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Ca' Rugate Amarone della Valpolicella Punta 470 DOCG

Der Wein vermittelt einen unglaublich runden, trinkbaren Eindruck. Die außergewöhnliche Bekömmlichkeit liegt in seiner Frische und der sehr gut balancierten Säure. Im Glas funkelt ein intensives Granatrot. Die Nase wird von einem konzentrierten Duft aus einer Kombination von reifen Blaubeer-, Kirsch- und Pflaumenaromen verwöhnt. Am Gaumen zeigt sich neben einer würzigen Eichennote viel Beerenaroma. Der Ca' Rugate Amarone della Valpolicella Punta 470 DOCG ist ein komplexer, vollmundig reicher Rotwein, wunderbar ausgewogen und langanhaltend im Abgang. 

Probieren Sie diesen aufsehenerregenden Amarone zu gegrilltem Fleisch, reifem Käse oder einem Rindereintopf mit Polenta.

Wine type:
Red wine
Taste:
trocken
Vintage:
2019
Ageing Potential:
2038
Region:
Venetien
Country:
Italia
Vineyard/Brand :
Grape variety:
Corvina
Corvinone
Rondinella
Alcohol content:
15,0  % by volume
Recommended drinking temperature:
17 °C
Filling quantity:
0,75 litres
Allergen:
contains Sulfite
Bottler:
Ca' Rugate
Via Pergola, 36
37030 Montecchia di Crosara (VR)
Italien
Ca’ Rugate

Product recommendation

Biscardo Amarone della Valpolicella Classico DOCG
This wine has an intense garnet-red colour.In the nose there is characteristic winy bouquet, intense and persistent, cherry hints.On the palate velvety, slightly bitter, reminds of cherry and bitter almonds.It pairs excellently with red meat and game.

Content: 0.75 litre (€35.87* / 1 litre)

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Borgo Molino I Scuri Cabernet Sauvignon Venezia DOC
The Borgo Molino I Scuri Cabernet Sauvignon is a deep ruby-red in the glass. The red wine is redolent of black currants and wild herbs, along with aromas of raspberries and cherries. The wine is decidedly fruity and full-bodied. On the palate, it shows distinct notes of paprika and light roast aromas. Herbal notes lend the long, well-balanced finish a special touch. The Borgo Molino I Scuri Cabernet Sauvignon is an ideal accompaniment to wildfowl, roasted red meat or hard cheeses.

Content: 0.75 litre (€11.87* / 1 litre)

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Der Amarone della Valpolicella Classico Riserva Bosan vom Weingut Cesari ist ein einzigartiger, eleganter und ausgewogener Wein. Das Bukett bietet intensive Aromen von schwarzen Früchten, Gewürzen, Teriyaki, Barbecue-Smoke, Harz, Cola und balsamischen Kräutern.

Content: 0.75 litre (€78.67* / 1 litre)

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Gorgo Bardolino DOC
Der Gorgo Bardolino DOC ist ein Bio Rotwein, der aus den traditionellen, regionalen Rebsorten Corvina, Rondinella und Molinara auf dem italienischen Weingut Gorgo hergestellt wird. Jung gefällt er mit Fruchtigkeit, doch mit den Jahren legt er an Komplexität zu und bringt auch würzige Noten ins Spiel. Er ist der geselligste, frischeste aller Rotweine aus dem Gebiet von Verona und schmeckt solo ebenso wie zu den Mahlzeiten, bei denen er eine großartige Figur macht.Der Gorgo Bardolino DOC leuchtet rubinrot. In der Nase zeigt er sich fruchtbetont mit Noten von Kirsche, Heidelbeere und Johannisbeere. Vor allem durch den Ausbau kommen Anklänge an Gewürz hinzu. Im Geschmack ist er weich, mit feiner und dauerhafter Tanninstruktur, körperreich und süffig.Ein besonderer Genuß ist dieser Rotwein bei einer Trinktemperatur von 15-18°. Der Bardolino eignet sich wunderbar als Begleiter zu Suppen, Pasta mit Fleischsauce, gegrilltem Fleisch und jungem Käse.

Content: 0.75 litre (€11.33* / 1 litre)

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Zenato Riserva Amarone della Valpolicella Classico
Magistral smell and taste sensation!Amarone has an impressive elegance in the center and an inviting bouquet of ripe fruit. Deep ruby red with hints of fine herbs.On the palate, the powerful, warm and rich flavorinfluences, including wild cherries and chocolate, very impressive.Excellent for a lifetime ...The absolute 'king' of this region, made from only the best grapes of exceptionally good harvests. Hand picked and selected and the grapes are let to dry out for several months with the result that much of the moisture in the grapes evaporates allowing the grapes to be very rich in sugars.The best and ripest Corvina grapes supplemented with a little Rondinella and Sangiovese. After fermentation the wine is matured in Slavonian oak casks for four years and then another 12 months in bottle.

Content: 0.75 litre (€106.53* / 1 litre)

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VINIFICATION: The grapes are dried for5 months prior to pressingMATURATION: 3 years in Sloavian Oak barrelsCOLOR: Intense ruby redFRAGRANCE: Warm, ripe on the nose,intense and of great refinement.TASTE: Complex, smooth, full bodied,lots of cherry notes and plum.RECOMMENDED WITH:Red meat, game, mature cheeses.Excellent after-dinner wine

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Amaranta Montepulciano d'Abruzzo DOP
The deep dark red Amaranta Montepulciano d'Abruzzo DOP impresses on the nose with notes of plum, cherry jam, tobacco, cocoa and balsamic notes, reminiscent of coniferous forest. On the palate, a sweet start. The wine is also balanced, with wonderfully integrated tannins. More than nine months matured the wine in new French oak barrels. A wonderfully intense wine of the premium range of Tenuta Ulisse. The 100% Montepulciano d'Abruzzo shows in this wine its entire class, elegance and flavor depth. This wine comes from the passion of the brothers Ulysses and their close relationship to the historical vines of Abruzzo. Enjoy the Amaranta Montepulciano d'Abruzzo DOP to hearty meat dishes, risotto, pizza, roasts and medium aged cheese.

Content: 0.75 litre (€25.27* / 1 litre)

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Die feinwürzige Nase ist charmant und komplex mit Aromen von roten Früchten. Der Wein duftet nach dunklen Kirschen und Küchenkräutern. Am Gaumen zeigt sich der Barbaresco von Prunotto samtig und voll mit präsenten Tanninen. Eine straffe elegante Struktur bringt das Typische der Nebbiolo Traube zum Ausdruck. Im Abgang gut ausbalanciert und weich ausklingend.Als Essenbegleiter ist der Prunotto Barbaresco vielseitig einsetzbar. Er passt hervorragend zu Pizza und Pasta oder zu vegetarischen Gerichten.

Content: 0.75 litre (€46.00* / 1 litre)

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The Italian wine expert Luca Maroni awards this wine 98 points (Luca Maroni Award 2017) and assesses it as the ‘Best Italian red wine’.This 100-percent Primitivo comes from Bush Vines on the peninsula of Salento in southern Apulia. Here the grapes ripen for an excellent Italian wine. The "Anniversario 62" Primitivo di Manduria has a deep ruby color. On the nose complex, with aromas of plum and cherry jam, tobacco and spicy nuances. On the palate full-bodied, with velvety, ripe tannins and notes of cocoa, coffee and vanilla. The wine matured for twelve months in French and American oak barrels. Enjoy this top Italian wine from very old vineyards in San Marzano and Sava with red meats, game dishes or simply solo.

Content: 0.75 litre (€25.20* / 1 litre)

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Zenato Amarone della Valpolicella Classico DOCG
This wine shows an excellent fullness, majestic aromas and an outstanding balance among all components, giving it ideal potential for prolonged ageing. The Zenato Amarone della Valpolicella Classico is a sensational masterpiece of taste and fragrance. The Amarone has an impressive elegance, ripe fruit and an inviting bouquet. It is ruby-red in colour and shows fine hints of aromatic herbs. On the palate, the wine is impressively powerful, with warm, rich nuances of wild cherry and chocolate. The Amarone is a little jewel in the range of Zenato wines. It is made of the excellent Corvina, Rondinella, Oseleta and Croatina grapes, which come from the Valpolicella Classico region from the municipalities of Sant'Ambrogio, Negrar, Pedemonte, Fumane, San Pietro in Cariano and Marano. The grapes are harvested and picked by hand and subsequently dried for a period of three months. As a consequence, much of the liquid evaporates, resulting in berries that are extremely rich in sugar. After fermentation, the wine matured for 30 months in oak casks and for a further 12 months in the bottle.

Content: 0.75 litre (€51.67* / 1 litre)

€38.75*
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Paolo Manzone Barolo Meriame DOCG
Wow: 95 Punkte im Decanter, 93 Punkte von Luca Maroni, 91 Punkte von James Suckling. Der Paolo Manzone Barolo Meriame 2018 ist ein italienischer Rotwein der Spitzenklasse. Angesichts der Rahmenbedingungen nur folgerichtig, und trotzdem bemerkenswert, was das renommierte Weingut Paolo Manzone hier erneut geschaffen hat.Die Trauben für den Barolo stammen vollständig aus der Lage Meriame, auf der die Rebstöcke 70 Jahre alt sind. Hier reifen Beeren mit einer großen Aromenkonzentration heran, die diesen Nebbiolo so eindrucksvoll machen.Das Bouquet ist faszinierend vielschichtig. Noten von dunklen Kirschen, Brombeeren, wilden Erdbeeren und Maulbeeren im Vordergrund. Sie harmonieren wunderbar mit unterschwelligen Tönen von getrockneten Rosenblättern, Lakritz, Teer, Kaffee, Vanille und würziger Eiche. Nuancen von Leder und Balsamico runden die Duftvielfalt ab.Am Gaumen ist der Rotwein aus dem Piemont trocken, vollmundig und kraftvoll. Mit großer Konzentration und Ausgewogenheit von Frucht, Tannin und Holz sowie merklichen, aber gekonnt eingebundenen Tanninen. Das Aromenspiel ist ein Hochgenuss. Auch hier zeigen sich Anklänge von Kirschen und Lakritz, vor allem im Finale.Der rubinrote Barolo reifte 24 Monate lang im Eichenholz, dabei zu mindestens 50 % in großen slawonischen Holzfässern (1.500 Liter), der übrige Anteil in französischen Tonneaux (350 Liter), von denen zu etwa einem Drittel neue Fässer verwendet wurden.

Content: 0.75 litre (€59.87* / 1 litre)

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