Skip to main content

Cantine Cellaro Due Lune Nerello Mascalese / Nero d'Avola

Dieser Wein – kreiert aus Nerello Mascalese und Nero d'Avola, den am häufigsten angebauten Rebsorten auf Sizilien – verkörpert die Intensität der Rotweine von der größten Insel im Mittelmeer.

Der Cantine Cellaro Due Lune hat ein tiefes, undurchdringliches Rubinrot. In der Nase besitzt er intensive Aromen von roten Früchten und reifen Brombeeren, hinzu kommen Noten von Pfeffer und Leder, die hervorragend integriert sind. Am Gaumen ist der Rotwein aus Sizilien warm, kraftvoll und angenehm. Die anhaltenden Tannine sind wunderbar abgerundet und werden dank einer natürlichen Restsüße und Frische ausbalanciert.

Der Wein ist ein idealer Begleiter zu Pasta- oder Wild-Gerichten. Ausgezeichnet auch mit Käse-Variationen.

Wine type:
Red wine
Taste:
trocken
Vintage:
2020
Ageing Potential:
2027
Region:
Sizilien
Country:
Italia
Vineyard/Brand :
Grape variety:
60% Nero d'Avola
40% Nerello Mascalese
Alcohol content:
13,5  % by volume
Total acidity:
5,5 g/l
Residual sugar:
8,0 g/l
pH:
3,50
Recommended drinking temperature:
16-18 °C
Closure:
Cork, natural
Filling quantity:
0,75 litres
Allergen:
contains Sulfite
Bottler:
Cantina Cellaro
S.S. 188 C.da Anguilla
92017 SAMBUCA DI SICILIA (AG)
Italien
Cantine Cellaro

Sambuca di Sicilia, im Mittelalter Zabut genannt, ist eine Stadt im westlichen Teil der Provinz Agrigent auf Sizilien an den Ausläufern der Monti Sicani. Sambuca wurde zu Lebzeiten des Emir Zabut um 830 von ihm gegründet, unmittelbar nach der Landung der Araber in Sizilien. Hier, an diesem historischen Ort, befindet sich die Cantina Cellaro.

Sie wurde 1969 gegründet und begann das Geschäft mit Wein im Jahr 1972. Die Cantina besteht heute aus mehr als fünfhundert Mitgliedern und bewirtschaftet eine Fläche von über 1.500 Hektar Weinberge. Seit 1980, nach fast einem Jahrzehnt Erfahrung, entschieden sich die Mitglieder, ihre Produkte direkt vor Ort abzufüllen. Die Trauben von Cellaro genießen die Vorteile der außergewöhnlichen klimatischen Bedingungen der umliegenden Hügel um Sambuca, die bis zu 700 Meter über dem Meeresspiegel erreichen. Die Böden sind tonhaltig und mit Kalkstein durchsetzt. Das Klima ist sehr mild das ganze Jahr über. Besonders die Weine aus Nero d'Avola Reben und Nerello Mascalese bieten außergewöhnliche Ergebnisse bei Cantina Cellaro. Die Cantina ist heute Teil von Farnese Vini, einem der führenden Exportunternehmen für Wein aus Süditalien mit einer Produktion von fast 13 Millionen Flaschen.

Product recommendation

Donnafugata Mille e una Notte Contessa Entellina DOC
A structured red wine with a remarkable personality. Complex and elegant offers on the nose a rich bouquet with balsamic scents, floral notes and spicy nuances.An ideal gift for wine-lovers, we recommend Mille e una Notte also for gala dinners and for your most special occasions.Structured and gentle perfectly matches with rich dishes of red meats and game. We suggest you to taste it with very aged cheeses and chilli-pepper flavoured chocolate.

Content: 0.75 litre (€73.33* / 1 litre)

€55.00*
bottle
Corte dei Mori Nero d'Avola "Etichetta Blu"
Der Corte dei Mori Nero d'Avola Etichetta Blu ist eine wahre Perle im Weinregal. Der tiefrote Wein aus Sizilien verwöhnt Sie mit seinem betörenden Duft und einem sanften, langen Abgang.Mit dem Nero d'Avola Etichetta Blu ist dem Weingut Corte dei Mori auf Sizilien ein guter Wurf gelungen. Der Betrieb unter der Führung von Mario Minini verbindet sizilianische Weinbautradition mit modernen Techniken zur Vinifizierung aus der Lombardei.Dieser hochwertige Rotwein wurde aus 100% Nero d'Avola Trauben hergestellt. Die sonnenverwöhnten Trauben ergeben einen Rotwein mit einem satten Rubinton und einem unnachahmlich würzig-fruchtigem Bouquet. Durch die Reifung im Eichenholzfass erhält der Wein aus Italien zudem feine Duftnoten von Kaffee, Kokos und Lorbeer.Die ideale Trinktemperatur des Corte dei Mori Nero d'Avola Etichetta Blu liegt bei 15-18 °C. Servieren Sie ihn zu leichtem Rind- und Schweinefleisch, gekochten Fleischspezialitäten sowie Pasta mit Tomatensauce oder einer Käseplatte.

Content: 0.75 litre (€12.67* / 1 litre)

From €9.50*
Mandrarossa Cartagho Nero d'Avola Sicilia DOC
Dieser reinsortige Nero d’Avola zählt zweifelsohne zu den Prunkstücken der sizilianischen Wein-Linie Mandrarossa. Das Bukett dieses Rotweins verführt mit kraftvollen Noten von Brombeeren und Kirschen. Am Gaumen bietet dieser zwölf Monate im Barrique ausgebaute Spitzenwein eine große Aromatiefe, mit Noten von dunklen Beeren, Pflaumen und Datteln, ergänzt durch eine schöne Würze sowie Nuancen von Pinie und gut eingebundenen Holznoten. Die eindrucksvolle Sanftheit und die feine Mineralität runden das Geschmackserlebnis ab.

Content: 0.75 litre (€19.27* / 1 litre)

From €14.45*
Donnafugata Tancredi Dolce & Gabbana
Elegant and bodied red wine, its bouquet settles on notes of licorice, cocoa, black currant, berries with a hits of mint.Tancredi is the perfect partner while reading a book or listening to music. We also recommend it for formal and business lunches.Its broad and enveloping structure pairs to grilled or roasted strong red meats, imposing roasts and lamb. Try it with porcini mushrooms and aged cheeses too.

Content: 0.75 litre (€46.00* / 1 litre)

€34.50*
bottle
Cusumano Noà DOC
Redwine with dark blackberry colour.The Noa has a high concentration, plenty of substance, spicy scent with a touch of oregano, dark berry's, sweet tannin, impressive.12 months aged in oak barrels.Robert Parker rated this wine 92 points!Our recommendation: strong dishes of pork and beef, beef in dark sauce, grilled meat, lamb and game, strong cheeses.

Content: 0.75 litre (€38.00* / 1 litre)

€28.50*
bottle
1er Geschenkkarton Lino Dunkelblau
Schlicht und trotzdem elegant. Die matte Leinenoptik verleiht dem Präsentkarton Lino Dunkelblau ein attraktives Äußeres.Einlage: Leinenoptik, dunkelblauInnenseite: Dunkelblau Innenmaß (LxBxH): 360 x 90 x 90 mmAuch als 2er und 3er-Karton erhältlich.Dieser Präsentkarton ist nur für Standard-Weinflaschen (0,75l) geeignet und nicht für doppelwandige Weinflaschen, Magnumflaschen und Schaumweinflaschen zu empfehlen.

€3.65*
Stück

Cutsomers also bought

San Marzano Sessantanni Primitivo di Manduria DOP
Production area: Selected vineyards of Neviera and Casa Rossa, located in San Marzano district. The soil is mainly “terra rossa”, with a fine texture and generally a calcareous undergound with a few emerging rocks. The well-known redness of these soils is due to the presence of iron oxides. The climate is characterised by high temperatures all year round, very few rainfalls and a wide difference of temperature between night and day, which has a nice influence on the quality of grapes. This is the “classical” central area of d.o.c. ”Primitivo di Manduria” Harvest period: Third decade of August, first decade of September Vinification: Hand-harvested in small baskets. Maceration: 18 days with selected autochtonous yeasts. Thermo-controlled alcoholic fermentation at 24-26 °C Maturation: In French oak barrels for 6 months Tasting notes: Intense ruby red colour, wide and complex to the nose, fruity, with prunes, cherry jam aroma, with notes of tobacco, slightly spicy. Full-bodied wine, soft and rich in fine tannins, with notes of cocoa, coffee and vanilla in the end. Best served with: Red meat, game, savoury first courses. Meditation wine

Content: 0.75 litre (€25.27* / 1 litre)

€18.95*
bottle
Farnese Edizione Cinque Autoctoni VDT 22
Strong garnet red colour, intense and persistent with aroma of cherries, prunes, ripe black-currant, tobacco and a toasted final note.Full-bodied, soft, rich in tannin, very persistent, long at the end with spicy notes of vanilla and chocolate. Ready to drink at its release or aged for 8/10 years. Serving temperature: about 18-20° C. Best served with: red meat, game, rich sauces. Meditation wine.

Content: 0.75 litre (€28.67* / 1 litre)

€21.50*
bottle
Zolla Primitivo di Manduria DOP Vigneti del Salento
This Primitivo di Manduria has a ruby red color with shades of violet. In the nose intense, complex, fruity aromas come forward with hints of small red fruits such as cherries and blackberries.This wine has a velvet texture and is soft and warm and rich in tannins, and has a long finish.

Content: 0.75 litre (€12.87* / 1 litre)

From €9.65*
San Marzano "F" Negroamaro Salento IGT
I.G.T Indicazione Geografica TipicaVery deep purple red, wide and complex to the nose, with notes of spices, soft fruit, and cherry jam.Full-bodied wine, soft and balanced, rich in fine tannins, with a pleasantly long ending.Maturation in French and Caucasian oak barrels for 8 months.Best served with savory first courses, red meat, game, pecorino cheese. meditation wine.

Content: 0.75 litre (€22.87* / 1 litre)

From €17.15*
San Marzano "Sud" Primitivo di Manduria
San Marzano Sud Primitivo di Manduria. At almost 100 meters above the sea level, with a high average temperature and very few rainfall during the year. The soils are mainly composed by clay, with an average depth which reaches up to 1 meter Harvest period: Second decade of August Vinification: Thermo-controlled maceration, followed by draining and soft pressing at the end of the alcoholic fermentation Maturation: In French oak barrels for 4 months Tasting notes: Ruby red colour, enriched with violet reflections, generous perfum, which recalls ripe cherries and plums, with pleasant note of cocoa and vanilla. This wine has a velvety texture, softened by the warmth of the Primitivo, and ends with notes of persistent sweetness. Best served with: Savoury first courses, lamb and game with rich sauces, hard cheese

Content: 0.75 litre (€12.87* / 1 litre)

From €9.65*