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Vite Colte Barbera d'Asti San Nicolao

In the nose, the Terre da Vite Colte d’Asti San Nicolao is intense and appetizing with marvellous notes of plums and cherries as well as a fine spice. For a Barbera d’Asti, this red wine is surprisingly mild, dry and medium to full-bodied with a wonderfully long finish.

This wine from the Piedmont region can be enjoyed now but can age for a few more years if desired. The Barbera grapes for this fine wine come from vineyards in the heart of Asti in the Agliano region close to Rocchetta Tanaro. The Barbera d’Asti San Nicolao has a long fermentation time and ageing period in the bottle, giving the red wine its deep colour.

Wine type:
Red wine
Taste:
trocken
Vintage:
2022
Ageing Potential:
2026
Region:
Piemont
Country:
Italia
Vineyard/Brand :
Grape variety:
Barbera
Alcohol content:
13,5  % by volume
Total acidity:
5,9 g/l
Residual sugar:
1,5 g/l
pH:
3,50
Recommended drinking temperature:
16-18 °C
Filling quantity:
0,75 litres
Allergen:
contains Sulfite
Bottler:
Vite Colte
Via Bergesia 6
12060 Barolo CN
Italien
Vite Colte

Product recommendation

Serre dei Roveri Appassimento Piemonte Barbera DOC
On the nose, this impressive wine from the Piedmont region offers intense aromas of cherries, ripe, dark fruit and dried fruit as well. This complex wine is powerful on the palate, with a great density and noticeable but soft and nicely integrated tannins. Using the traditional Appassimento method, the grapes ripen beyond the ripeness date and dry on the vines. They shrivel almost to the size of a raisin, thus gaining aromas, acidity and a higher sugar concentration, leading to exceptional wines with fine fragrances recalling raisins. The finish is long-lasting. You’ll enjoy discovering the Serre dei Roveri Appassimento Piemonte Barbera DOC with hearty game dishes, roast and long-ripened cheese, for example. This is a wonderful red wine from the Sartirano Figli winery located in the Piedmont region.

Content: 0.75 litre (€13.00* / 1 litre)

From €9.75*
Batasiolo Barbera d’Asti DOCG
Dieser Rotwein aus dem Piemont ist eine ideale Wahl, um sich etwas zu gönnen und den Alltag mit einem Glas Batasiolo Barbera d’Asti ausklingen zu lassen. Das Bukett ist intensiv und eindrucksvoll komplex. Fruchtige Noten von Brombeeren und Heidelbeeren im Vordergrund, wunderbar ergänzt durch Noten von Orangenschalen. Dazu kommt eine stützende Würze (Muskatnuss und schwarzer Pfeffer).Am Gaumen ist die Kreation von Hügeln in der Provinz Asti im Piemont trocken und rund. Der reinsortige Barbera beeindruckt mit seiner großen Frische, gutem Körper und einer feinen Säure. Das Finale ist geprägt von einer leichten Würze und hallt länger nach.Hinter den Anbaugebieten „Beni di Batasiolo” im Piemont steht seit mehr als 40 Jahren die Familie Dogliani. Ihre Barbera-, Barolo- oder auch Dolcetto-Kreationen überzeugen Weinliebhaberinnen und -liebhaber seit Jahrzehnten.

Content: 0.75 litre (€16.67* / 1 litre)

€12.50*
Fl.
Braida Bricco dell'Uccellone Barbera d'Asti DOCG
Reicher, vielfältiger Duft von bemerkenswerter Intensität und Umfang. Vorherrschende Gerüche nach rotem Obst und kleinen Früchten, sowie einige Pfefferminzgewürze, Vanille und Lakritze im Hintergrund.

Content: 0.75 litre (€83.33* / 1 litre)

€62.50*
bottle
Pio Cesare Barbera d'Alba DOC
Die Gärung des Pio Cesare Barbera d´Alba DOC dauert etwa 10 bis 12 Tage bei einer Temperatur von etwa 25 Grad, um die Frucht im Wein zu erhalten. Anschließend reift er zwei Jahre in französischer Eiche, teils in Barriques, teils in größeren Fässern.In der Nase eine angenehme Frucht, köstlich reife Schwarzkirschen, mit einem Hauch Vanille, breit und verführerisch.Am Gaumen von sehr reinem und kraftvollen Geschmack, Süßkirschen und Vanille, etwas Schokolade, rauchig, breit und saftig, mit schöner Länge und Komplexität.Ein köstlicher Barbera zu Entenbrust, Confit de Canard, großartig zu Wild und Hase, auch Klasse im food-pairing mit Hartkäse.

Content: 0.75 litre (€25.20* / 1 litre)

€18.90*
bottle
Vite Colte Roero Arneis DOCG „Villata“
In the glass, straw yellow with green reflectionsOn the nose full, fresh and intensely fruity, with an apricot note and lime-tree blossom perfume.On the palate, soft, harmonious, with lasting finish."La Villa" is the name of the historical center of Vezza d'Alba and the vineyards are located in South-Southeast situation closely around the old village.The calcareous and siliceous terrain and the special microclimate of the Roero area produces a fragrant and elegant wine.

Content: 0.75 litre (€14.53* / 1 litre)

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Cutsomers also bought

Serre dei Roveri Barbera Piemonte DOC
The wine has a sparkling ruby red colour.On the palate fresh seductive fruit of sour cherries, dark berries, some juniper and almond. Peppery kick in the start.This wine pairs well with meats, pasta and red meat. Slightly cooled it is very tasty with salads.

Content: 0.75 litre (€8.87* / 1 litre)

From €6.65*
Zenato Bianco di Custoza
The Bianco di Custoza is made from Chardonnay, Garganega, Tocai and Cortese.The grapes come out of the heart of the Custoza region at the Gardasee.The wine has a straw-yellow colour with riche fruity bouquet.The taste is fresh and clear.

Content: 0.75 litre (€8.33* / 1 litre)

From €6.25*
Patrizi Passo del Bricco Rosso Piemonte
The Patrizi Passo del Bricco Rosso Piemonte shows a wonderfully multi-faceted bouquet with notes of violets, primroses, juicy cherries and berries of the wood as well as nuances of chocolate and vanilla. This blend of Nebbiolo, Barbera and Dolcetto from the Piedmont region matured for eight months in barriques. This ruby-red wine is well-balanced and fruity on the palate with a good finish. The Patrizi Passo del Bricco Rosso Piemonte has a fine body and a clear structure. Try this Italian red wine with different types of pasta dishes, stews or various cheeses.

Content: 0.75 litre (€9.20* / 1 litre)

From €6.90*
Zenato Valpolicella Superiore
The Zenato Valpolicella is somewhat similar to the Bardolino; however, the Valpolicella is a little more powerful and shows a fuller body – it is simply of better quality. The wine consists of Corvina Veronese (responsible for the bouquet and the acidity), Rondinella (lots of sugar) and Sangiovese (gives the wine its elegance).This is a wine that can be enjoyed young, but another few years of ageing in the wine cellar will further enhance its qualities. For years, Valpolicella has been one of Italy’s most famous wines. Unfortunately, one can find many Valpolicella wines of poor quality on the market but fortunately, we don’t have to worry about this as far as Zenato wines are concerned, as Zenato produces only high-quality wines.

Content: 0.75 litre (€12.67* / 1 litre)

From €9.50*
Feudi Di San Marzano "I Tratturi" Negroamaro IGT
Ganz im Süden Italiens gedeihen Weine wie der Feudi Di San Marzano „I Tratturi“ Negroamaro IGT, die mit ihrer sonnigen und samtigen Struktur immer mehr Freunde finden. Die früher nur zurückhaltend verwendete Traube Negroamaro findet hier die ideale Umgebung, um sortenrein hervorragende Weine hervorzubringen.Der charakteristische Duft nach roten Früchten und Johannisbeeren bereitet mit einer zarten Kräuternote sehr vielversprechend auf den ersten Schluck vor. Dieser ist weich, körperreich und mit einem Anklang an Schokolade fein akzentuiert. Die Tannine sind trotz ihrer starken Präsenz sehr angenehm. Auch der Nachklang kann durch ein langes Finale überzeugen.Die Rasse dieses Weines entfaltet sich am besten bei 16 bis 18 °C. Reichen Sie dazu gut gewürzte Vorspeisenplatten aus italienischen Köstlichkeiten, oder gönnen Sie sich elegante Fleischgerichte mit rustikalem Einschlag. Käse ist ein besonders überzeugender Begleiter, sobald er eine mittlere bis starke Reife erreicht hat.

Content: 0.75 litre (€7.93* / 1 litre)

From €5.95*