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Curatolo Arini Paccamora Nero d'Avola IGP

Das italienische Weingut Curatolo Arini, das in Marsala seinen Sitz hat, nutzt seinen Weinberg in Favara San Cataldo um die Rebsorte Nero d'Avola anzubauen. Der Weinberg liegt etwa 500 Meter über dem Meeresspiegel und ist nach Süden ausgerichtet. Sein Boden besteht aus Lehm und Sand. Die Nero d'Avola Traube, von Einheimischen auch "Principe Siciliano" (sizilianischer Fürst) genannt, ist die bedeutenste Rebsorte Siziliens. Aus dieser Frucht ensteht der Curatolo Arini Paccamora Nero d'Avola. IGP.

Nach dem Abbeeren und einer 6-tägigen Mazeration werden die Trauben sanft gepresst und bei kontrollierter Temperatur in Edelstahltanks vergoren. Der Wein reift noch einige Monate in Edelstahltanks, bevor er in Flaschen abgefüllt wird.

Der italienische Rotwein ist Rubinrot und schimmert violett. Die Nase wird überwältigt mit Aromen von Veilchen, Kirschen, Pflaumen und weißem Pfeffer. Für einen vollen und runden Geschmack sorgen rote Früchte wie Kirschen und Beeren. Die gekonnt eingebundenen Tannine sind herrlich weich.


Wine type:
Red wine
Taste:
trocken
Vintage:
2022
Ageing Potential:
2027
Region:
Sizilien
Country:
Italia
Vineyard/Brand :
Grape variety:
Nero d'Avola
Organic product:
Alcohol content:
13,0  % by volume
Total acidity:
5,7 g/l
Residual sugar:
3,5 g/l
pH:
3,40
Recommended drinking temperature:
14-16 °C
Filling quantity:
0,75 litres
Allergen:
contains Sulfite
Importeur/Abfüller:
Baglio Curatolo Arini 1875 srl
Via Vito Curatolo Arini 5
91025 Marsala (TP)
Italien
Curatolo Arini

Product recommendation

Cantine Cellaro Luma Nero d'Avola Sicilia
The Luma from the Sicilian winery Cantine Cellaro, located in Sambuca di Sicilia, has a deep red color. Intensive notes of ripe red fruits and a fine flavor dominate the bouquet and unfold wonderfully on the palate.The 100% Nero d'Avola is accessible and made just for younger wine connoisseurs with some experience. The wine was aged for at least six months in French and American oak.Enjoy this full-bodied wine from Sambuca di Sicilia with red meat and game dishes.

Content: 0.75 litre (€10.33* / 1 litre)

From €7.75*
Corte dei Mori Nero d'Avola "Etichetta Blu"
Der Corte dei Mori Nero d'Avola Etichetta Blu ist eine wahre Perle im Weinregal. Der tiefrote Wein aus Sizilien verwöhnt Sie mit seinem betörenden Duft und einem sanften, langen Abgang.Mit dem Nero d'Avola Etichetta Blu ist dem Weingut Corte dei Mori auf Sizilien ein guter Wurf gelungen. Der Betrieb unter der Führung von Mario Minini verbindet sizilianische Weinbautradition mit modernen Techniken zur Vinifizierung aus der Lombardei.Dieser hochwertige Rotwein wurde aus 100% Nero d'Avola Trauben hergestellt. Die sonnenverwöhnten Trauben ergeben einen Rotwein mit einem satten Rubinton und einem unnachahmlich würzig-fruchtigem Bouquet. Durch die Reifung im Eichenholzfass erhält der Wein aus Italien zudem feine Duftnoten von Kaffee, Kokos und Lorbeer.Die ideale Trinktemperatur des Corte dei Mori Nero d'Avola Etichetta Blu liegt bei 15-18 °C. Servieren Sie ihn zu leichtem Rind- und Schweinefleisch, gekochten Fleischspezialitäten sowie Pasta mit Tomatensauce oder einer Käseplatte.

Content: 0.75 litre (€12.67* / 1 litre)

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Corte dei Mori Nero d'Avola
Mit dem Corte dei Mori Nero d'Avola genießen Sie einen saftigen Rotwein aus Italien. Im Licht schimmert er elegant in einem mittleren Rubinton. Dieser Wein wird auf dem Weingut Corte dei Mori aus der Rebsorte Nero d'Avola gewonnen, die in der Sonne Siziliens reift.In die fruchtigen Kirscharomen mischt sich ein Hauch von Eukalyptus. Mit diesem Geschmack entführt Sie der Rotwein nach Italien. Um ihn optimal genießen zu können, trinken Sie den Wein bei einer Temperatur zwischen 15 und 18 °C.Besonders gut passt dieser italienische Rote zu Nudelgerichten mit Tomatensoße. Auch zu zarten Gerichten vom Schwein oder Rind und zu gekochtem Fleisch können Sie diesen Wein servieren. Pfannengerichte ergänzt er ebenso gut wie Fleisch in hellen Soßen. Darüber hinaus harmoniert seine fruchtige Note mit milden Käsesorten.

Content: 0.75 litre (€9.67* / 1 litre)

From €7.25*
Cusumano Nero d’Avola IGT
Der Cusumano Nero d'Avola IGT verzaubert Ihre Sinne mit seinem unnachahmlichen Bouquet und seiner violett- bis rubinroten Farbe. Er lädt Sie zu einem kulinarischen Ausflug in die Weinberge im Südosten Siziliens ein. Die üppige Kombination aus intensiven Aromen von frischen Wacholderbeeren und Fruchtkonfitüre mit einer feinen Selektion an Gewürzen macht diesen Rotwein zu einem besonderen Tropfen. Die samtweiche und zarte Textur rundet gleichzeitig das Geschmackserlebnis ab.Das Weingut Cusumano zählt zur Spitze der Weingüter in Sizilien und hat sich auch international etabliert. Durch die sorgfältige Verarbeitung der feinen Rebsorte Nero d'Avola erhält dieser Rotwein seinen ausgeprägten Eigencharakter. Damit der Rotwein sein volles Aroma entfalten kann, genießen Sie ihn bei einer Trinktemperatur zwischen 16 und 18 °C.Trinken Sie diesen Wein zu kräftigen Gerichten wie gebratenem Schwein oder Rind, gegrilltem Fleisch und milden Käsesorten.

Content: 0.75 litre (€10.60* / 1 litre)

From €7.95*
Feudo Arancio Nero d'Avola DOC
The autochthonous Nero d’Avola grape variety from Sicily embodies Sicilian viticulture like no other. The deep ruby-red Feudo Arancio Nero d’Avola has an intense nose offering notes of currants, wild strawberries and pomegranate. The pure varietal Nero d’Avola is supple and velvety on the palate, showing a distinctive fruity character and a pleasant acidity.This red wine comes from two vineyards located in southern Sicily and unites a ripe, full-bodied wine with a delicate, fruity one, resulting in a fresh, elegant Nero d’Avola that is far more structured than usual, and matured for six months in barriques.You’ll enjoy discovering the Feudo Arancio Nero d’Avola with risotto, baked starters, red meat, game, lamb and various spicy cheeses. This very aromatic Nero d’Avola is also a lovely accompaniment to the typically Sicilian dish ‘Pasta alla Norma’.

Content: 0.75 litre (€8.73* / 1 litre)

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Vanita Nero d'Avola IGT
This Nero d’Avola is a real taste experience and offers excellent value for money. The red wine from Sicily has an enticing nose and offers notes of blackberries, raspberries, cherries and bilberries in its multi-layered bouquet, along with wonderfully harmonising aromas of coffee, chocolate, pepper, vanilla, eucalyptus and subtle hints of wood.This red wine was partly aged in oak casks. It is powerful and full-bodied on the palate, with soft tannins. The Vanita Nero d'Avola IGT is organically produced by the renowned Vigneti Zabu estate.In this wine, the Nero d’Avola, Sicily’s showcase grape variety, reflects its entire range of deep aromas, distinctively uniting the intense notes of dark fruit with a spicy character. Try it, marvel at it and enjoy! 

Content: 0.75 litre (€10.33* / 1 litre)

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Baglio Gibellina Sogno del Sud Nero d'Avola
This pure varietal Nero d’Avola from Sicily has an intense nose offering notes of black berries, along with lovely nuances of pomegranate and wild strawberries. On the palate, this ruby-red wine is soft and velvety, with nicely integrated tannins and a slightly sweet finish.The winery fertilizes the vines for the Baglio Gibellina Sogno del Sud Nero d’Avola only with organic compounds. The grapes come from hilly vineyards with clay soils, situated 300 to 600 metres above sea level. The red wine was aged for 12 to 18 months in stainless steel tanks.This very fruity, accessible Nero d’Avola is an ideal accompaniment to risotto, pasta dishes, red meat, lamb and various aromatic cheeses.

Content: 0.75 litre (€9.93* / 1 litre)

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Cielo e Terra 3 Passo Rosso
The 3 Passo is a special organic wine. Its name implies the method of wine production. Expressed in simple terms, the wine is blended from three components. One third of the wine is made from overripe grapes that are processed using the appassimento method. The second third of the wine is naturally fermented. The pumping over (remontage) gives the wine more colour and taste. After fermentation, the last third of the wine remains in wooden casks for some time, giving the Cielo e Terra 3 Passo its special character and aromas of vanilla and spices. The wine is a deep garnet-red in colour and offers intense notes of ripe fruit on the nose. The bouquet is complemented by light wood aromas. The wine is powerful on the palate, showing rich fruit aromas and slightly notes of vanilla. The 3 Passo is soft, harmonious and full-bodied, with a complex, prolonged finish. Serve this wonderful wine from Apulia with hearty dishes such as T-bone steaks, for example.

Content: 0.75 litre (€11.53* / 1 litre)

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Alceno Romeo Organic Monastrell DOP
The Alceño Romeo Organic Monastrell is an organic wine from the Jumilla region in Spain. The Monastrell vines grow on barren stony soils with a high lime content, giving the wine its powerful aromas. The wine is an intense cherry red with purple glints in the glass. On the nose, it offers aromas of ripe red fruit, roasted spices and notes of smoke. The Romeo Organic Monastrell is extremely full-bodied and powerful on the palate.Due to the ageing in French and American oak casks, the tannins are always noticeable but wonderfully soft and elegant. The dry red wine is juicy and mature, showing a light sweetness. Hints of cinnamon support the structure all the way into the prolonged finish. Such a good wine for so little money is rare, indeed!Try this Spanish wine from Bodegas Alceño with aubergines stuffed with sheep’s milk cheese and balsamic vinegar, accompanied by tomato ragout. Chilled to 14-15 °C (57.2-59 °F), it also goes beautifully with well-seasoned grilled meat.The 2019 Alceño Romeo Organic Monastrell was awarded the ‘Grand Gold’ at the Mundus Vini Spring Tasting in 2021.

Content: 0.75 litre (€11.33* / 1 litre)

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