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Marques de Murrieta Reserva Rioja DOCa

Das komplexe Bouquet des Marques de Murrieta Reserva Rioja vereint Noten von Kirschen, Waldbeeren und reifen Pflaumen, die im Zusammenspiel mit Nuancen von Eukalyptus und einer delikaten Würze (Lakritz, Vanille, aber auch exotische Noten) einen eindrucksvollen Duftstrauß ergeben.

Am Gaumen ist der hochwertige Rotwein aus der Rioja trocken und rund mit perfekt integrierten Tanninen und einer wunderbaren Intensität an Aromen. Genießerinnen und Genießer können sich auf Aromen von dunklen Beeren, Kirschen und Blutorange freuen, dazu schöne Anklänge von Wildblumen, Veilchen und Minze.

Luis Gutiérrez vergibt für den tiefpurpur schimmernden Marques de Murrieta Reserva Rioja in Robert Parker’s Wine Advocate 93-94 Punkte. „Die Trauben für diese Cuvée wurden Ende September geerntet, in Richtung mehr Finesse und Subtilität gehend, kombiniert mit der natürlichen Kraft“, schreibt der Weinkritiker. Die Assemblage aus Tempranillo, Graciano, Mazuelo und Garnacha reifte für 16 Monate in 225-Liter-Fässern aus amerikanischer Eiche.

Genießen Sie diesen spanischen Rotwein der Extraklasse bei einer Trinktemperatur von 15 bis 17 Grad. Wenn Sie den Wein eher jung trinken, empfehlen wir, den Marques de Murrieta Reserva Rioja zu dekantieren.

Wine type:
Red wine
Taste:
trocken
Vintage:
2019
Ageing Potential:
2036
Region:
Rioja
Country:
Spain
Vineyard/Brand :
Grape variety:
87% Tempranillo
6% Graciano
5% Mazuelo
2% Garnacha
Alcohol content:
14,5  % by volume
Total acidity:
5,6 g/l
Residual sugar:
1,5 g/l
Recommended drinking temperature:
15-17 °C
Closure:
Cork, natural
Filling quantity:
0,75 litres
Allergen:
contains Sulfite
Bottler:
Marqués de Murrietta
Carretera Logroño-Zaragoza, km 5
2006 Logroño, La Rioja
Spanien
Marqués de Murrieta

Die Geschichte des berühmten Rioja-Weingutes, eines der ältesten spanischen Weingüter, beginnt vor mehr als 160 Jahren, als der gebürtige Bolivianer Luciano de Murrieta in eine reiche Familie von Rioja-Winzern einheiratet. Er interessiert sich sehr für den Weinanbau, den er bei seinem Militärdienst in der Nähe von Logroño kennenlernt. Seinerzeit galt der spanische Weinbau als wesentlich rückständiger als der französische und so ist es nicht verwunderlich, dass Murrieta sein Wissen durch längere Aufenthalte im Bordeaux auf den aktuellen Stand bringt.

Er erwirbt das Landgut Ygay und wird bekannt als erfolgreicher Winzer, bricht mit Traditionen und prägt einen erfolgreichen neuen Stil. Und noch einmal in der langen Geschichte des Weingutes gibt es eine starke Entwicklungsphase. 1983 übernimmt Don Vicente Cebrián Sagárriga, Conde de Creixell, das Weingut und renoviert es vollständig. Heute werden auf über 300 Hektar rund um das Weingut Marqués de Murrieta die Rebsorten Tempranillo, Garnacha, Mazuelo, Graciano, Cabernet Sauvignon, Albariño und Viura angebaut.

Die mediterrane Landschaft ist gekennzeichnet vom feuchtwarmen Klima der Rioja Alta und dem trockenen der Rioja Baja. Das Land hat vielfach kalkhaltigen Ton und bietet so beste Voraussetzungen für langjährigen und erfolgreichen Weinbau. Vielfach wurden die Weine des Weingutes ausgezeichnet. So erreichte der Castillo Ygay Gran Reserva Especial 2007 95+ Parker-Punkte.

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Cherry red in colour, clean and bright with well-assembled complex aromas of red fruits and fine woods, Intense and tasty, long in the mouth and lingering.

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Roda I DOC Reserva
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Production area: Selected vineyards of Neviera and Casa Rossa, located in San Marzano district. The soil is mainly “terra rossa”, with a fine texture and generally a calcareous undergound with a few emerging rocks. The well-known redness of these soils is due to the presence of iron oxides. The climate is characterised by high temperatures all year round, very few rainfalls and a wide difference of temperature between night and day, which has a nice influence on the quality of grapes. This is the “classical” central area of d.o.c. ”Primitivo di Manduria” Harvest period: Third decade of August, first decade of September Vinification: Hand-harvested in small baskets. Maceration: 18 days with selected autochtonous yeasts. Thermo-controlled alcoholic fermentation at 24-26 °C Maturation: In French oak barrels for 6 months Tasting notes: Intense ruby red colour, wide and complex to the nose, fruity, with prunes, cherry jam aroma, with notes of tobacco, slightly spicy. Full-bodied wine, soft and rich in fine tannins, with notes of cocoa, coffee and vanilla in the end. Best served with: Red meat, game, savoury first courses. Meditation wine

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Coto de Imaz Gran Reserva
Deep ruby red in color.Complex, delicate and finely balanced flavors of red berries and spices, framed by subtle hints of leather, coconut, vanilla and dried fruits.Elegant, with soft tannins, very complex character. Sensational reverberation, which reflects the taste in your mouth perfectly.

Content: 0.75 litre (€25.27* / 1 litre)

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Farnese Edizione Cinque Autoctoni VDT 22
Strong garnet red colour, intense and persistent with aroma of cherries, prunes, ripe black-currant, tobacco and a toasted final note.Full-bodied, soft, rich in tannin, very persistent, long at the end with spicy notes of vanilla and chocolate. Ready to drink at its release or aged for 8/10 years. Serving temperature: about 18-20° C. Best served with: red meat, game, rich sauces. Meditation wine.

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The Tempranillo, Garnacha, Mazuelo and Graciano grape varieties unite here to create the wonderful Muga Reserva Rioja. This red wine is redolent of blackberries and fennel, complemented by fine roast aromas and lovely nuances of vanilla, coffee and white chocolate. The Rioja is impressively full-bodied and aromatic on the palate, offering the fruitiness of berries, hints of menthol and an elegant acidity. The finish is long-lasting. The Muga Reserva Rioja matured for 24 months in oak casks (medium toast) and for at least another 12 months in the bottle. Try this Rioja with veal, cold cuts (pork) or rather hearty stews, for example. The wine is also available in 1.5- and 0.375-litre bottles.

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