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Cantina Tramin Cuvée T Rot

The Cuvée T Red from the Cantina Tramin estate was made from the Vernatsch, Merlot and Pinot Noir grape varieties, giving this cuvée its distinctive character. The Vernatsch gives the wine a light, lively note, the Merlot gives it its fullness and body while the Pinot Noir provides an excellent fruitiness. On the one hand, this cuvée from South Tyrol is fresh and invigorating. On the other hand, it is soft and mild in taste. The fruity bouquet is perceptible in the prolonged finish.

The Cantina Tramin Cuvée T Red is a wonderfully round and elegant wine. Try this everyday table wine with white meat. It is also an excellent accompaniment to various pasta dishes.

Wine type:
Red wine
Taste:
trocken
Vintage:
2022
Ageing Potential:
2027
Region:
Südtirol
Country:
Italia
Vineyard/Brand :
Grape variety:
Blauburgunder
Vernatsch
Merlot
Alcohol content:
12,5  % by volume
Total acidity:
5,3 g/l
Residual sugar:
2,5 g/l
Recommended drinking temperature:
14-16 °C
Filling quantity:
0,75 litres
Allergen:
contains Sulfite
Importeur/Abfüller:
Cantina Tramin
Weinstraße 144
39040 Termeno (BZ)
Italien
Cantina Tramin

Die Kellerei Cantina Tramin ist eine der traditionsreichsten Kellereigenossenschaften Südtirols und hat ihren Sitz in Tramin an der Weinstraße. Eigentümer der Kellerei sind 300 Weinbauern, die im Kleinraum Tramin, Auer, Neumarkt und Montan auf einer Gesamtfläche von etwa 250 Hektar ihre Reben anbauen. Die Gegend ist die Wiege der bekanntesten Rebe des Gebiets: des Gewürztraminers. Die Kellerei, die 1898 von Pfarrer Christian Schrott gegründet wurde, ist seit jeher bekannt für einen hohen Qualitätsstandard. Beispielsweise wurde Willi Stürz 2004 zum Kellermeister des Jahres in Südtirol ernannt.

Das Anbaugebiet der Weinberge erstreckt sich über eine Vielzahl unterschiedlicher Bedingungen auf einer Meereshöhe zwischen 250 und 850 m. Bei Tag werden die Trauben von der Sonne verwöhnt und von den wohltuenden Einflüssen des vom Gardasee herauf wehenden Ora-Windes gut durchlüftet. Dies bedingt einen gesunden Reifeprozess der Trauben und die besonders ausgeprägte Aromatik der eleganten, frischen und fruchtigen Weine. Der Boden ist eine gelungene Kombination aus Lehm, Kies, Kalk und Porphyr. Das alles sind ausgezeichnete Bedingungen, die den Trauben bei Cantina Tramin eine besondere Komplexität verleihen.

Product recommendation

Lenotti Capomastro Veneto Rosso IGT
The Lenotti Capomastro has a lovely, intense bouquet hinting of red berries. This particularly fruity and refreshing red wine is full-bodied, well structured, dry and very harmonious on the palate. The silky tannins are nicely integrated. This red wine from vineyards located on the southern shore of Lake Garda is a blend consisting of Corvina and Rebo grapes. The Rebo grapes are a hybrid of Merlot and Teroldego grape varieties. The Corvina and Rebo grapes are picked about two weeks after the “regular” harvest. Enjoy the Lenotti Capomastro with its intense red colour with spicy pasta, meat dishes and various cheeses.

Content: 0.75 litre (€9.00* / 1 litre)

From €6.75*
Librandi Ciro Rosso Classico DOC
The Calabrian winery Librandi consciously focuses on autochthonous grape varieties such as Gaglioppo. This grape variety is the most important of the excellent winery. The Librandi Ciro Rosso Classico DOC is a 100% Gaglioppo. The bouquet offers a remarkable fruitiness, a fine spice and hints of tobacco. On the palate: full-bodied and with aromas of dried fruits in the finale.The red wine was matured in stainless steel tanks and has a deep red colour with orange reflections. Try the Ciro Rosso Classico with grilled meats, stews, game or roast.

Content: 0.75 litre (€9.00* / 1 litre)

From €6.75*
Mabis Neropasso Rosso IGT Veneto
The Neropasso Rosso IGT Veneto has a wonderfully intense, fruity and spicy bouquet. Notes of black cherry and plum compote characterize this red wine which is a blend of Corvinone, Corvina and Cabernet Sauvignon. Corvinone and Corvina are typical grape varieties of the Veneto region. The winery Mabis is known for its ability to transport the full potential of these varieties in its red wines.On the palate the Neropasso Rosso is elegant, harmonious, full and silky, with sweet tannins in the finale. Part of the grapes for this wine was dried before being pressed. This particular Appassimento method is characteristic of the Veneto region. The winery Mabis masters this process thanks to long experience.Try the Neropasso Rosso IGT Veneto to pasta, white and red meat, cream cheese and aged cheeses.

Content: 0.75 litre (€12.67* / 1 litre)

From €9.50*
Poggio delle Faine Rosso IGT
Die Cuvée aus Sangiovese misst sich mit den großen Super Toskanern dieser Region. Der Wein stammt aus alten Rebanlagen, die alle nach Süden exponiert sind. Die Trauben werden allein durch Schwerkraft zu Wein verarbeitet. Der Wein reifte für ein Jahr in neuen französischen Barriques.Das Resultat ist beeindruckend: ein körperreicher Wein mit komplexen Anlagen und satten Aromen. Ein Super Toskaner zu einem kleinen Preis.Konzentriertes Bouquet, viel frisches vanilliges Holz vermählt sich mit angenehm warmer und schmeichelnder Frucht, Leder und Anklänge von Schokolade und Kaffee, viel Konzentration, Länge und Potenzial.

Content: 0.75 litre (€15.67* / 1 litre)

From €11.75*
Zenato Bardolino Rosso DOC
The Zenato Bardolino DOC is a red wine from the region between Garda and Peschiera. It is made of the Corvina, Rondinella und Sangiovese grape varieties, with a maximum addition of 15% of Rossignola, Barbera, Sangiovese or Garganega grapes. Each grape variety is of particular significance for the Bardolino wine: Corbina provides strength and colour, while Rondinella determines the characteristically fresh taste and the aroma. Bardolino, distinguished by its fruity character, is a wine which is not too heavy.

Content: 0.75 litre (€8.60* / 1 litre)

From €6.45*

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Cantina Tramin Cuvée T Weiß
The wines of the Cuvée T line once again showcase the Cantina Tramin estate’s exceptional viticulture skills. The wines at the entry price level offer a fantastic quality and can justifiably be described as excellent everyday wines.The Cuvée T White consists of the Chardonnay, Pinot Blanc and Sauvignon Blanc grape varieties, which are typical of the IGT Dolomites region. The Cuvée T White is a light green in colour and offers aromas of apples and flower blossoms on the nose. The wine is light on the palate, with a subtle acidity and intense fruit aromas.The Cantina Tramin Cuvée T White is an ideal light summer or terrace wine. It is also a good accompaniment to salads and vegetables with dip.

Content: 0.75 litre (€11.67* / 1 litre)

€8.75*
bottle
Pipoli Aglianico del Vulture DOC
Deep dark red color with garnet reflections.Intense notes of ripe cherries, vanilla, tobacco and spices.Full bodied, spicy, with sweet tannins and aromas of spices, cocoa and tobacco. Balanced structure and harmonious finish.Vulture II is the name of a volcano, through which in prehistoric times, lava emerged, which is rich in minerals, and gives the Aglianico vines excellent conditions.

Content: 0.75 litre (€8.60* / 1 litre)

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Markus Molitor Riesling Haus Klosterberg trocken
This Riesling from the highly renowned Markus Molitor estate has a bouquet redolent of green apples, citrus fruit and white stone fruit. The wine is cool and refreshing on the palate, with a noticeable but nicely integrated acidity and an unexpected density. The finish is pleasantly mineral, which is typical of a Riesling wine from the Central Moselle. This harmonious white wine from the Rhineland-Palatinate was aged mainly in large wooden casks. It shows a lovely, longer finish.

Content: 0.75 litre (€15.00* / 1 litre)

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The delicate, dry Riesling is brilliant and a masterpiece of elegance and clarity.He has a fine fresh nerve, gorgeous aromas of tropical fruits, supplemented by green apple and apricot and also scores points even with a fine mineral streak.Riesling at its finest kind!

Content: 0.75 litre (€17.20* / 1 litre)

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Braida Montebruna Barbera d'Asti DOCG
Der Braida Montebruna Barbera d'Asti DOCG ist ein klassischer Rotwein aus dem Piemont. Finessenreich und komplex verwöhnt er den Gaumen im Alltag ebenso wie zu besonderen Gelegenheiten.Der Braida Montebruna Barbera d'Asti DOCG verströmt einen Duft von reifen Kirschen, schwarzen Waldbeeren und feinen Gewürzen. Mit diesen komplexen Duftaromen bereitet die Nase Ihren Mund optimal auf ein gehobenes Geschmackserlebnis vor. Dort entfaltet der tiefviolette Wein einen vollmundigen und finessenreichen Geschmack, der lange bleibt. Die Tannine sind präsent, dabei aber seidig und fein umschlossen von der süßlichen Frucht des Weins.Der Braida Montebruna Barbera wird zu 100 % aus der Barbera-Traube hergestellt und stammt aus der Topweinlage „Montebruna Cru“ im Piemont. Die Trinktemperatur für diesen klassischen Wein beträgt idealerweise 15-17 °C.Er ist ein idealer Wein für den Alltag und begleitet exzellent italienische Gerichte wie Risotto und Pasta. Außerdem passt der kräftige Rotwein zu hellem und rotem Fleisch, zu Käse und zu Wurstwaren. Darüber hinaus gibt sich der Wein als hervorragender Solist.

Content: 0.75 litre (€26.00* / 1 litre)

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Bassermann-Jordan Deidesheim Riesling trocken
Der Bassermann-Jordan Deidesheim Riesling vereint in seinem Bouquet Noten von Pfirsich, Aprikose und Äpfeln mit Nuancen von Zitrusfrüchten. Ein Paradebeispiel für einen Riesling aus der Pfalz, der mit seiner intensiven Fruchtigkeit und großen Frische ein Genuss-Garant ist.Am Gaumen ist dieser Weißwein aus Deidesheim trocken, mit großer, fruchtiger Aromentiefe und Struktur. Dazu kommen die typische elegante Mineralität und eine delikate Säure.Deidesheim ist weltbekannt als ein idealer Ort für großartige Riesling-Kreationen. Das Weingut Geheimer Rat Dr. von Bassermann-Jordan, das seit mehreren Jahrhunderten die Entwicklung des deutschen Weinbaus mitprägt, ist hier angesiedelt. In der Mittelhardt, dem nördlichen Teil des Weinbaugebietes Pfalz, nutzen die Winzerinnen und Winzer das ideale Terroir vor allem für Weißweine, die Eindruck hinterlassen.

Content: 0.75 litre (€19.33* / 1 litre)

€14.50*
bottle