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Paul Mas Vignes de Nicole Cabernet - Syrah

Intense notes of black fruit and violets dominate the bouquet of Paul Mas Vignes de Nicole Cabernet-Syrah. There are also aromas of wood, green pepper and hints of toasted bread and spices. This red wine of the traditional Domaines Paul Mas in Southern France is wonderfully balanced on the palate, with good structure and supple tannins.

This Vin de Pays d'Oc comes from 15 year old vines and is a blend of Cabernet Sauvignon and Shiraz. 50% of the assemblage matured for more than eight months in new oak barrels.

Enjoy this fine red wine of Domaines Paul Mas with its long finish with hints of licorice.

Wine type:
Red wine
Taste:
trocken
Vintage:
2021
Ageing Potential:
2025
Region:
Sud-Ouest
Country:
France
Vineyard/Brand :
Grape variety:
Alcohol content:
14,0  % by volume
Total acidity:
3,3 g/l
Residual sugar:
1,5 g/l
pH:
3,7
Recommended drinking temperature:
16-18 °C
Filling quantity:
0,75 litres
Allergen:
contains Sulfite
Bottler:
Domaines Paul Mas
D 5 Route de Villeveyrac
34530 Montagnac
Frankreich
Domaines Paul Mas

Die Domaines Paul Mas haben eine lange Geschichte und die Anfänge des weltberühmten Familienunternehmens gehen auf das Jahr 1892 zurück. Seinerzeit begann Augustus Mas die ersten Weinberge der Familie zu bewirtschaften. Die Anfänge waren natürlich bescheiden mit den ersten 9 Hektar Rebfläche in der Nähe von St Pons de Mauchiens in der Region Süd-West in Frankreich. Der erste große Entwicklungsschub begann 1987, als Paul Mas die Rebflächen enorm erweiterte und zukunftsträchtige Rebsorten wie Cabernet, Syrah, Merlot und Viognier anbaute. Heute bewirtschaftet das Unternehmen mehr als 600 Hektar Rebfläche (davon 92 Hektar biologischer Anbau), hat allein im Jahr 2015 genau 40 Gold-Medaillen für seine Produkte erhalten und exportiert in 58 Länder weltweit. Elf Bereiche gehören zum Unternehmen. Am bekanntesten sind Château Paul Mas, Château Astruc Teramas, Schloss Cres Ricards, Mas des Tannes, Schloss Martinolles und Field of Ferrandière.

Seit 1999 wird das Languedoc Unternehmen von Jean-Claude Mas geführt. Dessen Begeisterung für den Weinbau soll sich bereits als Dreijähriger während der Weinlese gezeigt haben, als er stetig seiner Mutter entwischte um Großvater Raymond und Vater Paul bei der Arbeit zu beobachten. Nach Studium, eigener kleiner Biowein-Firma und einer Anstellung in der Französischen Handelsmission in Miami, wo er sich um die Werbung für französischen Wein kümmerte, kehrte er in den Neunzigern nach Frankreich zurück. Nach der Beschäftigung als Verkaufsdirektor bei Domaines Virginie übernahm er die Leitung und die Weinbereitung auf den Familiengütern der Domaines Paul Mas, welches er stetig mit seinem enormen Fachwissen vorantreibt.

Product recommendation

Saint Roch Sélections Parcellaires Rouge AOP
The Saint-Roch Sélections Parcellaires Rouge is a blend of Shiraz (Syrah) and Grenache noir. The wine has a nice, dark color. On the nose aromas of black fruit, underlaid with a fine spiciness. Balanced on the palate and wonderfully refreshing. The Wine Advocate writes: “I struggle to think of another portfolio that encompasses anywhere close to this level of value, and the average quality to price for these wines is just hard to believe.” Enjoy a remarkable red wine from the growing area of Maury in the French Languedoc-Roussillon northwest of Perpignan.

Content: 0.75 litre (€11.33* / 1 litre)

From €8.50*
Kleine Zalze Vineyard Selection Syrah
The Kleine Zalze Vineyard Syrah (Shiraz) has a wonderfully stimulating bouquet offering nuances of ripe red fruit, cedar and peppery, spicy notes as well, complemented by subtle, harmonious roast aromas. This pure varietal Shiraz from the Coastal region is dense and fruity on the palate, with well-integrated, ripe tannins and a great balance.The red wine from South Africa matured for 18 months in French oak casks, of which 30% were new and 30% each were second- and third-fill barrels. The dry Kleine Zalze Vineyard Shiraz is a very good accompaniment to saddle of venison, rack of lamb, rump steak or medium-strong cheeses.

Content: 0.75 litre (€20.67* / 1 litre)

From €15.50*
Cantina Tramin Rungg Merlot-Cabernet
The Rungg Merlot-Cabernet Sauvignon is supplemented by the Cabernet Franc grape variety, giving the wine a light spice. The grapes for the Rungg from the Cantina Tramin estate come from terroirs located south of the village of Tramin. The vines grow on hilly vineyards situated about 300 metres above sea level. The soils consist of gravelly subsoils, while the topsoil contains clay and lime. The terroir gives the wine a pleasant tannin structure and elegance. To underscore the aromas, aging was carried out in barriques and larger wooden casks. The Rungg is a garnet-red in colour and has an intense bouquet of cherries, currants and dried fruit. The wine is wonderfully round on the palate, offering chocolate and light roast aromas, with a powerful, long-lasting finish. Due to its full body, the Cantina Tramin Rungg Merlot-Cabernet goes beautifully with game, roasts or ripe cheeses.

Content: 0.75 litre (€20.67* / 1 litre)

€15.50*
bottle
Paul Mas Chardonnay
Wenn Sie einen zugänglichen einfach zu trinkenden Weißwein suchen, haben Sie ihn mit diesen Chardonnay gefunden. Der Wein strahlt goldend im Glas und duftet nach tropischen Früchten, Ananas, Nüssen und einem hauch Vanille. Der Paul Mas Chardonnay ist am Gaumen weich und saftig.Der französiche Chardonnay ist ein Allrounder wie er schöner nicht sein kann und lässt sich wunderbar mit Spargel, weißem Fleisch, Fisch, Meeresfrüchten und kräftigen Suppen kombinieren. 

Content: 0.75 litre (€8.33* / 1 litre)

From €6.25*