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Meyer-Näkel Spätburgunder Grauwacke QbA trocken

Die Ahr ist bekannt für ihre außergewöhnlichen Rotweine. Der Meyer-Näkel Spätburgunder "G" QbA trocken macht dabei keine Ausnahme. Der Wein verwöhnt Ihren Gaumen mit Noten von roten Kirschen, Waldfrüchten und einer dezenten Würze, die an Kakaobohnen erinnert. Eine filigrane und elegante Gerbstoffstruktur rundet diesen Wein ab. Dafür steht das "G" im Namen. Der Duft ist geprägt durch Aromen von roten Früchten und Beeren. So lässt er sich gut leicht gekühlt zwischen 15 °C und 17 °C genießen. Ein optimaler Sommerwein zu würzigen Speisen, gegrilltem Geflügel oder Kräuterterrinen. Meyer-Näkel macht sich mit dem Spätburgunder "G" QbA trocken alle Ehre. Eine kurze Maischestandzeit und eine zehnmonatige Lagerung in bereits gebrauchten Eichenfässern sorgen für ein ausgewogenes Verhältnis von Fruchtaromen und Gerbstoffen.

Wine type:
Red wine
Taste:
dry
Vintage:
2022
Region:
Ahr
Country:
Germany
Vineyard/Brand :
Grape variety:
Spätburgunder
Alcohol content:
13,0  % by volume
Total acidity:
5,8 g/l
Residual sugar:
0,1 g/l
Recommended drinking temperature:
16-18 °C
Filling quantity:
0,75 litres
Allergen:
contains Sulfite
Importeur/Abfüller:
Weinhaus Werner Näkel GmbH
Friedensstraße 15
D-53507 Dernau
Deutschland
Weingut Meyer-Näkel

Product recommendation

Salwey Spätburgunder Kaiserstuhl
This Spätburgunder from the family-owned Salwey winery in Baden shows an intense, fruity and complex bouquet uniting lovely earthy aromas of truffles with notes of fresh sour cherries. The Salwey Spätburgunder Kaiserstuhl is velvety, dense and soft on the palate, with subtle tannins.This red wine matured for 12 months in barriques of third, fourth and fifth fill. The Spätburgunder comes from top, original loess vineyards planted with old Kaiserstuhl vines.Enjoy this dry, pure varietal Spätburgunder with trout steamed in red wine together with bacon, onions and mushrooms, accompanied by pasta.This Spätburgunder is also an ideal accompaniment to poultry pâté with cranberry jelly.

Content: 0.75 litre (€19.33* / 1 litre)

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Steffen Spätburgunder trocken ST28
On the nose, this Spätburgunder from Baden develops fine aromas of ripe, dark fruit, complemented by notes of wild berries and cherries. On the palate, the red wine from the venerable Steffen Brothers winery is fruity and full-bodied, with a long finish. This Spätburgunder, also known as Pinot Noir or Pinot Nero, is the ideal accompaniment to game, stews and mild cheeses. You’ll enjoy discovering this creation made from an especially fine vine.

Content: 0.75 litre (€11.93* / 1 litre)

From €8.95*
Jean Stodden Spätburgunder
Over the decades, the Jean Stodden estate from the Rhineland-Palatinate has earned its position as one of the best producers of Pinot noir in Germany. The Jean Stodden Pinot Noir is wonderfully fruity in the nose, with aromas of red berries and cherries, complemented by youthfully spicy fruit. On the palate, the wine has a good, clear structure with elegantly integrated tannins. The cuvée from vineyards located in the Ahr region matured in old 1000-litre oak casks. This blend from vineyards situated in Bad Neuenahr-Ahrweiler, Dernau and Rech shows an impressive density. Enjoy this Pinot noir from the Rhineland-Palatinate with veal, feathered game and venison.

Content: 0.75 litre (€19.67* / 1 litre)

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Knipser Blauer Spätburgunder trocken
Der Knipser Blauer Spätburgunder trocken duftet wunderbar facettenreich nach Himbeeren und Kirschen sowie Nuancen von Zigarrenkiste und Espressopulver. Am Gaumen ist der über 12 Monate im gebrauchten Barrique ausgebaute Rotwein aus der Pfalz fein und zugleich kräftig, mit einer guten Struktur. Der Spätburgunder wurde aus Trauben verschiedener Weinberge rund um Laumersheim komponiert.

Content: 0.75 litre (€20.67* / 1 litre)

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Neiss Bockenheim Spätburgunder trocken
The Neiss Spätburgunder trocken (dry) from the Bockenheim vineyards was aged in repeatedly used barriques and large wooden casks. This red wine from the Palatinate has a wonderfully multi-layered bouquet offering intense notes of red berries, along with fine juniper aromas. On the palate, this Spätburgunder is dry, showing an excellent structure and great power. It is a fine taste experience from the Rhineland-Palatinate.

Content: 0.75 litre (€16.67* / 1 litre)

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Meyer-Näkel Us de la Meng QbA trocken
Die rheinische Redewendung „Dat maache me us de Lameng“ heißt so viel wie „Das schütteln wir aus dem Handgelenk“. So ist der Meyer-Näkel Us de la Meng ein Paradebeispiel dafür, wie Erfahrung und Talent im Weinbau zu herausragenden Tropfen führen.Der trockene Wein ist eine Cuvée aus Spätburgunder, der Hauptrebe des Weinguts Meyer-Näkel, sowie Dornfelder und Frühburgunder. Die Mischung wird durch Probieren zusammengestellt. Sie lagert sechs Monate in großen Fässern, die dem Wein von der Ahr eine zarte und ausgewogene Holznote verleihen. Entdecken Sie Aromen von dunklen Beeren und Pflaume. Am Gaumen runden Anklänge von Schokolade und Gewürzen wie Zimt und Nelke diesen Wein ab.Herzhafte Gerichte wie Blutwurst oder der berühmte Rheinische Sauerbraten sind die perfekten Begleiter für diese gelungene Cuvée. Die perfekte Trinktemperatur liegt bei 16 bis 18 °C.

Content: 0.75 litre (€19.40* / 1 litre)

From €14.55*
Meyer-Näkel Blauschiefer Spätburgunder QbA trocken
Rotweine von der Ahr sind schon etwas Besonderes. Der Meyer-Näkel Blauschiefer Spätburgunder QbA trocken wächst auf Schieferböden an extremen Steillagen, die eine selektive Handlese unverzichtbar machen. Nach einer Standzeit von bis zu 18 Tagen auf der Maische reift er über zehn Monate in zwei bis vier Jahre alten Barriques.Heraus kommt ein Wein mit Finesse, der den mineralischen Charakter der Schieferböden widerspiegelt und gleichzeitig ein solides Gerbstoffgerüst mit feinen Holznoten aufweist. In der Nase werden Sie dunkle Beeren finden, eine leicht blumige Note und einen dezenten Gewürzton. Am Gaumen überzeugt der Spätburgunder durch einen langen, eleganten Abgang.Genießen Sie den Wein leicht gekühlt bei einer Temperatur von 16 °C. Er passt zu Geflügel mit kräftigen Soßen oder zu gebratenem Fleisch.

Content: 0.75 litre (€35.87* / 1 litre)

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bottle
Jean Stodden Recher Herrenberg Spätburgunder
The Pinot noir grape variety is said to be the queen of the Ahr wine-growing region. This Pinot noir from the Rhineland-Palatinate matured for 17 months in both new and used barriques. The wine shows correspondingly fine and smoky notes that harmonize perfectly with the aromas of red berries such as strawberry and blackberry, cloves and wood, complemented by subtle hints of coffee. On the palate, the Jean Stodden Recher Herrenberg Pinot Noir is fresh and has a good, clear structure.In addition, the wine has a lovely depth and a long finish with harmoniously integrated tannins. This high-quality Pinot noir comes from the excellent Herrenberg vineyard located in the Ahr region. The central south-facing steep slopes with their weathered slate soil have gradients of up to 60%, thus providing superb conditions to benefit fully from the intensity of the sun. Elegant and partly powerful Pinot noir wines with a high ageing potential are produced here. Enjoy this Pinot noir with saddle or haunch of venison and pan-fried meals.

Content: 0.75 litre (€46.53* / 1 litre)

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Over the decades, the Jean Stodden estate from the Rhineland-Palatinate has earned its position as one of the best producers of Pinot noir in Germany. The Jean Stodden Pinot Noir is wonderfully fruity in the nose, with aromas of red berries and cherries, complemented by youthfully spicy fruit. On the palate, the wine has a good, clear structure with elegantly integrated tannins. The cuvée from vineyards located in the Ahr region matured in old 1000-litre oak casks. This blend from vineyards situated in Bad Neuenahr-Ahrweiler, Dernau and Rech shows an impressive density. Enjoy this Pinot noir from the Rhineland-Palatinate with veal, feathered game and venison.

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