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Graham’s Tawny Port 10 Years

Der Graham's Tawny Port 10 Years präsentiert sich im Glas mit einer warmen, bernsteinfarbenen Nuance, die typisch für gereifte Tawny-Ports ist. In der Nase entfaltet er ein verführerisches Bouquet von getrockneten Früchten wie Rosinen, Datteln und Feigen, begleitet von einer dezenten Nussigkeit und einer subtilen Karamellnote.

Am Gaumen zeigt sich der Graham's Tawny Port 10 Years vollmundig und elegant. Die lange Reifezeit hat zu einer sanften Verschmelzung der Aromen geführt, und der Wein ist wunderbar ausgewogen. Die getrockneten Fruchtaromen setzen sich fort und werden von Noten von gerösteten Nüssen, Gewürzen und einem Hauch von Honig begleitet. Der Portwein hat einen anhaltenden, samtigen Abgang.

Kann auch solo genossen werden, um seine Komplexität und exquisite Eleganz in Ruhe zu genießen. Einmal geöffnet, innerhalb von 4-6 Wochen auftrinken.

Taste:
sweet
Region:
Porto
Country:
Portugal
Vineyard/Brand :
Grape variety:
Touriga Nacional
Touriga Franca
Tinta Roriz
Alcohol content:
20,0  % by volume
Total acidity:
4,5 g/l
Residual sugar:
95,0 g/l
Recommended drinking temperature:
12-14 °C
Filling quantity:
0,75 litres
Allergen:
contains Sulfite
Bottler:
Graham's Porto
Rua do Agro 141
4400-281 Vila Nova de Gaia
Portugal
Graham’s

Graham’s ist die Geschichte der Familien Graham und Symington, in deren Besitz das Unternehmen seit nunmehr zusammengerechnet drei Jahrhunderten ist. Graham’s steht für Tradition und Innovation im Douro-Tal und produziert seit je her feinsten Port, sowohl im Einstiegsbereich bis hin zu Vintage-Ports oder Portweinen aus besonderen Lagen.

Es begann damit, dass die schottischen Brüder William und John Graham, die ihr Geld als erfolgreiche Unternehmer im Handel mit Indien verdienten, im Jahre 1820 im Austausch für die Lieferung von Waren 27 Fässer Port akzeptierten. Ganz offenbar gefiel den Herren Graham der Port so gut, dass sie kurz darauf beschlossen, selbst mit Port zu handeln.

1890 wurde der nächste Schritt getan und man erwarb das Weingut Quinta dos Malvedos im Douro-Tal. Die Qualität der Weine dieses Gutes, welches über beste Lagen, Boden und Klima verfügt, war und ist herausragend, sodass sich der Name Graham’s als Garant für Premium Ports etablierte. In der Folge wurde weitere Weingüter akquiriert, die alle im Privatbesitz der Mitglieder der Familie Symington stehen. 

Diese übernahm 1970 das Unternehmen, wobei die Symingtons bereits seit 4 Generationen in der Portweinherstellung tätig sind. Gegenwärtig ist Charles Symington der Master Blender; einer seiner Vorfahren AJ Symington, war bereits vor einhundert Jahren bei den Graham's tätig, so dass sich hier der Kreis schließt.

Graham's ist angesiedelt in Vila Nova de Gaia, wo sich auch Graham's 1890 Lodge befindet, in wunderschöner Lage am Ufer des Río Douro gelegen.  Dort angeschlossen ist auch das Restaurant, mit Blick von der Terrasse auf die pittoreske Altstadt von Porto.

Product recommendation

Graham’s Fine Ruby Port
With Graham port wines from the Douro valley you get what you expect - reliability and excellent value for money. Graham’s Fine Ruby is a perfect example of this.It is a deep ruby-red in the glass. Its bouquet hints at red and black berries. On the palate, the wine offers notes of cherries and blackberries and aromas of red fruit. The finish is extremely long and likewise characterised by an abundance of fruit.Graham’s Fine Ruby is a port wine for any occasion, as it preserves precisely the right balance between a sumptuous richness and young, fresh fruit. Its intense aromas result from two years of ageing in oak casks. This seems to be the appropriate period of time for this port to develop its quality to the fullest.The round and extremely fruity character make it an everyday port wine that is lovely to enjoy on its own. It also goes beautifully with cheeses or chocolate desserts.It is not necessary to decant the Graham’s Fine Ruby. We recommend serving it at a temperature between 53.6 and 60.8° F.

Content: 0.75 litre (€17.27* / 1 litre)

€12.95*
bottle
Graham’s Fine Tawny Port
For more than 200 years, the family-owned Graham’s estate has not only been renowned for pioneering work with port wines but also for consistently excellent quality that wine connoisseurs can rely on.Graham’s Fine Tawny is the estate’s all-rounder - a port that is suitable for any occasion and in every setting. This is due to the fact that the Fine Tawny is not too sweet and slightly on the lighter side, yet impressive with its rich fruit aromas and wonderful notes of nuts.This port wine matured for three years in wooden casks, developing intense aromas of ripe and dried fruit and caramel. Its character is that of a young, fruity port wine, already influenced by notes of wood, giving this wine qualities of a ripe port. In short, this wine has precisely the right mixture that makes a successful port wine. It is a reddish-gold in the glass, caressing the palate with its great elegance and softness. We recommend enjoying Graham’s Fine Tawny well-chilled at a temperature between 50.0-57.2° F.It is a perfect accompaniment to dried fruit, creamy desserts or as a contrast to sweets of all kinds.

Content: 0.75 litre (€17.27* / 1 litre)

€12.95*
bottle
Graham’s Fine White Port
Founded in 1820 by William and John Graham in the Douro valley, the Graham’s estate has long been renowned for premium port wines.The Graham’s Fine White is a particular specialty of the winery as it is made only from white grapes from the Douro valley, namely from the Códega, Malvasia Fina, Rabigato and Viosinho varieties. During the production, the wine has no contact with the skins. The Fine White has a delicious residual sweetness. This is due to the fact that the fermentation is deliberately kept shorter, so that a part of the natural sugar content is not degraded and lovely notes of honey and nectar remain.All this is balanced by a wonderful freshness and a pleasant acidity. This light golden port pampers the senses with aromas of citrus fruit and almonds.We recommend enjoying Graham’s Fine White chilled at a temperature of 42.8-50.0° F, so that it can develop the interplay of freshness and fruit aromas to the fullest.It is a perfect accompaniment to light desserts and hard cheeses. It is also lovely on its own as a classic aperitif.

Content: 0.75 litre (€19.00* / 1 litre)

€14.25*
bottle
Graham’s "The Tawny" Reserve Tawny Port
The Symington family has been producing premium port wines in the Douro valley for five generations now. They put special emphasis on traditional production methods but by no means forget the innovations. The family is still directly involved in the production; the cellar master Charles Symington created this port himself.Graham’s The Tawny is his personal interpretation of a fine port wine aged in wooden casks. The Tawny matured for an average of 7-9 years in oak casks, and was partially blended with considerably older port wines in order to give it more complexity and character.This wine is well-balanced with the abundance of aromas of black and red fruit that wonderfully unite with notes of oranges, orange peel, cinnamon, figs, raisins and plums to create this outstanding taste experience.This amber-coloured port wine is exceptionally aromatic and full-bodied. It is lovely on its own as an aperitif, especially when it’s slightly chilled, or after a good dinner. The Tawny also goes beautifully with almond cake or crème brûlée.

Content: 0.75 litre (€30.60* / 1 litre)

€22.95*
bottle
Graham's Selection of Finest Ports 5 x 0,2 l
In einer eleganten, hochwertigen Geschenkbox mit Magnetverschluss präsentiert Graham’s fünf erlesene Portweine. Das Set enthält je eine Flasche:Graham's Fine White Port (200ml, 19% Vol.)Dieser Wein hat einen ansprechenden und delikaten Mandelgeschmack und eine wunderschöne blasse, goldene Farbe. Gekühlt servieren, um den knusprigen Fruchtgeschmack zu genießen. Gleichermaßen lecker als Aperitif oder zu leichten Desserts.Graham's Late Bottled Vintage Port (200ml, 20% Vol.)Dieser Wein wird aus ausgewählten Weinen aus einem sehr guten Jahr und den besten Weinbergen hergestellt und reift etwa 5 Jahre in getoasteten Eichenfässern. Die köstlichen, konzentrierten Aromen reifer Früchte passen perfekt zu Käse oder dunkler Schokolade.Graham's Six Grapes Port ( 200ml, 20% Vol.)Eine von Grahams originalen Portmischungen, die aus Weinen höchster Qualität gewonnen werden. Intensiv fruchtig, reich und üppig mit attraktiven Gewürznoten. Am Gaumen gleichzeitig kraftvoll und geschmeidig. Passt am besten als Abschluss eines Essens, alleine oder mit Käse.Graham's 10 Year Old Tawny Port (200ml, 20% Vol.)Mit seiner tiefen Bernsteinfarbe besitzt dieser hervorragende Port, im Fass gealtert, reichhaltige Rosinenfruchtaromen und komplexe Orangenschalen- und Nussaromen. Versuchen Sie diesen 10 Jahre alten Port bei warmem Wetter leicht gekühlt, entweder vor oder nach einer Mahlzeit.Graham's 20 Year Old Tawny Port (200ml, 20% Vol.)Dieser Wein zeigt ein ausgezeichnetes Bouquet mit nussigem Charakter und köstlichen reifen Früchten und einem Hauch von Orangenschale, die durch kräftiges Altern exquisit gemildert werden. Genießen Sie diesen 20 Jahre alten Port leicht gekühlt mit getrockneten Früchten, Obstkuchen oder Creme Brûlée.Die GRAHAM'S Selection eignet sich hervorragend als Geschenk für Portweinliebhaber oder einfach zum Kennenlernen.

€49.90*
piece
Graham’s Six Grapes Reserve Port
The winery founded in 1820 by William and John Graham has an exceptional reputation among producers of Port wines in the Douro Valley and is one of the most renowned wine-makers there. The name ‘Six Grapes’ is due to the fact that the estate internally awards its wines scores ranging from 1-6 grapes to assess the quality of the respective parcels of land with regard to the use of the relevant grapes in the production of the best Ports.This Port was thus awarded 100 out of 100 possible points, so to speak, raising expectations that are not disappointed. The grapes for this wine came from the five best vineyards - Quinta dos Malvedos, Quinta do Tua, Quinta das Lages, Quinta da Vila Velha ad Quinta do Vale de Malhadas - all of them iconic vineyards for the Touriga Franca, Touriga Nacional, Tinta Roriz and Tinta Barroca grape varieties. Further varieties were added to round off this blend. At the Quintas, the grapes are harvested separately according to their level of ripeness. The processing of the grapes in the cellar is carried out separately as well to achieve optimal results. The wine matured in barrels for only a brief period - about one to two years - to ensure that the youthful freshness and fruit were retained in the wine.  The Graham’s Six Grapes has a deep red colour. Its wonderful bouquet is redolent of ripe plums and cherries. On the palate, the wine offers lovely fruity notes, nuances of currants, cassis, blackberries and liquorice that lead to an extremely long finish. The Six Grapes goes beautifully with dark chocolate, blue cheeses or nut and chocolate desserts. It is also lovely on its own to finish off an excellent meal or to enjoy as an everyday wine after work. In view of its high quality, this wine offers extremely good value for money! We recommend enjoying the Graham’s Six Grapes slightly chilled at a temperature of about 53.6-60.8 °F.

Content: 0.75 litre (€27.93* / 1 litre)

€20.95*
bottle
Graham’s Tawny Port 20 Years in Geschenkröhre
Charles Symington, Kellermeister bei Graham’s, beschreibt die Kunst der Portherstellung wie folgt: Es sind drei Fähigkeiten nötig, die Kunst des Mischens, die Kunst der Auswahl der Fässer und die Kunst, den Portwein altern zu lassen, um eine außergewöhnliche Auswahl an Tawny Ports zu produzieren. Das Streben nach perfekter Balance treibt den Winzer an. Der Graham’s Tawny Port 20 Years leuchtet goldbraun, wie ein Bernstein. In der Nase zeigt er ein hervorragendes Bouquet mit einem typischen „nussigen“ Charakter und köstlicher reifer Frucht mit Noten von Orangenschale. Dieser Port ist wunderbar mild. Am Gaumen klar strukturiert und perfekt ausbalanciert. Der Geschmack ist stoffig, reichhaltig, weich und süß. Das Finale glänzt durch Eleganz und Volumen.Genießen Sie den Graham’s 20 years old Tawny Port zu getrockneten Früchten, Creme Brülee, Obstkuchen oder zu Vanilleeis.

Content: 0.75 litre (€70.67* / 1 litre)

€53.00*
bottle

Cutsomers also bought

Graham’s "The Tawny" Reserve Tawny Port
The Symington family has been producing premium port wines in the Douro valley for five generations now. They put special emphasis on traditional production methods but by no means forget the innovations. The family is still directly involved in the production; the cellar master Charles Symington created this port himself.Graham’s The Tawny is his personal interpretation of a fine port wine aged in wooden casks. The Tawny matured for an average of 7-9 years in oak casks, and was partially blended with considerably older port wines in order to give it more complexity and character.This wine is well-balanced with the abundance of aromas of black and red fruit that wonderfully unite with notes of oranges, orange peel, cinnamon, figs, raisins and plums to create this outstanding taste experience.This amber-coloured port wine is exceptionally aromatic and full-bodied. It is lovely on its own as an aperitif, especially when it’s slightly chilled, or after a good dinner. The Tawny also goes beautifully with almond cake or crème brûlée.

Content: 0.75 litre (€30.60* / 1 litre)

€22.95*
bottle
Graham’s Fine White Port
Founded in 1820 by William and John Graham in the Douro valley, the Graham’s estate has long been renowned for premium port wines.The Graham’s Fine White is a particular specialty of the winery as it is made only from white grapes from the Douro valley, namely from the Códega, Malvasia Fina, Rabigato and Viosinho varieties. During the production, the wine has no contact with the skins. The Fine White has a delicious residual sweetness. This is due to the fact that the fermentation is deliberately kept shorter, so that a part of the natural sugar content is not degraded and lovely notes of honey and nectar remain.All this is balanced by a wonderful freshness and a pleasant acidity. This light golden port pampers the senses with aromas of citrus fruit and almonds.We recommend enjoying Graham’s Fine White chilled at a temperature of 42.8-50.0° F, so that it can develop the interplay of freshness and fruit aromas to the fullest.It is a perfect accompaniment to light desserts and hard cheeses. It is also lovely on its own as a classic aperitif.

Content: 0.75 litre (€19.00* / 1 litre)

€14.25*
bottle
Prats & Symington Post Scriptum de Chryseia
Post Scriptum de Chryseia von Prats & Symington würde man in Bordeaux wohl als den Zweitwein des Weinguts beschreiben. Es ist ein bemerkenswerter Rotwein aus der Douro-Region in Portugal.Der Post Scriptum de Chryseia ist eine Cuvee aus verschiedenen regionalen Rebsorten. Dazu gehören Trauben wie Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Barroca, Tinta Roriz, Sousao und Tinto Cao. Der Wein zeigt eine ausdrucksstarke, frische und konzentrierte Frucht gepaart mit exquisiter Ausge-wogenheit und Eleganz. Ein rundum eleganter und zugänglicher Wein, der durch seine Reifung im Eichenholzfass eine feine Toastnote besitzt. Im Glas präsentiert sich der Prats & Symington Post Scriptum de Chryseia tiefdunkel rubinrot. Der Wein duftet verführerisch nach Pflaume und dunkler Kirsche. Am Gaumen überzeugt eine wunderbare Balance zwischen Säure und feinen Gewürznoten.Probieren Sie den Post Scriptum de Chryseia bei einem sommerlichen Grillabend. Er passt auch hervorragend zu Schweinebraten mit dunkler Soße oder herzhaftem Käse.

Content: 0.75 litre (€29.20* / 1 litre)

€21.90*
bottle
Graham’s Six Grapes Reserve Port
The winery founded in 1820 by William and John Graham has an exceptional reputation among producers of Port wines in the Douro Valley and is one of the most renowned wine-makers there. The name ‘Six Grapes’ is due to the fact that the estate internally awards its wines scores ranging from 1-6 grapes to assess the quality of the respective parcels of land with regard to the use of the relevant grapes in the production of the best Ports.This Port was thus awarded 100 out of 100 possible points, so to speak, raising expectations that are not disappointed. The grapes for this wine came from the five best vineyards - Quinta dos Malvedos, Quinta do Tua, Quinta das Lages, Quinta da Vila Velha ad Quinta do Vale de Malhadas - all of them iconic vineyards for the Touriga Franca, Touriga Nacional, Tinta Roriz and Tinta Barroca grape varieties. Further varieties were added to round off this blend. At the Quintas, the grapes are harvested separately according to their level of ripeness. The processing of the grapes in the cellar is carried out separately as well to achieve optimal results. The wine matured in barrels for only a brief period - about one to two years - to ensure that the youthful freshness and fruit were retained in the wine.  The Graham’s Six Grapes has a deep red colour. Its wonderful bouquet is redolent of ripe plums and cherries. On the palate, the wine offers lovely fruity notes, nuances of currants, cassis, blackberries and liquorice that lead to an extremely long finish. The Six Grapes goes beautifully with dark chocolate, blue cheeses or nut and chocolate desserts. It is also lovely on its own to finish off an excellent meal or to enjoy as an everyday wine after work. In view of its high quality, this wine offers extremely good value for money! We recommend enjoying the Graham’s Six Grapes slightly chilled at a temperature of about 53.6-60.8 °F.

Content: 0.75 litre (€27.93* / 1 litre)

€20.95*
bottle
Graham’s Fine Tawny Port
For more than 200 years, the family-owned Graham’s estate has not only been renowned for pioneering work with port wines but also for consistently excellent quality that wine connoisseurs can rely on.Graham’s Fine Tawny is the estate’s all-rounder - a port that is suitable for any occasion and in every setting. This is due to the fact that the Fine Tawny is not too sweet and slightly on the lighter side, yet impressive with its rich fruit aromas and wonderful notes of nuts.This port wine matured for three years in wooden casks, developing intense aromas of ripe and dried fruit and caramel. Its character is that of a young, fruity port wine, already influenced by notes of wood, giving this wine qualities of a ripe port. In short, this wine has precisely the right mixture that makes a successful port wine. It is a reddish-gold in the glass, caressing the palate with its great elegance and softness. We recommend enjoying Graham’s Fine Tawny well-chilled at a temperature between 50.0-57.2° F.It is a perfect accompaniment to dried fruit, creamy desserts or as a contrast to sweets of all kinds.

Content: 0.75 litre (€17.27* / 1 litre)

€12.95*
bottle
Allesverloren Fine Old Vintage
In einem dunklen Rubinrot präsentiert sich der Allesverloren Fine Old Vintage 2016 im Glas. Der Süßwein vom Weingut in Swartland duftet anregend nach Honig, schwarzen Johannisbeeren, Schwarzkirschen und Geißblatt sowie süßlichen Gewürzen, die an Weihnachten erinnern. Am Gaumen mit einer wunderbaren Ausgewogenheit von Säure und Alkohol. Das Aromenspiel des Fine Old Vintage von Allesverloren zieht in seinen Bann. Aromen von kandierten Orangenschalen, einem delikaten Früchtekompott sowie Nuancen von dunkler Schokolade harmonieren perfekt. Herrlich weich, mit einem lang nachklingenden Finale.Malu Lambert verleiht diesem Likörwein im Port-Stil 4 von 5 Sternen in John Platter’s Wine Guide, Südafrikas Wegweiser in der Weinwelt. Lambert formuliert: „Veilchenduftender ‚Port‘ aus 5 traditionellen Sorten, 18 Monate in meist abgelagerter Eiche. 2016 lebhafte Mischung aus frischen roten Früchten und getrockneten Feigen, mit Schokolade und Gewürzen bestäubt. Wärmend, aber 21,5% Alk. im Gleichgewicht mit klarer Säure & 126 g/L Zucker.“Etwa anderthalb Jahre reifte der Fine Old Vintage 2016 in französischen Eichenfässern zweiter und dritter Füllung. Genießen Sie diesen lieblichen Wein bei einer Trinktemperatur von 18 Grad. Ein wunderbarer Begleiter zu Süßspeisen und Käse-Variationen.

Content: 0.75 litre (€22.53* / 1 litre)

€16.90*
Fl.