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The Col d'Orcia Brunello di Montalcino DOCG has a wonderfully fruity bouquet hinting of plums and ripe red fruit, complemented by a fine spice, resulting in a beautiful array of aromas. The Wine Advocate states: “The bouquet is redolent of wild berries, cherries, dried raspberries and spices.” On the palate, this wine from Tuscany is well-structured, with soft, ripe tannins which harmonize perfectly with the oak aromas stemming from the long ageing in oak casks. The wine shows a finish offering lovely nuances of sour cherries.
The Col d'Orcia Brunello di Montalcino DOCG is the result of a meticulous selection of Sangiovese grapes harvested by hand. This red wine matured for three years in Slovenian and French oak casks, and was further refined while aging for another 12 months in the bottle. Robert Parker rightly awards this exceptional creation more than 90 points.
Via Giuncheti
53024 Montalcino SI
Italien
Die Ursprünge der Tenuta Col d'Orcia in Sant'Angelo in der Toskana gehen auf die Zeit um 1890 zurück. Erst seit 1973 ist das Weingut im Besitz der Grafenfamilie Marone Cinzano und die dort befindliche Kellerei wird geleitet von Edoardo Virano. Eigentümer und Önologe des Weingutes ist Francesco Marone Cinzano.
Die vorwiegend angebaute Rebsorte ist die Sangiovese-Traube, die hervorragende Brunello und Rosso di Montalcino bei der Tenuta Col d'Orcia hervorbringt. Das rund 530 Hektar umfassende Anwesen verfügt über 142 Hektar Weinanbaugebiet. Die Weingärten der Tenuta Col d'Orcia liegen fast alle am südöstlichen Abhang des erloschenen Vulkans Monte Amiata. Hier entstehen kraftvolle und langlebige Weine mit angenehmer Säure.
Die Jahresproduktion des Weingutes liegt bei ungefähr 800.000 Flaschen.
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