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Biscardo Enigma Appassimento Sangiovese Rubicone IGT

An seinem auffallenden Etikett ist der Mabis Biscardo Enigma Appassimento Sangiovese Rubicone IGT erkennbar. Enigma (dt. rätselhaft) hat das italienische Weingut Mabis seinen Appassimento benannt. Unter Leitung der Familie Biscardo und einigen Landwirtschaftsbetrieben der Emilia-Romagna wurde der Rotwein mit dem Hinweis an alle Weingenießer und Appassimento Liebhaber erschaffen, diesen mystischen Wein mit geweckter Neugier zu entdecken.

Die Sangiovese Trauben, aus denen der Rotwein gekeltert wird, werden im Spätherbst von Hand geerntet. Die Beeren sind zu diesem Zeitpunkt teilweise getrocknet. Um den Früchten weiterhin Wasser zu entziehen, sodass Zucker und Extrakt konzentrierter werden, wird das Trocknungsverfahren fortgefahren. Ende Dezember erfolgt eine langsame Mazeration bei kontrollierten und niedrigen Temperaturen. Bis zum März reift der Wein auf der Hefe, wovon 30% in Eichenfässern. Wie der Name des Weins und das Herstellungsverfahren uns verraten, wird der Enigma nach dem Appassimentoverfahren vinifiziert.

Der intensiv schwarze Mabis Biscardo Enigma Appassimento Sangiovese Rubicone IGT verführt mit harmonischen Aromen von roten Früchten und schwarzen Beeren. Die Sinne nehmen einen gut balancierten Wein mit weichen und süßen Tanninen wahr.


Wine type:
Red wine
Taste:
semi dry
Vintage:
2022
Ageing Potential:
2029
Region:
Emilia-Romagna
Country:
Italia
Vineyard/Brand :
Grape variety:
Sangiovese
Alcohol content:
15,0  % by volume
Total acidity:
5,5 g/l
Residual sugar:
17,0 g/l
Recommended drinking temperature:
18-20 °C
Filling quantity:
0,75 litres
Allergen:
contains Sulfite
Bottler:
MABIS s.r.l.
Via Avv. Ceola, 20
37047 San Bonifacio (Verona)
Italien
Biscardo - Mabis

Die italienische Familie Biscardo betreibt seit mehr als 100 Jahren erfolgreich Weinanbau in der größten Weinregion Italiens: in Venetien. Hinter der Kollektion Mabis stehen die Brüder Maurizio und Martino Biscardo, die den Familienbetrieb von Soave aus, der berühmten kleinen Stadt in der Provinz Verona, führen. Die ersten Buchstaben ihrer Vor- und Zunamen ergeben den Namen von Mabis.

Weine von Mabis sind bekannt für ihre hohe Qualität und Zugänglichkeit sowie ihr ausgezeichnetes Preis-Leistungs-Verhältnis. Natürlich setzen die Winzer dabei vornehmlich auf die Rebsorten, die ihre Heimatregion auszeichnen. So prägt Trebbiano di Lugana als autochthone Rebsorte Norditaliens den Mabis Morena Lugana DOC. Die Rebsorten Corvina aus der Talebene von Verona, Rondinella, ebenfalls aus dem Veneto, und Molinara, deren Hauptanbaufläche in der Nähe des Gardasees liegt, verleihen dem Mabis Amarone della Valpolicella Classico seinen einzigartigen Geschmack. Zwei ausdrucksstarke Beispiele für die Qualität und regionale Verbundenheit von Mabis.

Product recommendation

Mabis Biscardo Mavum Corvina Veronese / Cabernet Sauvignon
This fresh red wine is a blend of traditional for the region Grapes: Corvina and Cabernet Sauvignon. With a professional wine-making gets the wine its superb structure. Fruity on the nose, with hints of plum and black currant, warm and melting in the mouth, with its exceptional balance this wine is a perfect companion to the main courses. Best fit with game, red meat and mature cheeses

Content: 0.75 litre (€11.60* / 1 litre)

From €8.70*
Mabis Biscardo Ripasso della Valpolicella Classico Superiore
Mabis Ripasso della Valpolicella is made from Corvina, Rondinella and Molinara grapes. As a result it gets its deep ruby color and rich and complex bouquet with clear cherry aromas and light hints of chocolate. The wine is harmonious and well balanced with a pleasant lingering finish.Mabis fits very well with hearty meat dishes of lamb and wild but also to bitter chocolate.

Content: 0.75 litre (€16.80* / 1 litre)

From €12.60*
Mabis Biscardo Uvam Pinot Grigio IGT
This dry white wine is characterized by a slightly greenish color, his elegant fruity fragrance with notes of flowers, herbs and fruit and be harmonious, fresh taste. The wine is smooth and easy-drinking and suits any occasion.Mabis Pinot Grigio is recommended with appetizers, white meats and fish.

Content: 0.75 litre (€8.93* / 1 litre)

From €6.70*
Mabis Neropasso Rosso IGT Veneto
The Neropasso Rosso IGT Veneto has a wonderfully intense, fruity and spicy bouquet. Notes of black cherry and plum compote characterize this red wine which is a blend of Corvinone, Corvina and Cabernet Sauvignon. Corvinone and Corvina are typical grape varieties of the Veneto region. The winery Mabis is known for its ability to transport the full potential of these varieties in its red wines.On the palate the Neropasso Rosso is elegant, harmonious, full and silky, with sweet tannins in the finale. Part of the grapes for this wine was dried before being pressed. This particular Appassimento method is characteristic of the Veneto region. The winery Mabis masters this process thanks to long experience.Try the Neropasso Rosso IGT Veneto to pasta, white and red meat, cream cheese and aged cheeses.

Content: 0.75 litre (€12.67* / 1 litre)

From €9.50*

Cutsomers also bought

Mea Culpa Vino Rosso
‘Mea Culpa’ means ‘my fault’. Mario Minini from the Cantine Minini estate used this expression ironically to name his outstanding red wine. In his opinion, he created the best cuvée that can be made using the Appassimento method.The Mea Culpa Vino Rosso in an extraordinary wine in all respects. The Primitivo, Shiraz and Merlot grapes for the Appassimento cuvée come from two very different wine-growing regions in Italy. The Primitivo grapes come from Apulia, of course, while the Shiraz and Merlot grapes come from Sicily, wonderfully uniting to create this excellent blend. The responsible wine-maker Mario Minini and his team of oenologists worked on the optimal composition of this blend for a long time. The result is a medium-dry red wine, offering an abundance of aromas on the nose.Fine notes of chocolate, nuances of tobacco and strong fruit aromas of blackberries, strawberries and dark cherries unite with notes of mocha and vanilla. On the palate, the wine shows a vivid acidity and a fine tannin structure. The full but elegant body has an exquisite structure. Due to the ageing in 225-litre oak casks made of French oak, the Mea Culpa Vino Rosso offers notes of vanilla and tobacco in its finish.It is an ideal accompaniment to meals. It goes beautifully with gnocchi or homemade spaetzle with beef roulade and cabbage vegetables.Enjoy this Primitivo from Sicily at a drinking temperature of 16-18 °C (46.4-50.0 °F).

Content: 0.75 litre (€17.67* / 1 litre)

From €13.25*
Tenuta Antonini 24 Carati Rosso
24k: The purest gold possible. The fact that Tenuta Antonini, a renowned winery in Abruzzo, has decided to call their creation from Montepulciano and Merlot Tenuta Antonini 24 Carati says something about the quality of this Italian red wine.The winery selects only the best and perfectly ripe grapes from its locations in the province of Teramo in meticulous hand-picking. The growing areas in the municipality of Ancarano, between the Adriatic coast in the east and the nearby mountain ranges of Gran Sasso and Monti della Laga in the west, offer ideal climatic conditions and soils, so that grapes of exceptional quality can mature.The Tenuta Antonini 24 Carati has an intense, deep ruby ​​red colour. The red wine from central Italy smells wonderfully complex of plums and cherries, which create a harmonious interplay with notes of tobacco and vanilla. There is also a subtle spice. On the palate, the wine made from Montepulciano grapes is dry, full-bodied and soft. Present, masterfully integrated tannins complete the taste experience.Part of the red wine is aged in large American and French oak barrels for 12 months before the Tenuta Antonini 24 Carati is assembled and bottled, where it matures for a further month. An outstanding wine that the makers of the winery see as an ideal gift for special occasions or as a reward for yourself when you have reached important milestones and want to enjoy what you have achieved in a small group.Discover the 24 Carati at a drinking temperature between 18 and 20 degrees, so that the dry red wine can fully develop its scents and intense aromas. It is a perfect accompaniment to red meat or game dishes.Award vintage 2019:98 points - Luca Maroni 

Content: 0.75 litre (€16.67* / 1 litre)

From €12.50*
Bodegas Morca Godina Garnacha DO
Mit der Bodegas Morca möchte die Familie Gil die besonderen Qualitäten der Rebsorte Garnacha voll zur Entfaltung bringen. Der Bodegas Morca Godina ist ein eindrucksvolles Beispiel dafür, wie exzellent die Rotweine aus der D.O. Campo de Borja sind. Das zeigt auch die Prämierung mit Gold beim internationalen Weinwettbewerb Mundus Vini. Der spanische Rotwein duftet verführerisch vielschichtig nach Kirschen und reifen Pflaumen, wunderbar harmonierend mit Noten von Lakritz, Zedernholz und einer schönen Würze. Subtile Eichennoten runden den Duftstrauß ab. Am Gaumen ist der Godina trocken und konzentriert fruchtbetont, mit samtigen, perfekt eingebundenen Tanninen und einer großen Länge. Der elegante, finessenreiche spanische Rotwein reifte für 15 Monate in französischen Eichenfässern. Genießen Sie den Bodegas Morca Godina bei einer Trinktemperatur von 16 bis 18 Grad. Der tief rubinrote Garnacha passt perfekt zu rotem Fleisch, Wild oder zu deftigen Eintöpfen. Auch zu dunkler Schokolade ein Hochgenuss.

Content: 0.75 litre (€27.87* / 1 litre)

€20.90*
Fl.
San Marzano Sessantanni Primitivo di Manduria DOP
Production area: Selected vineyards of Neviera and Casa Rossa, located in San Marzano district. The soil is mainly “terra rossa”, with a fine texture and generally a calcareous undergound with a few emerging rocks. The well-known redness of these soils is due to the presence of iron oxides. The climate is characterised by high temperatures all year round, very few rainfalls and a wide difference of temperature between night and day, which has a nice influence on the quality of grapes. This is the “classical” central area of d.o.c. ”Primitivo di Manduria” Harvest period: Third decade of August, first decade of September Vinification: Hand-harvested in small baskets. Maceration: 18 days with selected autochtonous yeasts. Thermo-controlled alcoholic fermentation at 24-26 °C Maturation: In French oak barrels for 6 months Tasting notes: Intense ruby red colour, wide and complex to the nose, fruity, with prunes, cherry jam aroma, with notes of tobacco, slightly spicy. Full-bodied wine, soft and rich in fine tannins, with notes of cocoa, coffee and vanilla in the end. Best served with: Red meat, game, savoury first courses. Meditation wine

Content: 0.75 litre (€25.27* / 1 litre)

€18.95*
bottle
Collefrisio Appassimento Rosso
Der Collefrisio Appassimento Rosso stammt aus den Abruzzen in Mittelitalien und wird aus einer Mischung von autochthonen Trauben wie Montepulciano d'Abruzzo, Sangiovese sowie der internationalen Sorte Merlot vergoren. Der Wein wird durch die Appassimento-Methode hergestellt, bei der die Trauben vor der Vinifikation teilweise getrocknet werden, um eine höhere Konzentration von Aromen und Zucker zu erreichen.Im Glas präsentiert sich der Collefrisio Appassimento Rosso mit einer tiefen, rubinroten Farbe und einer klaren, undurchsichtigen Textur. Beim Schwenken zeigt er eine hohe Viskosität und bildet am Rand des Glases einen leichten Purpurschimmer.In der Nase entfaltet der Wein ein komplexes und intensives Bouquet, das von reifen dunklen Beeren wie Schwarzen Johannisbeeren, Brombeeren und Kirschen dominiert wird. Diese werden begleitet von würzigen Noten wie Vanille, Schokolade, Tabak und Zedernholz sowie einem Hauch von Lakritz.Am Gaumen ist der Collefrisio Appassimento Rosso vollmundig und ausgewogen, mit gut integrierten Tanninen und einer feinen Säurestruktur. Die fruchtigen Aromen kommen hier ebenfalls zum Ausdruck und werden von Noten von Pfeffer, Zimt und Nelken begleitet. Im Abgang zeigt sich der Wein lang und anhaltend, mit einem angenehmen Nachgeschmack von dunklen Früchten und Gewürzen.

Content: 0.75 litre (€17.53* / 1 litre)

From €13.15*
Farnese Edizione Cinque Autoctoni VDT 22
Strong garnet red colour, intense and persistent with aroma of cherries, prunes, ripe black-currant, tobacco and a toasted final note.Full-bodied, soft, rich in tannin, very persistent, long at the end with spicy notes of vanilla and chocolate. Ready to drink at its release or aged for 8/10 years. Serving temperature: about 18-20° C. Best served with: red meat, game, rich sauces. Meditation wine.

Content: 0.75 litre (€28.67* / 1 litre)

€21.50*
bottle