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Tommasi Valpolicella DOC

COLOR: Ruby red

FRAGRANCE: Very fresh and fruity, with lots of cherry notes.
TASTE: Fairly intense, sweet cherry flavours.
Well balanced and full of flavours.

RECOMMENDED WITH: Pasta, pizza, vegetables,
white and red meats, fresh cheeses

Wine type:
Red wine
Taste:
trocken
Vintage:
2022
Region:
Veneto
Country:
Italia
Vineyard/Brand :
Grape variety:
Alcohol content:
12,0  % by volume
Total acidity:
5,8 g/l
Residual sugar:
6,0 g/l
pH:
3,50
Recommended drinking temperature:
16-18 °C
Filling quantity:
0,75 litres
Allergen:
contains Sulfite
Bottler:
S.S. Agricola Tommasi Viticoltori
Via Ronchetto 4
37029 Pedemonte di Valpolicella
Italien
Tommasi Viticoltori

Das Weingut Tommasi Viticoltori wurde 1902 gegründet und hat sich als Unternehmen über die Jahrzehnte enorm entwickelt. Mittlerweile wird das Weingut in der vierten Generation der Familie Tommasi geleitet. Der einstige Familienbetrieb ist allerdings heute ein großes Unternehmen, und besitzt heute Weingüter in den Regionen von Italien, die besonders für Weinbau geeignet sind: im Valpolicella Classico Gebiet, den DOC Bereichen von Verona, dem Proseccogebiet in Treviso, der Region Oltrepò Pavese und in der Lombardei, Montalcino und Maremma in der Toskana sowie Manduria in Apulien.

Das ursprüngliche Weingut Tommasi Viticoltori liegt in Pedemonte, einem kleinen Dorf im Herzen des "Valpolicella Classico" Region, im nordwestlichen Teil von Verona.

Von Großvater Giacomo Tommasi's winzigen Weinberg ist das Gut stetig im Laufe der Jahre gewachsen und heute erstreckt es sich über 195 Hektar Weinberge. Die Familie besitzt Weinberge auf den renommiertesten Hügeln: La Groletta, Conca d'Oro und Ca'Florian. Hier gedeihen die Trauben prächtig für die unvergleichlichen Amarone Classico, Ripasso, Valpolicella Classico Superiore und Recioto della Valpolicella Weine.

Der renommierteste Wein ist der Amarone, einer der ganz großen Weine der Welt.

Product recommendation

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Cielo Appassionante Rosso Veneto IGT
The Appassionante Rosso Veneto is a blend consisting of the Merlot, Sangiovese and Corvina grape varieties. Before fermentation, the Merlot and Corvina grapes are dried on wooden racks – hence the name ‘Appassionante’ for this wine, which is a garnet red in colour with distinct glints. It offers aromas of red fruit on the nose, along with slightly spicy notes. On the palate, the Cielo Appassionante Rosso Veneto excels with its liveliness and complexity.The wine is full-bodied, complex and harmonious. It tastes intensely of dark cherries and plums, showing hints of cassis. Well-balanced tannins predominate in the finish, with a lovely fruity sweetness. This is an altogether luscious, round wine.Try the Appassionante Rosso Veneto with pasta or risotto. It is also an ideal accompaniment to grilled dishes and ripe, tangy cheeses.

Content: 0.75 litre (€10.01* / 1 litre)

€7.51* €8.35* (10.06% saved)
bottle
Tommasi Amarone della Valpolicella Classico DOC MAGNUM
VINIFICATION: The grapes are dried for5 months prior to pressingMATURATION: 3 years in Sloavian Oak barrelsCOLOR: Intense ruby redFRAGRANCE: Warm, ripe on the nose,intense and of great refinement.TASTE: Complex, smooth, full bodied,lots of cherry notes and plum.RECOMMENDED WITH:Red meat, game, mature cheeses.Excellent after-dinner wine

Content: 1.5 litre (€66.00* / 1 litre)

€99.00*
bottle
Tommasi Amarone della Valpolicella Classico DOCG
Der Tommasi Amarone della Valpolicella Classico DOCG ist eine Cuvée aus vier Valpolicella-Rebsorten. So ist er aus Corvina Veronese, Rondinella, Corvinone und Molinara gekeltert. Für diesen Amarone verwendet das Weingut Tommasi Viticoltori ausschließlich die am besten ausgereiften Cluster und lässt die Trauben über den Winter in offenen Regalen trocknen. Danach reift der Wein drei Jahre in Eichenfässern und ein Jahr in der Flasche.Dadurch leuchtet dieser Wein im Glas in einem tiefen Rubinrot und hat ein intensives Bouquet sowie einen vollmundigen Geschmack. Er duftet nach Schwarzbeeren, Kaffee, Tabak und einem Hauch Vanille und Bitterschokolade. Am Gaumen entfalten sich weitere fruchtige Noten von Kirsche und Pflaume mit harmonisch eingebundenen Tanninen und einem anhaltenden Nachklang.Dieser komplexe und raffinierte Rotwein aus dem Veneto passt bei 18 bis 20 °C Trinktemperatur hervorragend zu würzigen Speisen. So harmoniert er mit Wildgerichten, rotem Fleisch sowie reifen Käsesorten.

Content: 0.75 litre (€58.53* / 1 litre)

€43.90*
bottle
Tommasi Arele Rosso Trevenezie IGT
This wine is produced with the typical andindigenous grapes of the Valpolicella Classico area,Corvina and Oseleta, and in the traditional“Appassimento” method.Appassimento means “drying process”.“Arele” is the local name of the traditionalwooden trays where the grapes are laid down andsemi-dried for two months prior to being gentlypressed.VINIFICATION: Corvina and Oseleta grapes are dried for30 – 40 days prior to pressingMATURATION: 12 months maturation in Slavonian andFrench oak barrels.COLOR: Intense, deep ruby redFRAGRANCE: Very fruity, rich, spicy, black pepper noseTASTE: Full body, very intense, spicy, smooth,full of flavors.RECOMMENDED WITH: White and red meats,game, fresh and aged cheeses.

Content: 0.75 litre (€23.00* / 1 litre)

€17.25*
bottle
Tommasi Ripasso Valpolicella Classico Superiore DOC
"Ripasso" TOMMASI is the unique result of refermenting TOMMASI Valpolicella, Classico Superiore, on the warm dried grape skins from which TOMMASI Amarone has been pressed. This process, used only in rare vintage years, imparts the richness of character and personality of a great wine to an already superior wine.MATURATION: 18 months in Sloavian Oak barrels COLOR: Intense ruby redFRAGRANCE: Rich spicy black pepper nose with a hint of raisins. TASTE: Full body, very intense, spicy, sweet cherry flavours. Well balanced and full of flavours.RECOMMENDED WITH: White and red meat, game, fresh and aged cheeses.

Content: 0.75 litre (€27.87* / 1 litre)

€20.90*
bottle
Tommasi Ripasso Valpolicella Classico Superiore Halbe Flasche
"Ripasso" TOMMASI is the unique result of refermenting TOMMASI Valpolicella, Classico Superiore, on the warm dried grape skins from which TOMMASI Amarone has been pressed. This process, used only in rare vintage years, imparts the richness of character and personality of a great wine to an already superior wine.MATURATION: 18 months in Sloavian Oak barrels COLOR: Intense ruby redFRAGRANCE: Rich spicy black pepper nose with a hint of raisins. TASTE: Full body, very intense, spicy, sweet cherry flavours. Well balanced and full of flavours.RECOMMENDED WITH: White and red meat, game, fresh and aged cheeses.

Content: 0.375 litre (€31.20* / 1 litre)

From €11.70*

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Zenato Valpolicella Superiore
The Zenato Valpolicella is somewhat similar to the Bardolino; however, the Valpolicella is a little more powerful and shows a fuller body – it is simply of better quality. The wine consists of Corvina Veronese (responsible for the bouquet and the acidity), Rondinella (lots of sugar) and Sangiovese (gives the wine its elegance).This is a wine that can be enjoyed young, but another few years of ageing in the wine cellar will further enhance its qualities. For years, Valpolicella has been one of Italy’s most famous wines. Unfortunately, one can find many Valpolicella wines of poor quality on the market but fortunately, we don’t have to worry about this as far as Zenato wines are concerned, as Zenato produces only high-quality wines.

Content: 0.75 litre (€13.00* / 1 litre)

From €9.75*
Lenotti Valpolicella Classico DOC
In this blend, the Corvina, Rondinella and Molinara grape varieties unite to create a ruby-red wine with a garnet shimmer. The bouquet of the Lenotti Valpolicella Classico offers fine notes of sour-cherry jam, cloves and vanilla, complemented by almond aromas and a finish with nuances of wild berries. On the palate, this red wine from the heart of the Valpolicella region is dry, full, very spicy, warm and balanced, with an elegant and prolonged finish. Enjoy the Lenotti Valpolicella Classico with roasted and grilled meat, game and aged cheeses.

Content: 0.75 litre (€10.53* / 1 litre)

From €7.90*
Mabis Biscardo Ripasso della Valpolicella Classico Superiore
In der Nähe des Gardasees reifen die Reben für den Mabis Biscardo Ripasso della Valpolicella Superiore der Brüder Martin und Maurizio Biscardo. Bereits zu Zeiten der antiken Römer sind die Weinberge des Valpolicella-Gebiets für ihre hochwertigen Erzeugnisse bekannt. Hier, in der Region Venetien, gedeihen die drei Rebsorten für die Cuvée aus Corvina Veronese, Rondinella und Molinara. Diesen Rebsorten verdankt der Rotwein seine tiefe rubinrote Farbgebung. Sein Bouquet ist reichhaltig und komplex; fruchtige Aromen von Kirschen vereinen sich mit feinen Nuancen von Schokolade zu einem verführerischen Duft. Vollmundig und harmonisch kitzelt er den Gaumen, wobei der angenehme, lang anhaltende Nachhall zum Genießen einlädt.Ein besonderes Geschmackserlebnis bietet der Mabis Biscardo Ripasso della Valpolicella Superiore, wenn Sie ihn bei 16 bis 18°C Trinktemperatur servieren. Er eignet sich wunderbar als Begleiter deftiger Fleischgerichte mit Lamm oder Wild und zu Eintöpfen. Feinschmecker genießen den Roten aus Italien zu Käse oder dunkler Schokolade.

Content: 0.75 litre (€16.80* / 1 litre)

From €12.60*
Tommasi Ripasso Valpolicella Classico Superiore DOC
"Ripasso" TOMMASI is the unique result of refermenting TOMMASI Valpolicella, Classico Superiore, on the warm dried grape skins from which TOMMASI Amarone has been pressed. This process, used only in rare vintage years, imparts the richness of character and personality of a great wine to an already superior wine.MATURATION: 18 months in Sloavian Oak barrels COLOR: Intense ruby redFRAGRANCE: Rich spicy black pepper nose with a hint of raisins. TASTE: Full body, very intense, spicy, sweet cherry flavours. Well balanced and full of flavours.RECOMMENDED WITH: White and red meat, game, fresh and aged cheeses.

Content: 0.75 litre (€27.87* / 1 litre)

€20.90*
bottle
Zenato Ripassa della Valpolicella
Der Zenato Ripassa della Valpolicella aus dem Hause Zenato ist ein überlegt komponiertes Produkt, das die besten Eigenschaften der Valpolicella Weine Venetiens überzeugend vereint. Durch eine zweite Gärung der Partien aus dem Valpolicella und eine sechsmonatige Flaschenlagerung erhält der Wein einen sehr intensiven, langen Charakter.Schon die tiefrote, samtige Farbe lässt erahnen, mit welch breitem Tableau dieser Wein überzeugen wird. Und der Ripassa enttäuscht nicht. Komplexe Beerenaromen begeistern die Nase und den Gaumen. Der äußerst lange Abgang wirkt sanft auf der Zunge nach und ist eine der stärksten Eigenschaften dieses Weins aus Italien.

Content: 0.75 litre (€23.33* / 1 litre)

From €17.50*