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Metzger Prachtstück Weißburgunder Chardonnay QbA trocken

The Metzger Prachtstück Weissburgunder (Pinot Blanc) Chardonnay from the Rhineland-Palatinate impresses connoisseurs with its enormous fruitiness and freshness. On the nose, it offers aromas of apricots, bananas, white blossoms and hints of lemon. Notes of stone fruit and a lovely spice underpin the wine’s character. The Metzger Prachtstück Weissburgunder (Pinot Blanc) Chardonnay is juicy and charming on the palate, showing a light minerality, which enhances the freshness still more.

The grapes for this wine are picked by hand and subsequently carefully selected and processed, resulting in an uncomplicated wine that is increasing delightful with every sip.

The Metzger Prachtstück Weissburgunder (Pinot Blanc) Chardonnay is a perfect accompaniment to various dishes such as white fish, hearty salads or asparagus with Hollandaise sauce, for example.

Wine type:
White wine
Taste:
trocken
Vintage:
2024
Ageing Potential:
2028
Region:
Pfalz
Country:
Germany
Vineyard/Brand :
Alcohol content:
12,5  % by volume
Total acidity:
6,6 g/l
Residual sugar:
6,7 g/l
Recommended drinking temperature:
8-10 °C
Filling quantity:
0,75 litres
Allergen:
contains Sulfite
Caloric value per 100 ml:
320 kJ / 77 kcal
Ingredients:
Bottler:
Weingut Metzger
Langgasse 34
67269 Grünstadt-Asselheim
Weingut Metzger

Hier stimmt gutes Marketing mit gutem Wein überein. Familie Metzger um das Familienoberhaupt Uli produzieren in dem schönen Ort Asselheim in der Nordpfalz wunderbar frische Weine. Wie sagt Uli immer noch so schön, „die ganze Familie ist dem Weinvirus verfallen“. Seitdem Uli Metzger den elterlichen Betrieb 2010 übernommen hat, hat sich eine Menge getan. Der 19 Hektar große Betrieb wurde mit einem modernen Keller, tollem Verkostungsraum und sogar Übernachtungsmöglichkeiten ausgestattet. Die prägnanten Etiketten mit den Bullen und Schweinen auf der Vorderseite zeigen die dreistufige Klassifizierung der Metzger Weine. Seit 2011 unterscheiden sie sich in Basisweine (Flanke), Mittelsegment (Pastorenstück) und Topweine (Filet).

Die zum Teil über 100 Jahre alten Reben bringen viel Ausgewogenheit und Frische in die Weine. Die Grundlage für die Weine bilden die Kalkmergelböden aus den Lagen Sonnenberg, Vogelsang und St. Stephan.

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