The tannins are present and well-balanced and the wine shows a delicate woody flavor (cedar, oak, walnut) in the final.with 17-18 ° C serve to dishes such as mashed potatoes, ground beef casserole, gratin dishes, stews, grilled meat, lamb chops.

Content: 0.75 litre (€10.27* / 1 litre)

From €7.70*
Les Jamelles Mourvèdre
The Mourvèdre from Les Jamelles has a deep red color with purple hues. The grape is an almost forgotten or little known local variety, which makes talking on its own with outstanding results.At the first taste impression he is very fruity, with strawberry, peach and currants aromas. The wine shows spicy scents such as marzipan, honey, lavender, thyme and Laurel and - just a touch of - roasted meat. The palate is surprisingly long and fat with a well-balanced tannins. The almost sweet finale leaves a mild, velvety impression.With 17 - 18 ° C to cheese, especially goat cheese and serve meat dishes such as pepper steak and game.IWSC: Silver Medal "Best in Class" Mourvèdre 2009Expovina 2009: Gold MedalJapan Wine Challenge 2009: Silver Medal

Content: 0.75 litre (€11.00* / 1 litre)

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With its fruity aroma, its roundness and freshness, Viognier is undoubtedly a white grape variety that a discovery is worth.Beautiful pale golden color.Many fruit flavors such as apricot and fresh peach.Even flowers tones (blue lavender, acacia blossom, lily) and a breath of fresh banana can be seen.The palate is round and syrupy, richness and acidity are particularly well-balanced, to an extraordinary freshness and a touch of honey in the final.Serve chilled as an aperitif, with seafood, fish or asparagus. Ideal for fruit cake too.

Content: 0.75 litre (€10.27* / 1 litre)

From €7.70*