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Spier Signature Cabernet Sauvignon

The taste is fresh and strong with black currant, delicious vanilla, a hint of leather and bay, elegant and fresh, firmness, acids, bitters, cherries and currants.

Wide aroma with cherry and cassis, berries, a hint of pepper, supported by a pleasant tone of spicy oak and vanilla.

Ideal with red meat from the grill but also delicious with lamb cutlets or mature cheeses.

When to serve: to drink now but can still improve further for five years.

Wine type:
Red wine
Taste:
trocken
Vintage:
2023
Ageing Potential:
2028
Region:
Western Cape
Country:
Südafrika
Vineyard/Brand :
Grape variety:
Alcohol content:
14,0  % by volume
Total acidity:
5,3 g/l
Residual sugar:
3,5 g/l
pH:
3,71
Recommended drinking temperature:
16-18 °C
Filling quantity:
0,75 litres
Allergen:
contains Sulfite
Caloric value per 100 ml:
339 kJ / 81 kcal
Ingredients:
Importer:
Vineshop24 GmbH & Co. KG
Dieselstraße 4
26899 Rhede
Deutschland
Spier Wines

Die Spier Wine Farm liegt in der weltberühmten Weinregion Stellenbosch in Südafrika, etwa 50 Kilometer von Kapstadt entfernt. Der Hof hat eine lange Geschichte, die zurückreicht bis ins Jahr 1692. Als einer der ältesten Höfe in der Region ist Spier für seine kapholländischen Giebelhäuser bekannt, eine besondere Form der Architektur. Auf den Ländereien des Weingutes Spier stehen gleich 21 gut erhaltene Häuser. Diese „Gables“ zeugen von den Einflüssen der Gründer aus dem mittelalterlichen Europa und sind eine wahre Attraktion in Südafrika.

Niel Joubert kaufte Spier 1965. Damals war es üblich, Wein für die größeren Genossenschaftskellereien, wie der Stellenbosch Farmers Winery und KWV, zu produzieren. 1971 begann er jedoch mit der Abfüllung seiner eigenen Weinmarken. 1993 ging der Hof in den Besitz von Dick Enthoven über. Unter seiner Führung begann eine umfangreiche Renovierung, um die historischen Gebäude der Farm zu erhalten. Die Wein-Produktion und ein breites Angebot an Freizeitaktivitäten sind heute das Kerngeschäft auf dem Hof. Spier ist in beiden Geschäftsfeldern für seine Nachhaltigkeitsinitiativen bekannt.

Product recommendation

Fleur de d'Artagnan Rouge
Granatrot mit kirschfarbenen Reflexen.Fruchtige Aromen von Cassis und Waldbeere, vermischt mit einem feinen Süßholzduft.Ausgewogen, rund und weich, eine feine Frische begleitet den Abgang.Vin de Pays des Côtes de GascogneDie Weinberge für diesen Wein befinden sich im Herzen der Gascogne und erstrecken sich über 250 Hektar des Departements Gers. Das Klima ist ideal für die Entwicklung intensiver Aromen: Durch den Einfluss des Atlantischen Ozeans im Westen, der auf die südlich liegenden Pyrenäen trifft, gibt es viel Sonne und keinen Wasserstress für die Reben.Ein idealer Alltagsbegleiter für Gegrilltes, Pizza, Lasagne, Salat und Fleisch

Content: 0.75 litre (€8.33* / 1 litre)

From €6.25*
Delheim Shiraz Cabernet Sauvignon
Blackberry and plum aromas, backed by undertones of dark chocolate and vanilla. The wine is elegant and lingers on the palate.Fermentation with selected yeast strains. Temperature was maintained at 25-28°C. Pump-overs were conducted 4 times a day until fermented dry. The wine was matured for 13 months in French oak, and then bottled with a screw cap.

Content: 0.75 litre (€9.53* / 1 litre)

From €7.15*
Torres Santa Digna Cabernet Sauvignon Reserva
In the glass a deep red with purple hues. Well balanced between ripe fruits and wood. Beautiful, voluminous finish.An excellent companion to all aromatic-spicy meat dishes, especially with game and red meat grilled or smoked meats and game birds.

Content: 0.75 litre (€11.87* / 1 litre)

From €8.90*
Lesegut Tinto
The bouquet of the Lesegut Tinto unites notes of ripe black cherries, wild berries, peppermint and caramel, complemented by fine mineral nuances. The red wine from the Castile region in Spain is powerful, round and fresh on the palate, with a silky structure and a delicate, prolonged finish.The deep purple wine consists of the Cabernet Sauvignon, Graciano, Petit Verdot and Shiraz grape varieties. The grapes come from vines that are 20 years old and were harvested when fully ripe. The Lesegut Tinto matured for 10 months in French oak casks.Enjoy this red wine with grilled meat (beef, roast beef), roe deer or wild boar, for example.

Content: 0.75 litre (€13.80* / 1 litre)

From €10.35*