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Epicuro Aglianico Puglia IGP

Im Epicuro Aglianico Puglia IGT zeigt die Rebsorte Aglianico, warum sie zu den besten und ältesten Sorten Süditaliens gehört. Körperreich, vollmundig und mit langem Abgang ist dem Weingut Femar Vini aus Kampanien ein sehr eleganter Tropfen gelungen.

Die Trauben der Aglianico-Rebe werden für den Epicuro Aglianico Puglia IGT in Edelstahltanks zu einem köstlichen Wein vergoren, welcher nach und nach ein sehr intensives Bouquet entwickelt. Mineralisches und vulkanisches Gestein kennzeichnen das Terroir um Kampanien und Veneventano, weshalb der Wein von typisch milder Würze geprägt ist.

Das kräftige Bouquet enthält Noten von reifen, dunklen Beeren, Gewürzen und Pflaumen sowie subtile florale Akzente. Geschmacklich bietet dieser Rotwein süßliche Nuancen, einen vollen Körper und den charakteristischen Fruchtkern. Im langen Abgang kommen all diese Aromen noch einmal zur Geltung.

Wine type:
Red wine
Taste:
semi dry
Vintage:
2023
Region:
Apulien
Country:
Italia
Vineyard/Brand :
Grape variety:
Alcohol content:
13,0  % by volume
Total acidity:
5,6 g/l
Residual sugar:
14,1 g/l
pH:
3,44
Recommended drinking temperature:
17-19 °C
Filling quantity:
0,75 litres
Allergen:
contains Sulfite
Importeur/Abfüller:
Femar Vini
Via Fontana Candida, 3C
00040 Monteporzio Catone (Roma)
Italien
Femar Vini

Die Weinkellerei Femar Vini in der Nähe von Rom gibt es seit 1950. Sie entstand aus der Fusion mehrerer kleiner Weinkellereien der Castelli Romani. Femar Vini besitzt ungefähr 40 Hektar eigene Weinberge, verarbeitet aber auch Trauben von weiteren Winzern aus ganz Italien, die den Qualitätsansprüchen von Femar Vini entsprechen. Die hohe Qualität spiegelt sich unter anderem in den bekannten Epicuro-Weinen wider, die nach dem griechischen Philosophen Epikur (341–271 v. Chr.) benannt sind. Die Weinkellerei arbeitet heute mit modernsten Anlagen für eine schonende Verarbeitung des Lesegutes, die Basis für die kontinuierlich hohen Qualitäten der Epicuro-Weine.

Product recommendation

Anarkos Rosso Puglia IGT
Colour: Black cherry red with violet reflexesBouquet: Intense, persisting, characteristicTaste: Full of body, dry, harmonious and velvety

Content: 0.75 litre (€9.67* / 1 litre)

From €7.25*
Camivini Tank No 32 Primitivo Appassimento IGT
Der Camivini Tank 32 Primitivo Appassimento IGT aus Süd-Ost-Apulien ist ein kraftvoller, körperreicher Wein mit sanften Tanninen. In der Nase bietet er Aromen von Süßkirschen, Rosinen, mediterranen Pinien und getrockneten Früchten wie Datteln und Feigen. Am Gaumen ist der Primitivo samtig weich mit einer angenehmen Restsüße.

Content: 0.75 litre (€11.13* / 1 litre)

From €8.35*
Cantine Menhir No Zero Negroamaro
This wine is 100% Negroamaro with a dark, purple colour. In the nose it is marvellous complex with notes of fig, blackcurrant and blackberry. The Cantine Menhir No Zero Negroamaro provides also aromas of plums, leather and tobacco. Besides there are nuances of pepper and vanilla. On the palate this wine tastes tender and fresh with notes of herbs and cherry marmelade as well as noticeable tannins.This wine which was aged in oak barrels is a perfect fit to lamb or cheese with medium mature cheese. Cantine Menhir No Zero Negroamaro provides a remarkable cost effectiveness.

Content: 0.75 litre (€10.27* / 1 litre)

From €7.70*
Conte di Campiano Appassimento
The Conte di Campiano Appassimento is a special taste-experience from Puglia. After harvesting the Negroamara grapes are dried to increase the concentration of sugar in the grapes. This intense red wine from Italy has a ruby red color with orange highlights. On the nose complex with aromas of ripe fruit like plums and hints of dark chocolate and herbs. Balanced on the palate, with fine polished tannins and a slight bitter taste in the long lingering finish.Enjoy the wine Conte di Campiano Appassimento with spicy pasta variations, red meat and aged cheeses.

Content: 0.75 litre (€11.13* / 1 litre)

From €8.35*
Doppio Passo Primitivo Puglia IGT
Previous vintages of this Primitivo from Apulia have won numerous awards. The wine unites notes of sweet berries (blackberries, wild berries and cherries) and intense nuances of dried fruit in its bouquet. On the palate, the popular red wine from South Italy is wonderfully aromatic, velvety and full-bodied, with finely integrated tannins, showing a great density.The impressive, deep aromas and the full body of the Doppio Passo Primitivo are based on a traditional production process, which is similar to the Ripasso di Valpolicella method. After the first fermentation, the wine is added to the grape skins once again for a second fermentation. During this second step of the ‘double process’ (doppio passo), the wine extracts colour, aromas and a fine hint of sweetness from the skins once more. Enjoy this red wine made from hand-picked, ripe Primitivo grapes from Salento in Apulia with tangy cheeses, pasta, or game.

Content: 0.75 litre (€10.60* / 1 litre)

From €7.95*