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Mont du Toit Le Sommet

The renowned German winemaker Bernd Philippi created the Mont du Toit Le Sommet. This blend from South Africa definitely ranks among the South African top red wines. The bouquet of this outstanding blend unites notes of black currants, sour cherries and milk chocolate, along with fine nuances of mint and nutmeg. Initially, the wine once again offers aromas of sour cherries and plums on the palate. This fruitiness is complemented by a velvety elegance and depth, while the noticeable tannins are well-integrated. The individual grape varieties were aged separately and matured for 12 months in oak casks, after which the blend was aged for a further 11 months. The selection of the grapes for this fascinating ruby-red wine was carried out with the utmost care. This assemblage is a good accompaniment to beef or lamb.
Wine type:
Red wine
Taste:
dry
Vintage:
2017
Ageing Potential:
2031
Region:
Paarl , Wellington
Country:
South Africa
Vineyard/Brand :
Grape variety:
Cabernet Sauvignon
Merlot
Shiraz
Alcohol content:
13,5  % by volume
Total acidity:
5,2 g/l
Residual sugar:
2,4 g/l
pH:
3,65
Recommended drinking temperature:
16-18 °C
Filling quantity:
0,75 litres
Allergen:
contains Sulfite
Importeur/Abfüller:
CS International Wine Depot GmbH
Drosselweg 9
26871 Papenburg
Deutschland
Mont du Toit Kelder

Product recommendation

Meerlust Rubicon
Very deep, youthfull colour, intense almost purple hue. Very classic Rubicon nose with violets, ripe plum, cedarwood and intense spiceynesss. Still very young but brooding, promising further maturation potential. The palate is full bodied, structured but packed with fresh dark fruit and rounded, linear tannins.

Content: 0.75 litre (€39.87* / 1 litre)

From €29.90*
Boekenhoutskloof Cabernet Sauvignon
Classical Boekenhoutskloof complexity with exceptional purity.At first there is overwhelming blackcurrant and cassis on the nose with underlying cedar and spices. The palate shows intense black fruit, prunes and sour cherries with perfect balance.This wine will improve over the next decade.

Content: 0.75 litre (€78.53* / 1 litre)

€58.90*
bottle
Rupert & Rothschild Vignerons Baron Edmond
Powerful, dense structure with aromas of blackberry, black pepper, coriander and roasted coffee bean.Lively and complex with velvety tannins and a lingering aftertaste.Recommended with filled of mature beef or slow cooked shoulder of lamb.

Content: 0.75 litre (€55.33* / 1 litre)

€41.50*
bottle
Thelema Rabelais
This lovely blend, consisting mainly of Cabernet Sauvignon and a smaller percentage of Petit Verdot, is redolent of delicious black berries, cherries, blueberries, coffee and cedar. It is slightly sweet and fruity on the palate, with sumptuous tannins. The wine has a fine acidity and a marvellous balance. The finish is long.The Thelema Rabelais matured for 20 months in French oak casks, using 80 percent new barrels. The Thelema wine is world-renowned, particularly for its blends based on Cabernet Sauvignon. The complex and full-bodied of Thelema Rabelais lives up to the estate’s reputation and proves that Thelema knows perfectly how to combine the old world wines’ style with the fruity intensity of the new world.This excellent red wine from South Africa is a perfect accompaniment to beef and game dishes.

Content: 0.75 litre (€72.00* / 1 litre)

From €54.00*

Cutsomers also bought

Pintia Toro
Seit dem Jahrgang 2004 gibt es keinen Pintia, der in Robert Parker’s Wine Advocate nicht mindestens 92 Punkte erhalten hätte. Und tatsächlich ist der spanische Ausnahme-Rotwein im Jahrgang 2018 einer, wenn nicht der beste Tempranillo, den die Bodegas Pintia – Teil der legendären Bodegas von Vega Sicilia – bislang auf den Markt gebracht. Davon ist zumindest Luis Gutiérrez überzeugt. Er adelt den Pintia Toro 2018 mit der Bewertung 95+ und schreibt: „Dies muss einer der besten Jahrgänge von Pintia sein.“Der Rotwein ist ein reinsortiger Tinta de Toro. So heißt diese besondere Ausprägung der Rebsorte Tempranillo, die unter den Bedingungen der Toro-Region unverwechselbare Qualitäten erreicht. Schon das Bouquet des Pintia Toro 2018 zieht Genießerinnen und Genießer mit seiner Vielschichtigkeit in ihren Bann. Noten von schwarzen Johannisbeeren und Kirschen im eindrucksvollen Zusammenspiel mit Nuancen von Bitterschokolade und Kaffee. Gutiérrez formuliert: „Die Nase ist sehr ausdrucksstark, mit heller Kirschfrucht.“ Der Wein sei frischer als die Norm in der Region, mit gut integrierter Eiche, blumig und parfümiert.Am Gaumen ist der Spitzenwein der Bodegas Pintia, etwa 100 Kilometer westlich von Vega Sicilia gelegen, trocken und intensiv aromatisch, mit mittlerem Körper. Das Weingut selbst schreibt vom bislang wohl „fruchtigsten Pintia“. Mineralität, Barrique-Aromen und Fruchtigkeit (blaue Beeren) ergeben ein bezauberndes Zusammenspiel.Der undurchdringlich pupurfarbene Pintia Toro 2018 reifte für 10 Monate in französischem und amerikanischem Eichenholz (18%), wobei zu mehr als 80 Prozent neue Fässer genutzt wurden. Die Trauben stammen von Rebstöcken die im Schnitt etwa 35 Jahre alt sind. Die Bodegas Pintia selbst gibt an, dass der 2019 in Flaschen abgefüllte Tempranillo bis zu 15 Jahre gelagert werden kann und bei einer Trinktemperatur von 18 Grad genossen werden sollte. Wir wünschen viel Freude dabei!

Content: 0.75 litre (€93.20* / 1 litre)

€69.90*
bottle
Salentein Gran VU Blend Valle de Uco
The Bodegas Salentein in Mendoza, Argentina, is one of the most renowned wineries in South America. Outstanding vineyards situated at the foot of the Andes, a winemaker who was a professor of oenology and is today considered the expert on Argentinian viticulture, and cellars that are the envy of a number of French Grand Cru producers are only a few of the aces up the Salentein estate’s sleeve.What does an exceptional wine producer like Bodegas Salentein need to play its trump cards? Right - an iconic wine, a flagship to present the wine-making expertise at the highest level. The Gran VU is this premium, iconic blend produced by the Salentein estate. It consists of about 75% Malbec and 25% Cabernet Sauvignon and remains for 24 months in French oak casks in order to age in peace.The Salentein Gran VU is a brilliant, intense dark red with violet glints in the glass. It is concentrated on the nose, offering complex aromas of black berries, liquorice and light notes of mint as well as spices and hints of graphite. On the palate, the wine shows an elegant structure, an incredibly full body and soft, velvety tannins that are already marvellously integrated. The finish is never-ending, leaving a lasting impression of a fantastic wine.We recommend decanting the Salentein Gran VU one hour before drinking it. Its ideal drinking temperature is about 16 °C (60.8 °F). The Gran VU can already be enjoyed now but will maintain its quality perfectly for several years to come.The Salentein estate also produces Argentinian beef. What could be more appropriate than to serve this wine with a delicious steak? The Gran VU is also ideal on its own – you’ll discover new aromas revealed with each and every sip.Wine Enthusiast 2016: 93 points - 2012; Expovina (Zurich, Switzerland) 2016: 93 points - 2012; Decanter Magazine 2016: 91 points - highly recommended - 2014.

Content: 0.75 litre (€92.00* / 1 litre)

€69.00*
bottle
Clos Saint Jean Châteauneuf-du-Pape La Combe des Fous AOC 2020
Der Clos Saint Jean Chateauneuf du Pape La Combe des Fous 2020, hergestellt aus Trauben der Hügellage "La Crau" vom Châteauneuf-du-Pape Weingut Clos Saint Jean, wird oftmals als Kultwein oder Ikone beworben. Wir halten ihn schlichtweg für einen der herausragenden Châteauneuf-du-Pape Weine überhaupt, vinifiziert von der inzwischen fünften Generation der Maurels, den Besitzern von Clos Saint Jean. Ihr Vorfahre, Edmont Tacussel, hatte diese Lage zwischen 1905 und 1910 bepflanzt, und diese Reben stehen dort immer noch. Da der Weinberg so durchsetzt war mit riesigen Kieseln und es mit dem Pferd eigentlich aussichtslos war, hier Weinbergsarbeit zu betreiben, wurde die Lage "La Combe des Fous" genannt, der Hügel der Verrückten. Letztlich stellte sich dieser Rebberg als eine, wenn nicht die beste Lage der ganzen Gegend heraus, und die Weine, die von hier stammen, sind Châteauneuf-du-Pape der Spitzenklasse.Höchst geringer Ertrag, Handlese und über 100 Jahre alte Reben machen hier den Stoff aus, aus dem Träume sind. Die Assemblage besteht aus 60% Grenache, 20% Syrah 10% Cinsault und weiteren 10% Vaccarese. Der Grenache wird übrigens im 600 Liter-Holzfass ausgebaut, die anderen Rebsorten geniessen eine Nachreifung für 12 Monate in neuen Eichenfässern.In der Nase ein äußerst pikanter Charme mit Anklängen von Waldbeeren, viel Schwarzkirsche, Pflaume, Lavendel, Wildkräuter, Schlehe, Tabak, schwarze Oliven und Tee. Der Gaumen ist fein aufgelöst, sehr ausdrucksvoll, würzig und elegant und zu den zuvor erwähnten Aromen gesellen sich Pralinen, Salz und Grapefruit. Das alles steht in perfekter Harmonie zueinander, schön ausgewogen und balanciert, nichts, was hier zu dominant oder gar erschlagend wirken könnte. Das Terroir ist einfach so genial und magisch, dass hier alles seinen Platz findet. Der Nachhall ist überwältigend lang.

Content: 0.75 litre (€113.33* / 1 litre)

€85.00*
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Kanonkop Pinotage
The 100-percent Pinotage from Winemaker Abrie Beeslaar offers complex aromas of red fruits. A lush yet elegant wine, with pleasant integrated ripe tannins.The wine from the Stellenbosch region matured 16 months in French oak barrels, of which 75% were new. In addition, 25% second fill barrels were used. A remarkable wine that can mature under appropriate conditions for at least 20 years.Enjoy the Kanonkop Pinotage as a younger wine with red meat or spicy Asian dishes. As older wine perfect with lamb.

Content: 0.75 litre (€47.87* / 1 litre)

€35.90*
bottle