Skip to main content

Bishop’s Leap Pinot Noir

Der Pinot Noir besitzt im Glas eine helle karminrote Farbe. In der Nase zeigen sich typische Pinot Noir Aromen von Kirsche, roten Beeren und Noten von schmackhaften Pilzen. Am Gaumen besitzt der Rotwein aus Neuseeland einen leichten bis mittleren Körper, er ist ein „easy drinking“ Pinot Noir mit einem weichen, runden Geschmack, gut ausgewogener Säure und lange verweilenden Aromen. Schwarze Kirschen und Johannisbeeren dominieren den Geschmack, unterstützt von einem Hauch Pflaumen und Waldboden.

Die Trauben für diesen Wein stammen von einer Auswahl verschiedener Lagen in Marlborough. Die Ernte erfolgte bei optimaler Reife, für die Gärung wurden nur ausgewählte Hefestämme verwendet.

Genießen Sie den Bishop's Leap zu roten Fleisch, Nudelgerichten oder gegrilltem Thunfisch.

Wine type:
Red wine
Taste:
dry
Vintage:
2022
Ageing Potential:
2027
Region:
Marlborough
Country:
New Zealand
Vineyard/Brand :
Grape variety:
Alcohol content:
13,0  % by volume
Total acidity:
5,6 g/l
pH:
3,56
Recommended drinking temperature:
17-19 °C
Closure:
Stelvin
Filling quantity:
0,75 litres
Allergen:
contains Sulfite
Importer:
Vineshop24 GmbH & Co. KG
Dieselstraße 4
26899 Rhede
Deutschland
Marlborough Valley Wines

Marlborough Valley Wines ist – wie der Name schon aussagt - in der Region Marlborough im nördlichen Teil der Südinsel Neuseelands zu Hause. Besonders wegen der herausragenden Qualität der Sauvignon Blanc hat sich diese Region in der Weinwelt einen exzellenten Ruf erarbeitet. Auch die Linie Bishop’s Leap trägt mit ihrem Sauvignon Blanc und dem Pinot Noir zu diesem Renommee bei.

Im Vineyard Register Report 2012, erstellt von der nationalen Organisation der New Zealand Winegrowers, heißt es: „Marlborough ist weiterhin die führende Weinregion mit 66 Prozent der gesamten nationalen Anbaufläche.“ Das Herz des neuseeländischen Weinbaus, der erst in den 1980er-Jahren aus seinem Dornröschenschlaf erwachte, schlägt also dort.

Die Reben für die Bishop’s Leap-Weine stammen aus verschiedenen Lagen in Marlborough und spiegeln so wunderbar die Charakteristiken dieses Weingebietes wieder.

Product recommendation

Saint Clair Origin Pinot Noir
A delicious, medium-bodied Pinot Noir with a palated dominated by cherry flavours with hints of currants and plums. This wine has well balanced acidity, supple tannins and flavours that linger. A combination of new and old French oak provides rich savoury notes on the palate with a full lingering finish.Suitable for vegans.

Content: 0.75 litre (€19.33* / 1 litre)

From €14.50*
Mount Riley Pinot Noir
This Pinot Noir from New Zealand is redolent of black cherries, plums and dried herbs. These aromas of dark fruit are rather unusual for this winery. The Mount Riley Pinot Noir is accessible and elegant on the palate, with soft, nicely integrated tannins.The grapes ripen slowly and under almost perfect weather conditions, thus providing intense fruit aromas and a wonderful, natural acidity. These are qualities that characterize the Marlborough region in the North of New Zealand’s South Island. The Pinot Noir matured for nine months in French oak casks.You’ll enjoy discovering the Mount Riley Pinot Noir as an aperitif or with chicken, salmon, red meat and pasta varieties.

Content: 0.75 litre (€16.33* / 1 litre)

From €12.25*

Cutsomers also bought

Bishop’s Leap Sauvignon Blanc
Colour: Pale straw with green lights.Aroma: A lifted nose showing aromas of gooseberry, passionfruit, kiwifruit and underlying herbal notes.Palate: A light-bodied dry, crisp wine with typical Marlborough flavours of gooseberry, stone fruit and nettles with a mouthwatering acidity, leading to a long lingering finish. 

Content: 0.75 litre (€14.27* / 1 litre)

From €10.70*
Mount Riley Pinot Noir
This Pinot Noir from New Zealand is redolent of black cherries, plums and dried herbs. These aromas of dark fruit are rather unusual for this winery. The Mount Riley Pinot Noir is accessible and elegant on the palate, with soft, nicely integrated tannins.The grapes ripen slowly and under almost perfect weather conditions, thus providing intense fruit aromas and a wonderful, natural acidity. These are qualities that characterize the Marlborough region in the North of New Zealand’s South Island. The Pinot Noir matured for nine months in French oak casks.You’ll enjoy discovering the Mount Riley Pinot Noir as an aperitif or with chicken, salmon, red meat and pasta varieties.

Content: 0.75 litre (€16.33* / 1 litre)

From €12.25*
Zenato Pinot Grigio delle Venezie IGT
Strong, juicy, aromatic and fruity. Duly complex with an indication of citrus fruit, melon and peach. Irresistible!Pinot Gris and Chardonnay handpicked from vineyards in Zenatos Pesina di Caprino in the province of Verona.Wonderfull with white meat and seafood.

Content: 0.75 litre (€8.60* / 1 litre)

From €6.45*
Saint Clair Origin Pinot Noir
A delicious, medium-bodied Pinot Noir with a palated dominated by cherry flavours with hints of currants and plums. This wine has well balanced acidity, supple tannins and flavours that linger. A combination of new and old French oak provides rich savoury notes on the palate with a full lingering finish.Suitable for vegans.

Content: 0.75 litre (€19.33* / 1 litre)

From €14.50*