Les Jamelles Vin Orange

€10.90 *

Content: 0.75 litre (€14.53* / 1 litre)
Product number: 1411329

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Der Les Jamelles Vin Orange ist ein innovativer und unverwechselbarer Orangewein aus der renommierten Weinregion Pays d'Oc in Südfrankreich. Das Besondere am Orangewein ist, dass er einer Mazeration ähnlich wie bei Rotwein unterzogen wird. Dadurch zeigt sich der Wein im Glas orange, leicht kupferfarben. Das intensive Bouquet erinnert an dezente, würzige Noten von Ingwer, Kreuzkümmel, Wacholderbeere, Nelken und Lebkuchen. Am Gaumen entfaltet dieser Orangewein eine sehr zarte, frisch, süß, geschmeidige Harmonie. Im Nachgeschmack zeigen sich feiner schwarzer Pfeffer und Aromen von Zitrusfrüchten und Blumen. Der Les Jamelles Vin Orange überzeugt überdies mit leichten Tanninen, die durch das Einweichen der Schalen entstehen.

Der Vin Orange von Les Jamelles hinterlässt einen frischen, spannenden Eindruck und passt besonders gut zu asiatischer Küche, zu Garnelenspießen oder zu Indischem Curry.

Wine type:
Weißwein
Taste:
dry
Vintage:
2022
Region:
Languedoc-Roussillon
Country:
France
Vineyard/Brand :
Grape variety:
Grenache Blanc
Viognier
Muscat
Gewurztraminer
Chenin
Alcohol content:
12,5  % by volume
Recommended drinking temperature:
12-14 °C
Filling quantity:
0,75 litres
Allergen:
contains Sulfite
Bottler:
Les Jamelles
Cuverie à Marseillette
11800 Marseillette
Frankreich

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Care Crianza DO
Im Glas zeigt sich der Care Crianza DO mit einer attraktiven kirschroten Farbe und violetten Reflexen. Der trockene Crianza aus überwiegend Tempranillo und einem Anteil Merlot beeindruckt mit intensiven Aromen von reifen roten und schwarzen Früchten, würzigen Noten und mineralischen Anklängen. Am Gaumen ist der aromatische spanische Rotwein, der acht Monate in Fässern aus amerikanischer Eiche reifte, reichhaltig und kraftvoll, mit perfekt integrierten Frucht- und Eichenaromen. Der Abgang ist lang, anhaltend und fruchtbetont. Ein Klassiker für Liebhaber spanischen Weines.

Content: 0.75 litre (€11.60* / 1 litre)

From €8.70*
Wolfberger Signature Pinot Blanc d'Alsace AOC
The Pinot Blanc Signature from the Wolfberger estate in the Alsace region is a brilliant pale yellow in the glass. On the nose, it offers fragrances of peach, almond and hazelnut as well as floral notes. The Wolfberger Pinot Blanc Signature is clean and crisp. This dry white wine is wonderfully supple and well-balanced on the palate, with a creamy texture. Its long finish is characterised by mildly nutty aromas.This Pinot Blanc from France goes beautifully with fine seafood, salads, tarte flambée, sushi and smoked meat.

Content: 0.75 litre (€9.93* / 1 litre)

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Bouvet Crémant de Loire blanc Excellence
A wonderful example for the winemaking-excellence of the Loire-Valley.This Crémant de Loire Blanc is made to express harmony and delicacy.Gold with amber hints. Delightful flower, pear & apple aromas. On the palate fresh, well balanced with a pleasing mousse.

Content: 0.75 litre (€15.93* / 1 litre)

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Fl.
Château de Chemilly Petit Chablis
The Château de Chemilly Petit Chablis unites notes of green apples, citrus fruit, white blossoms and fresh herbs in its bouquet, along with nuances of the flint that is so typical of this region. The wine is a shimmering light yellow with green glints in the glass.It is dry on the palate, showing a great freshness, a fine acidity and an intense minerality as well. This is an impressively well-balanced Petit Chablis produced by Loïc und Yannick Vilain who create wines by letting nature take its course, thus authentically reflecting the terroir’s qualities.You’ll enjoy discovering the Château de Chemilly Petit Chablis with a selection of seafood.

Content: 0.75 litre (€19.33* / 1 litre)

From €14.50*
Château de Bussy Beaujolais AOC
Der Château de Bussy Beaujolais AOC wird aus der Gamay-Traube gewonnen, die auf den im Beaujolais vorherrschenden Granit- und Kalkböden optimale Bedingungen findet. Für die Gamay-Traube charakteristische Merkmale sind ein schlanker bis mittlerer Körper, ein ausgewogener Säuregehalt und ihre ausgeprägte Frucht mit einem Duft von Erdbeere, Himbeere und Kirsche sowie Gewürznoten wie Zimt und Pfeffer.Typisch für die Verarbeitung ist, dass ganze Trauben mit Stiel und möglichst unverletzt im Tank eingelagert werden. Aus diesem Grund ist die Handlese erforderlich. Um die Trauben vor Oxidation zu schützen, werden diese unter CO2 Schutzgas gestellt. Der während der intrazellulären Gärung, auch bekannt als Macération carbonique,  entstandene Druck lässt die Trauben platzen und der Saft kann abfließen. Diese einzigartige Keltermethode wird auch Vinification beaujolaise genannt. In der Nase zeigt der Château de Bussy Beaujolais AOC ein blumiges und sehr fruchtiges Bouquet. Sein Geschmack ist würzig mit eleganten Tanninen und er begeistert mit einem weichen Abgang.Die empfohlene Trinktemperatur liegt bei 12-14°. Dieser Beaujolais passt wunderbar zu gebratenen oder gegrillten Fisch.

Content: 0.75 litre (€12.33* / 1 litre)

From €9.25*
Piekenierskloof Heirloom White
Dieser Weißwein aus dem südafrikanischen Cirtrusdal leuchtet goldgelb im Glas. In der Nase ein Duft von tropischen Früchten, wie Pfirsich, Ananas, Mango und Zitrone. Dazu gesellt sich ein Hauch von Birnenaroma und Steinobst. Am Gaumen ist der Piekenierskloof Heirloom White kraftvoll und wunderbar frisch. Eine gut ausbalancierte Säure kombiniert sich außergewöhnlich gut mit eleganten Holznoten. Ein langer präsenter und ausgewogener Abgang bildet den perfekten Abschluss.Der trockene Weißwein passt hervorragend zu Paella mit Meeresfrüchten, Geflügel oder auch Sushi.

Content: 0.75 litre (€16.67* / 1 litre)

From €12.50*

Product recommendation

Les Jamelles Cabernet-Sauvignon
The dark red Cabernet-Sauvignon shows aromas of red berries such as currants and strawberries, a soft, fresh note of green pepper and spicy scents like cinnamon, mint and honey.The elegant and complex wine is long lasting and velvety on the palate.The tannins are present and well-balanced and the wine shows a delicate woody flavor (cedar, oak, walnut) in the final.with 17-18 ° C serve to dishes such as mashed potatoes, ground beef casserole, gratin dishes, stews, grilled meat, lamb chops.

Content: 0.75 litre (€10.27* / 1 litre)

From €7.70*
Les Jamelles Chardonnay
The Chardonnay has a concentrated dull yellow. The vine is characterized by the interesting combination of minerality, spice and Chardonnay fruit, with a long finish with spice.Food matches: Seafood such as shrimp, perch, shellfish stew, with pasta dishes with light sauces, mushroom dishes, young soft cheeses

Content: 0.75 litre (€11.00* / 1 litre)

From €8.25*
Les Jamelles Merlot
Merlot is the "bestseller" among the red wines of Les Jamelle series. Fruity, round, complex and elegant, this wine is a must that fits to various kind of dishes.He has a dark color and is very complex, rich, long and fat.Its aromas are reminiscent of blackberries, currants and cherries, to jam and boiled fruit.The smell is smoky and spicy after peat, cinnamon and thyme.The palate is round, rich and long with ripe tannins on the finish. He is well balanced and easy to drink.Serve with 17-18 ° C to traditional cuisine or spicy dishes: stuffed tomatoes, salt pork with lentils, steak, chicken ratatouille.AWC Vienna 2010: Silver Medal

Content: 0.75 litre (€10.27* / 1 litre)

From €7.70*
Les Jamelles Mourvèdre
The Mourvèdre from Les Jamelles has a deep red color with purple hues. The grape is an almost forgotten or little known local variety, which makes talking on its own with outstanding results.At the first taste impression he is very fruity, with strawberry, peach and currants aromas. The wine shows spicy scents such as marzipan, honey, lavender, thyme and Laurel and - just a touch of - roasted meat. The palate is surprisingly long and fat with a well-balanced tannins. The almost sweet finale leaves a mild, velvety impression.With 17 - 18 ° C to cheese, especially goat cheese and serve meat dishes such as pepper steak and game.IWSC: Silver Medal "Best in Class" Mourvèdre 2009Expovina 2009: Gold MedalJapan Wine Challenge 2009: Silver Medal

Content: 0.75 litre (€11.00* / 1 litre)

From €8.25*
Les Jamelles Pinot Noir
Der Les Jamelles Pinot Noir besitzt eine dunkle Farbe mit rubinroten Nuancen. Er beeindruckt mit Duftnoten roter und schwarzer Beeren, gemischt mit Blütentönen und einem zarten Hauch von Holz und Vanille.Am Gaumen ist er sehr komplex und fruchtig, reich, lang und fett. Er vermittelt Aromen von zerdrückten schwarzen Beeren (Brombeere, Johannisbeere, Kirsche) und Marmelade; seine Tannine sind umhüllt und gut eingebunden.Im Gegensatz zu vielen anderen Pinot Noir-Weinen des Pays d'Oc wird dieser hier nicht von Schwere und exzessiver Überreife dominiert.Ein weiteres Beispiel dafür, wie Catherine Delaunay das Know-how ihrer Familie in den Süden Frankreichs vermittelt hat. Dieser in beschränkten Mengen hergestellte Wein bricht mit vorgefassten Meinungen über diese Rebsorte, wenn sie außerhalb ihres Herkunftsgebietes angebaut wird.Sehr gut zu Wurstwaren, Geflügelfleisch (Hühnchen in Sahnesauce) und leichten Käsesorten.

Content: 0.75 litre (€10.27* / 1 litre)

From €7.70*
Les Jamelles Sauvignon Blanc
The "Bestseller " among the white wines of Les Jamelles series.The Sauvignon Blanc has a lovely pale yellow color, is rich and aromatic, with intense fruit and vegetable flavors: red currant, passion fruit, green tomato, strawberry, lemon.Flower nuances such as honeysuckle and a mineral flinttone complete its bouquet.On the palate it tastes fresh with good acidity and a rich and long finish.Well chilled (8 ° C) as an aperitif with seafood, fish and light summer dishes served.

Content: 0.75 litre (€10.27* / 1 litre)

From €7.70*
Les Jamelles Syrah
With its very dark red, the Syrah Les Jamelles has an almost syrupy appearance.Its aromas of berries (raspberry, red currant and black) connect with spicy and Cinnamon notes and a hint of mint.At the palate very rich and fat, the finish is long and silky and of a rare complexity.Serve to Mediterranean dishes, spicy foods, meats in sauce, game meats.AWC Vienna 2010: Goldedal MedalSMV Canada 2010: Silver MedalJapan Wine Challenge 2010: Bronze MedalSyrah du Monde 2010: Silver Medal

Content: 0.75 litre (€10.27* / 1 litre)

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Les Jamelles Viognier
With its fruity aroma, its roundness and freshness, Viognier is undoubtedly a white grape variety that a discovery is worth.Beautiful pale golden color.Many fruit flavors such as apricot and fresh peach.Even flowers tones (blue lavender, acacia blossom, lily) and a breath of fresh banana can be seen.The palate is round and syrupy, richness and acidity are particularly well-balanced, to an extraordinary freshness and a touch of honey in the final.Serve chilled as an aperitif, with seafood, fish or asparagus. Ideal for fruit cake too.

Content: 0.75 litre (€10.27* / 1 litre)

From €7.70*