Skip to main content

Batasiolo Barolo DOCG

Dieser kräftig granatrot schimmernde Barolo beeindruckt mit seinem intensiven und komplexen Bouquet. Noten von süßen Früchten (reife Kirschen, reife Zwetschgen) vereinen sich mit floralen Tönen (Rosen) und einer tollen Würze (Wildkräuter). Auch Nuancen von frischem Trüffel bereichern den Duftstrauß. Am Gaumen ist der Batasiolo Barolo herrlich harmonisch, tief und dicht. Feinkörnige Tannine, animierende Frische und Alkoholgehalt in großer Ausgewogenheit. Die schöne Fruchtsüße, die kräftige Struktur und das geschliffene, länger nachhallende Finale runden das Geschmackserlebnis ab.

Der reinsortige Nebbiolo von den Hügeln des Barolo-Gebietes im norditalienischen Piemont wurde zwei Jahre im Eichenfass ausgebaut. Der Rotwein aus Italien ist ein weiterer eindrucksvoller Beleg für die Weinbaukunst der Familie Dogliani. Mit ihren Anbaugebieten in besten Lagen der Barolo-Region hat sich die Familie seit Ende der 1970er-Jahre einen exzellenten Ruf als Produzent hochwertiger Weine erarbeitet.

Wine type:
Red wine
Taste:
trocken
Vintage:
2019
Ageing Potential:
2034
Region:
Piemont
Country:
Italia
Vineyard/Brand :
Grape variety:
Nebbiolo
Alcohol content:
14,0  % by volume
Recommended drinking temperature:
18-20 °C
Filling quantity:
0,75 litres
Allergen:
contains Sulfite
Bottler:
Batasiolo S.p.A.
Via Invorio 24/a
10146 Torino
Italien
Beni di Batasiolo

Product recommendation

Serre dei Roveri Barolo DOCG
The Barolo Serre dei Roveri DOCG is a soft, relatively small-boned and "ready to drink" vine from three different communities in the Barolo area: The grapes from La Morra - on blue-gray limestone-marl-soil growing - are responsible for the soft, fruity character. The powerful, spicy component comes from the wine grapes from Monforte d'Alba and Castiglione Faletto.Color: deep ruby redDescription: very fragrant complexity: Ripe red and black fruits, hints of roses and violets, spicy-peppery nuances and a hint of licorice. The tannins are velvety soft and warm.Perfect with game and roasted veal tenderloin and grilled meats and mature cheeses.

Content: 0.75 litre (€27.33* / 1 litre)

From €20.50*
Braida Montebruna Barbera d'Asti DOCG
Der Braida Montebruna Barbera d'Asti DOCG ist ein klassischer Rotwein aus dem Piemont. Finessenreich und komplex verwöhnt er den Gaumen im Alltag ebenso wie zu besonderen Gelegenheiten.Der Braida Montebruna Barbera d'Asti DOCG verströmt einen Duft von reifen Kirschen, schwarzen Waldbeeren und feinen Gewürzen. Mit diesen komplexen Duftaromen bereitet die Nase Ihren Mund optimal auf ein gehobenes Geschmackserlebnis vor. Dort entfaltet der tiefviolette Wein einen vollmundigen und finessenreichen Geschmack, der lange bleibt. Die Tannine sind präsent, dabei aber seidig und fein umschlossen von der süßlichen Frucht des Weins.Der Braida Montebruna Barbera wird zu 100 % aus der Barbera-Traube hergestellt und stammt aus der Topweinlage „Montebruna Cru“ im Piemont. Die Trinktemperatur für diesen klassischen Wein beträgt idealerweise 15-17 °C.Er ist ein idealer Wein für den Alltag und begleitet exzellent italienische Gerichte wie Risotto und Pasta. Außerdem passt der kräftige Rotwein zu hellem und rotem Fleisch, zu Käse und zu Wurstwaren. Darüber hinaus gibt sich der Wein als hervorragender Solist.

Content: 0.75 litre (€26.00* / 1 litre)

From €19.50*
Luigi Pira Barolo Serralunga
The Cantina Luigi Pira Barolo Serralunga has a ruby red color with orange reflections. It comes in part from vines that are over 50 years old. The wine was aged for 24 months in oak barrels. The bouquet offers marks of a classic Barolo. A fresh, elegant 100% Nebbiolo, with aromas of leather, hay, earthy tones and spicy nuances. On the palate, round, with a remarkable balance of acidity, fruitiness and tannins. A Barolo that leaves a lasting impression. The grapes for this wine come largely from the lower regions of the “Cru-vineyards” Marenca and Margheria. A wonderful creation of Cantina Pira Luigi from Serralunga d'Alba.

Content: 0.75 litre (€51.87* / 1 litre)

€38.90*
Patrizi Passo del Bricco Rosso Piemonte
The Patrizi Passo del Bricco Rosso Piemonte shows a wonderfully multi-faceted bouquet with notes of violets, primroses, juicy cherries and berries of the wood as well as nuances of chocolate and vanilla. This blend of Nebbiolo, Barbera and Dolcetto from the Piedmont region matured for eight months in barriques. This ruby-red wine is well-balanced and fruity on the palate with a good finish. The Patrizi Passo del Bricco Rosso Piemonte has a fine body and a clear structure. Try this Italian red wine with different types of pasta dishes, stews or various cheeses.

Content: 0.75 litre (€9.20* / 1 litre)

From €6.90*
Vite Colte Barolo del Comune di Barolo Essenze DOCG
In the glass an intense ruby red which tends toward garnet-colored.In the nose intense, unusually complex, with distinct notes of violets, tar and vanilla.On the palate dry and full-bodied, powerful and long in the final.Barolo DOCG "essence" is a wine of the highest standard.It is composed of a variety of special Cru sites such as La Volta in Barolo, Ravera in Novello, Scarrone and Montanello at Castiglione Falletto together, Bussia, Monforte and La Morra at Annunziata.

Content: 0.75 litre (€42.53* / 1 litre)

€31.90*
bottle
Nobile Delle Rocche Montepulciano d'Abruzzo
Aromatisch fruchtig und in einem tiefen Samtrot zeigt sich der Principe Delle Rocche Montepulciano d'Abruzzo. Dieser Rotwein aus den Abruzzen ist der ideale Begleiter zu Gerichten der italienischen Küche.Der Principe Delle Rocche Montepulciano d'Abruzzo wird reinsortig aus Trauben der Rebsorte Montepulciano gekeltert. Die Abruzzen gehören zu den vier Regionen, in denen diese Rebsorte mit kontrollierter Ursprungsbezeichnung (Denominazione di origine controllata, DOC) gekeltert wird.Charakteristisch für den trockenen Rotwein sind seine Nuancen von reifen, roten Früchten, vor allem lassen sich Pflaumen, Kirschen und Beeren erkennen. Am Gaumen fühlt er sich weich und harmonisch an. Im Glas zeigt er ein kräftiges, elegantes Samtrot. Um die vielfältigen Aromen optimal genießen zu können, servieren Sie diesen Wein am besten bei einer Trinktemperatur von 15 bis 17 °C.

Content: 0.75 litre (€7.93* / 1 litre)

€5.95*
bottles

Cutsomers also bought

Paolo Manzone Barolo Serralunga DOCG
Dieser Barolo von Paolo Manzone ist ein Fest für die Sinne. Vielschichtige Noten von roten und schwarzen Beeren sowie prägende Noten von Kirschen und Pflaumen dominieren das intensive Bouquet des Paolo Manzone Barolo Serralunga. Zur eindrucksvollen Komplexität tragen darüber hinaus eher unterschwellige Noten von Tabak, Mokka und Unterholz bei, dazu eine feine Würze von Rosenblättern, Pfeffer, Muskatnuss und Vanille sowie von Teer und Holz.Am Gaumen ist dieser Nebbiolo aus dem Piemont trocken und kraftvoll, mit mittlerem Körper und schon jetzt wunderbar eingebundenen Tanninen. Mit den Jahren wird der Gaumen an Geschmeidigkeit gewinnen. Das Aromenspiel ist absolut faszinierend und ein wesentlicher Grund, warum der Wein 93 Punkte von Luca Maroni und 91 Punkte von James Suckling erhält. Aromen von Kirsche und Pflaume im Zusammenspiel mit erdigen Tönen sowie Aromen von Nuss, Rauch, Tabak, Orangenschale und Kakao. Auch Nuancen von Pfeffer, Wacholder und Piment.Die Trauben stammen von Lagen in der Gemeinde Serralunga d'Alba im Barolo, die Rebstöcke sind im Schnitt etwa 25 Jahre alt. Der rubinrote Wein reifte für 24 Monate im Eichenholz, davon mindestens 60% in großen slawonischen Holzfässern (3.000 Liter), der übrige Teil in französischen Tonneaux (350 Liter Volumen).

Content: 0.75 litre (€46.53* / 1 litre)

€34.90*
bottle
San Marzano Sessantanni Primitivo di Manduria DOP
Production area: Selected vineyards of Neviera and Casa Rossa, located in San Marzano district. The soil is mainly “terra rossa”, with a fine texture and generally a calcareous undergound with a few emerging rocks. The well-known redness of these soils is due to the presence of iron oxides. The climate is characterised by high temperatures all year round, very few rainfalls and a wide difference of temperature between night and day, which has a nice influence on the quality of grapes. This is the “classical” central area of d.o.c. ”Primitivo di Manduria” Harvest period: Third decade of August, first decade of September Vinification: Hand-harvested in small baskets. Maceration: 18 days with selected autochtonous yeasts. Thermo-controlled alcoholic fermentation at 24-26 °C Maturation: In French oak barrels for 6 months Tasting notes: Intense ruby red colour, wide and complex to the nose, fruity, with prunes, cherry jam aroma, with notes of tobacco, slightly spicy. Full-bodied wine, soft and rich in fine tannins, with notes of cocoa, coffee and vanilla in the end. Best served with: Red meat, game, savoury first courses. Meditation wine

Content: 0.75 litre (€25.27* / 1 litre)

€18.95*
bottle
Zolla Primitivo di Manduria DOP Vigneti del Salento
This Primitivo di Manduria has a ruby red color with shades of violet. In the nose intense, complex, fruity aromas come forward with hints of small red fruits such as cherries and blackberries.This wine has a velvet texture and is soft and warm and rich in tannins, and has a long finish.

Content: 0.75 litre (€12.87* / 1 litre)

From €9.65*
Felline Giravolta Primitivo di Manduria DOP
The Felline Giravolta Primitivo di Manduria is an almost opaque ruby-red in the glass. Its bouquet is characterised by aromas of overripe fruit, bringing wonderful notes of cherry jam to both the nose and the palate. In addition, the wine offers hints of eucalyptus and a fine spice. On the palate, the Felline Giravolta Primitivo di Manduria is very harmonious and soft, showing notes of chocolate, coffee and caramel, with minimal tannin and a discreet acidity. The finish is characterised by a subtle sweetness. The red wine matured for 9 months in French oak casks, giving the Giravolta special power and fullness.Try the Giravolta Primitivo di Manduria with game or blue cheese.

Content: 0.75 litre (€17.27* / 1 litre)

From €12.95*
Champagne Baron-Fuente Grande Réserve Brut
With a pale yellow colour, a bouquet of apple, peach and pear. On the Mouth, the wine is balanced and interlaced with vinous aromas and fruit, supported by a good structure.Blend : 30% Chardonnay, 60% Meunier, 10% Pinot NoirPleasing, round, fruity and finally honeyed, this blend is an excellent aperitif and occasion Champagne. It could be served with Oysters or with a smoked salmon.

Content: 0.75 litre (€32.67* / 1 litre)

From €24.50*
Conte di Campiano Primitivo di Manduria Riserva
Notes of ripe plums, cherry jam and tobacco characterize the bouquet of this pure varietal Primitivo from the Apulia region, complemented by noticeable hints of cocoa, vanilla and coffee due to twelve months of aging in wooden casks. The Conte di Campiano Primitivo di Manduria Riserva is velvety and sumptuous on the palate, with a fine spiciness, full body, a little sweetness and nicely integrated tannins. This ruby-red wine from Apulia is an ideal accompaniment to red meat and game as well as savoury starters.

Content: 0.75 litre (€15.33* / 1 litre)

From €11.50*