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In recent years, the Delheim Grand Reserve, the flagship wine from the top South African winery Delheim, has been a guarantor of top ratings from national and international wine critics. This South African red wine was rated in John Platter's Wine Guide with at least 90 points and 4.5 to 5 stars (out of a maximum of 5). And the 2018 vintage of Delheim Grand Reserve is also the result of exceptional winemaking.
On the nose, this composition of 60% Cabernet Sauvignon, 15% Cabernet Franc, 15% Petit Verdot and 10% Merlot is wonderfully intense and multi-faceted. The red wine from Stellenbosch combines notes of dark fruits (with blackberries and black currants predominating) with hints of tobacco and tomato leaf. There are also nuances of violets, blueberries and graphite. On the palate, Delheim Grand Reserve is dry and wonderfully elegantly balanced. The dark fruit aromas and the present tannins interact in a remarkable fashion, complemented by the delicately fresh acidity and a finish with nuances of vanilla that lingers for a good long while.
The Bordeaux blend from South Africa matured for 18 months in 300-litre French oak barrels after meticulous manual harvesting of the best, healthiest grapes. Delheim attaches immense importance to using only wood that meets the highest quality standards.
The Delheim Grand Reserve 2018 also stands out visually: it is a deep, dark purple in the glass with a cherry-red rim. The makers are justifiably proud of this creation and see a storage potential of up to 15 years.
Enjoy this powerful, fruity red wine from the Stellenbosch region at a drinking temperature of 16 to 18 degrees. It goes wonderfully with braised beef or game as well as grilled vegetables.
15% Cabernet Franc
15% Petit Verdot
10% Merlot
Konsul-Smidt-Str. 8 J
28217 Bremen
Deutschland
Das Weingut Delheim liegt hoch auf den südlichen Hängen des Simonsbergs in Südafrika. Seinen Ursprung hat das Weingut auf einer Farm, auf der anfangs nur Obstbäume und Krüppelholz wuchsen. Sie wird bereits im Jahre 1699 erstmalig in der Geschichte erwähnt; damals noch unter dem Namen Drie Sprong.
Im Jahr 1938 kaufte der Deutsche Hans Hoheisen die Farm als Altersruhesitz für sich und seine Frau Deli. Nach seiner Frau benannte er auch die Farm: Delheim – Deli’s Heim. 1940 begannen die Hoheisens auf Anraten von Freunden Weinstöcke anzupflanzen. Hoheisens Neffe Michael Sperling unterstützte seinen Onkel seit 1951 und übernahm 1957 das Weingut komplett. Michael Sperling genannt „Spatz“ führte das Weingut zu weltweitem Ruhm. Es zählt heute zu den renommiertesten Weingütern in der Region Stellenbosch und ist auch in Deutschland ein Begriff. Hier werden Weine mit beständig hoher Qualität und ungewöhnlichen Namen hervorgebracht. Inzwischen sorgt mit Viktor und Nora Sperling die Generation nach „Spatz“ dafür, dass die Delheim-Weine weiterhin erstklassig sind.
Wichtigste Strategie von Delheim Wines ist die gleichbleibend hohe Qualität der Weine. 5 Sterne von John Platter, 92 Punkte vom britischen Wine Magazine für den Vera Cruz Shiraz, und der Delheim Sauvignon Blanc 2001 gelangte in die Auswahl für die 100 Topweine auf der Sydney International Wine Competition. Auch die Cabernet Sauvignons werden stets wärmstens empfohlen.
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