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Delaire Graff The Banghoek in Geschenkverpackung

Master of Wine Tim Atkin hat in seinem 2020 South African Report den Delaire Graff The Banghoek 2017 auf die Liste der Weine des Jahres gesetzt. Stolze 96 Punkte vergibt der international renommierte Weinkritiker für den südafrikanischen Rotwein, der auf allen Ebenen herausragt.

Das Bouquet dieses Blends aus Stellenbosch duftet intensiv nach Veilchen, dazu kommen wunderbar tragende, unterschwellige Noten von würzigem Eichenholz und Zeder. Fruchtige Noten von roten und schwarzen Früchten (Kirschen, Pflaumen) runden den Duftstrauß ab.

Am Gaumen ist der Delaire Graff The Banghoek 2017 herrlich facettenreich. „Die meisterhafte Tanninstruktur des 2017ers unterstützt eine komplexe Vielfalt von hochwertigen schwarzen und roten Früchten“, urteilt Cathy van Zyl in John Platter’s Wine Guide. Sie vergibt 92 Punkte für diesen Cape Bordeaux-Blend aus der Icon Range von Delaire Graff, der nur in limitierter Auflage kreiert wird. Die Tannine sind wunderbar integriert, das Finale ist delikat-würzig. Der Rotwein hallt noch sehr lange nach.

Für die Kreation aus 53% Cabernet Franc, 35% Cabernet Sauvignon, 9% Petit Verdot und 3% Malbec betreibt das Team um Winemaker Morné Vrey enormen Aufwand. Die Trauben werden in den frühen Morgenstunden geerntet und die Lese erfolgt mit größter Akribie, sodass nur das allerbeste Lesegut die Grundlage für diesen herausragenden Rotwein aus Südafrika bietet. Der Delaire Graff The Banghoek 2017 reifte dann für 16 Monate in französischen Eichenfässern, wobei zu 60 Prozent neue Fässer zum Einsatz kamen. 

Wine type:
Red wine
Taste:
trocken
Vintage:
2017
Ageing Potential:
2040
Region:
Banghoek
Country:
Südafrika
Vineyard/Brand :
Grape variety:
53% Cabernet Franc
35% Cabernet Sauvignon
9% Petit Verdot
3% Malbec
Alcohol content:
14,5  % by volume
Total acidity:
6,2 g/l
Residual sugar:
2,5 g/l
pH:
3,33
Recommended drinking temperature:
16-18 °C
Filling quantity:
0,75 litres
Allergen:
contains Sulfite
Importer:
CS International Wine Depot GmbH
Drosselweg 9
26871 Papenburg
Deutschland
Delaire Graff Estate

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Delaire Graff Cabernet Franc Rose
Der Delaire Graff Rose ist ein nicht ganz alltäglicher Rose. Ist er doch aus 100% Cabernet Franc Trauben vinifiziert. Dieser einzigartige Rose glänzt zart rosa im Glas. Er duftet nach reifen Erdbeeren, Zuckerwatte und Cassis und einem Hauch Amarenakirschen. Am Gaumen präsentiert sich der Delaire Graff Cabernet Franc Rose knackig frisch und sehr saftig. Das Finale ist trocken und glasklar.Probieren Sie diesen außergewöhnlichen Cabernet Franc Rose von Delaire Graff zu Salaten oder Weichkäse. Perfekt auch zu Muscheln in Weißwein.

Content: 0.75 litre (€18.27* / 1 litre)

From €13.70*
Delaire Graff Botmaskop
This blend, mainly consisting of Cabernet Sauvignon and smaller percentages of Cabernet Franc, Petit Verdot, Merlot and Malbec, has a wonderfully multi-faceted bouquet uniting nuances of liquorice and blackberries with intense notes of cassis and a lovely spice. This showcase blend from South Africa is impressively concentrated on the palate, underpinned by skilfully integrated tannins. The Delaire Graff Botmaskop matured for 16 months in French oak casks, of which 50% were new barrels.

Content: 0.75 litre (€33.20* / 1 litre)

€24.90*
bottle
Saint Clair Omaka Reserve Chardonnay
Colour:Pale gold. Aroma:An intense and complex nose with aromas of white peach, honeysuckle and subtle savoury and bacon oak notes. Palate:A deliciously full-bodied and rich wine with complex stone fruit flavours and a touch of spice supported by underlying savoury oak notes and subtle yeast autolysis characters. The palate is elegant and full with firm acidity and a lingering finish. Ageing potential:Perfect for drinking immediately this Chardonnay will age well in the bottle with careful cellaring up for to four years from vintage date.Winemaking:The fruit was carefully hand-picked and whole bunch pressed to ensure the vineyard characteristics and fruit flavours were preserved. Wine was barrel fermented in 100 per cent American oak (50 per cent new oak barrels, 25 per cent second fill, 25 per cent third fill). Selected yeast strains were used for fermentation. The wine then went through malolactic fermentation followed by 10 months ageing on yeast lees, with regular stirring. Only the best barrels from each batch were selected to use in the final blend. The wine was then blended and carefully prepared for bottling.Food match:Perfect with salmon, rich cream-based sauces or roast chicken.AwardsPure Silver, Air New Zealand Wine Awards 2011 Gold, Bragato Wine Awards 2011 Blue Gold, Sydney International Wine Competition 2012 Silver, The New Zealand International Wine Show 2011

Content: 0.75 litre (€38.33* / 1 litre)

€28.75*
bottle
Creation Estate Art of Chardonnay
96 Punkte vom britischen Weinkritiker Tim Atkin, 93 Punkte von Greg Mutambe (4,5 Sterne) in John Platter’s Wine Guide: Beim Creation Estate Art of Chardonnay handelt es sich um einen Ausnahme-Weißwein aus Südafrika. Im Bouquet des zitronengelben Chardonnay vereinen sich Noten von frischen Limetten, reifen Quitten, Karamell und Mandeln. Mutambe schreibt von animierender Frucht (Birne, Quitte und Steinobst), unterlegt von Mineralität.Am Gaumen setzt sich das eindrucksvoll facettenreiche Geschmackserlebnis fort: Nach und nach offenbaren sich Noten von Vanille, Pfirsich, saftiger Birne und ein Hauch von weißem Pfeffer. Obwohl der Wein eine zehnmonatige Reifung in Holz durchlaufen hat, ist das Holz perfekt integriert. Samtig, ausgewogen und komplex lässt der Creation Estate Art of Chardonnay kaum einen Wunsch offen: pure Kunst im Glas.Zehn Monate reifte der Chardonnay aus dem Hemel-en-Aarde-Tal im Eichenfass, wobei für diesen Flaggschiff-Wein von Creation Wines 30 Prozent neue Eichenfässer verwendet wurden. Der Weißwein hat ein Alterungspotenzial von bis zu 15 Jahren.

Content: 0.75 litre (€100.00* / 1 litre)

€75.00*
bottle
Beyerskloof Diesel Pinotage
‘Diesel Pinotage’ is certainly an unusual name for a wine. However, it is easily explained once you know the history behind it. ‘Diesel’ was the name of the dog of Beyer Truters, the owner of the Beyerskloof estate. The dog was his beloved, loyal and constant companion. Diesel was always at his side, whether in the vineyards, in the cellar or in his office, so it was only logical that Beyers Truters named his best wine after his ‘best’ friend.The grapes for the Beyerskloof Diesel Pinotage come from bush vines that are cultivated without wire trellis training systems. In South Africa, the bush vine method is often used specifically for Pinotage. The fermentation took place in open barrels for 5 days at an average temperature of 78.8° F, while the must was pressed down every 2 hours. Subsequently, the malolactic fermentation was carried out in stainless steel tanks. Afterwards, the wine matured for 18 months in new French oak casks. Only 20 out of a total of 300 filled barrels were chosen to produce the Diesel Pinotage.The Beyerskloof Diesel Pinotage is a deep purple in the glass. Its bouquet is characterised by complex aromas of blackberries and dark fruit, complemented by elegant notes of cedar wood. On the palate, the wine shows a fine but complex structure of black and red fruit. This Pinotage is truly a superb wine, captivating with its outstanding balance between fruit and wood. This wine has an outstanding ageing potential and it is expected to be a genuine delight over the next 10 years or even longer.It is an ideal accompaniment to spicy Indian cuisine or a well-matured rump steak. The Beyerskloof Diesel Pinotage is arguably one of the best Pinotage wines from the Cape.

Content: 0.75 litre (€84.00* / 1 litre)

€63.00*
bottle