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Roda Sela

The Roda Sela has a deep, red colour with bluish red hues throughout.

In the nose there is a very expressive red fruit bouquet, especially ripe red cherry, with a nutty edge reminiscent of almonds and broken cherry bones. The wine is medium bodied, with scant presence of the oak adding to the feeling of lightness and freshness it provides.

On the palate it is silky smooth, medium bodied, very fresh, well textured with no troughs. The oak is hardly evident, with round, well integrated tannins, giving way to a lingering finish of seasoned red fruits that make it light and fresh.  In this case Iadding youth and freshness to the depth and ripeness of the seasoned fruit so prevalent in this vintage.

Wine type:
Red wine
Taste:
dry
Vintage:
2021
Region:
Rioja
Country:
Spain
Vineyard/Brand :
Grape variety:
89% Tempranillo
4% Graciano
7% Garnacha
Alcohol content:
14,0  % by volume
Total acidity:
4,8 g/l
Residual sugar:
2,4 g/l
pH:
3,72
Recommended drinking temperature:
16-18 °C
Filling quantity:
0,75 litres
Allergen:
contains Sulfite
Bottler:
Bodegas Roda
Avda. Vizcaya, 5
26200 Haro (La Rioja)
Spanien
Bodegas Roda

Als das katalanische Paar Mario Rotllant und Carmen Daurella Ende der 80er Jahre in die Rioja kamen, erkannten beide, dass noch immer Potenzial in den Weinbergen dieser Region steckte ? nicht nur für bessere Weine, sondern für die Besten.

Die Bodegas Roda entstand im berüchtigten Bahnhofsviertel von Haro und hat vom ersten Moment an dem Wort Qualität eine neue Dimension verliehen. Mario Rotllant kaufte insgesamt 21 Pazellen mit einer Gesamtrebfläche von über 150 Hektar in den besten Lagen der Rioja Alta und Alavesa.

Man legte sich ein Expertenteam um den erfolgreichen Weinbauprofessor Santolaya zu. In jeder Phase der Weinbereitung greift man auf hoch qualifizierte Weinexperten und Akademiker zurück. Die Trauben werden so sorgfältig wie möglich verarbeitet. Roda verzichtet auf Pumpen für das Umlagern von Trauben oder Weinen. Die Moste vergären in großen Holzbottichen aus französischer Eiche, von denen Roda genau 17 besitzt. Diese Menge an Tiñas (span. = Holzfass) erlaubt es, jede einzeln gelesene Parzelle auch separat zu vergären. Nach 12 Monaten im Barrique, kontinuierlichem Verkosten und akribischer Beobachtung der Weine, werden erstmals die Weine entsprechend ihren Charakteristiken assembliert (verschnitten).

Nach der Assemblage lagern die Weine für weitere 4 Monate in Barriques, bevor Sie schließlich abgefüllt werden. In der Flasche reifen die Weine dann weitere 20 bis 24 Monate bis Sie in den Verkauf kommen. Der Anspruch von Roda ist es, Weine auf den Markt zu bringen, die bereits trinkreif sind, jedoch für 10 Jahre und mehr gelagert werden können!

Product recommendation

Barón de Ley Reserva
Barón de Ley Reserva Is made from grapes coming from our own vineyards in Mendavia (Rioja Baja). The climate in this part of Rioja, with clear Mediterranean influence, provides excellent maturations which, combined with a low yield viticulture (5.000 kgrs/Ha. aproximately), result in modern Riojas with a “mediterranean soul”; wines with combine remarkable power with the elegance and harmony that have always been characteristic of the Rioja wines. The wine was aged for 20 months in new american oak casks, and afterwards 24 months in bottle until arriving to its ideal moment for enjoyment. This wine has not been submitted to filterings or artificial stabilizations, which might result in the appearance of natural sediments in the bottle.With an attractive red ruby coulour with medium-high intensity, in the nose it suprises for a powerful fruit remarkably blended with traces from its noble ageing: coconut and toffee, evolving into seductive nuances of spices and mediterranean bush. The attack is truly powerful and develops in the mouth a pleasant sensation of volume and onctuosity with drives us to a long finish, nervous and fresh due to its optimum acidity, and bringing back an aftertaste with red fruits and again mediterranean bushes.

Content: 0.75 litre (€16.67* / 1 litre)

From €12.50*
Bodegas Burgo Viejo Palacio de Primavera Reserva Rioja DOC
Die Trauben für den Palacio de Primavera Reserva stammen von weingutseigenen Rebanlagen in der Gemeinde Alfaro. Dort herrscht ein kontinentales Klima mit mediterranen Einflüssen. Die 45 Jahre alten Reben werden von Winzer Gorka Etxebarria mit besonderer Behutsamkeit gepflegt. So kann dieser wunderbare Wein entstehen. Er verwendet für die Reifung des Rotweins sowohl französische als auch amerikanische Eichenfässer.Schon die Farbe ist ausdrucksstark, ein tiefes Rubinrot mit wunderschönen glänzenden Reflexen. In der Nase finden sich rauchige Noten, gepaart mit Noten von Gewürzen und Kräutern. Dazu kommen Aromen von Pflaumenmarmelade und ein Hauch von Zedernholz und Schokolade. Am Gaumen ist der Palacio de Primavera Reserva rund und voll, mit einer herrlichen Frische und Sanftheit. Der intensive und langanhaltende Geschmack wird eingerahmt von reifen Tanninen und hochwertiger Eiche. Burgo Viejo Palacio de Primavera Reserva ist ein Rioja mit einem unglaublichen Preis- Leistungsverhältnis. Nicht nur die Tatsache, dass der Wein bei den Decanter World Wine Awards 2019 mit einer Platinmedaille und mit außergewöhnlichen 97 Punkten ausgezeichnet wurde, auch der Rest der Fachpresse reagiert überschwänglich auf diesen Wein.

Content: 0.75 litre (€19.87* / 1 litre)

€14.90*
bottle
El Meson Crianza
Diese Crianza begeistert mit viel Frucht, feinem, weichem Tanningerüst und einer guten Länge.Das Bouquet erinnert an Kirschen und Pfeffer, der Geschmack ist vollmundig, rund und weich.12 Monate in neuen amerikanischen Barriques und 6 Monate in der Flasche gereift.Ein Wein, der Spaß macht, nicht nur zu Salaten auf der Basis von Rind, Wild oder Ente.

Content: 0.75 litre (€11.47* / 1 litre)

From €8.60*
El Meson Reserva
Eine tief dunkelrote Farbe, ein Bouquet, das an Pflaumen, Gewürze und Schokolade erinnert kennzeichnen diesen Rotwein.Ein herrlich vollfruchtiger, weicher Geschmack mit feinen Beeren-, Vanille- und Röstnoten lassen diesen Reserva schon heute zu einem herrlichen Trinkvergnügen werden.15 Monate in Barriques und 24 Monate in der Flasche greift.Sehr gut zu gebratenem oder geschmortem Fleisch von Rind, Kalb oder Lamm.Empfehlung: 1 Stunde vor dem Genuss öffnen.

Content: 0.75 litre (€18.07* / 1 litre)

From €13.55*

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Roda I DOC Reserva
96% Tempranillo4% GracianoVery deep colour, with red edge and black cherry body.On the nose, ripe black fruits appear, predominantly the black prune. Some mineral scents, liquorice.Full bodied, with no hollowness on the palate, silky texture, with very subtle tannins. Black fruit, prune, chocolate. Elegant, full, very long lasting and fresh.Harmonious, with all its layers very well assembled. It invites you to take a second sip.

Content: 0.75 litre (€72.67* / 1 litre)

€54.50*
bottle
Roda DOC Reserva
An excellent vintage in the wine-growing region of Rioja and an outstanding Roda wine. This blend, consisting of  93% Tempranillo, a 3% of Graciano and a 4% of Garnacha, has a wonderful bouquet offering notes of sweet cherries, black fruit and nuances of Mediterranean herbs, complemented by perfectly integrated oak aromas. On the palate, the deep red Roda DOC Reserva is sumptuous and full-bodied. Initially, the wine is very fruity, showing an enormous balance and fine tannins. Its finish is once again characterised by a great, fresh fruitiness.The grapes come from bush vines that are more than 30 years old. These vines are cultivated without wire trellis training systems. The wine matured for 14 months in barriques, of which 40% were new and 60% were second-fill barrels. Afterwards, it was aged for another 30 months in the bottle. Luis Gutierrez writes in the Wine Advocate: ‘This wine has the potential to become a real bestseller.’You’ll want to discover the Toda DOC Reserva with moderate or hearty stews with chicken or beef, for example. This wine is an exemplary Rioja.

Content: 0.75 litre (€46.00* / 1 litre)

€34.50*
bottle
Muga Reserva Rioja DOCa
The Tempranillo, Garnacha, Mazuelo and Graciano grape varieties unite here to create the wonderful Muga Reserva Rioja. This red wine is redolent of blackberries and fennel, complemented by fine roast aromas and lovely nuances of vanilla, coffee and white chocolate. The Rioja is impressively full-bodied and aromatic on the palate, offering the fruitiness of berries, hints of menthol and an elegant acidity. The finish is long-lasting. The Muga Reserva Rioja matured for 24 months in oak casks (medium toast) and for at least another 12 months in the bottle. Try this Rioja with veal, cold cuts (pork) or rather hearty stews, for example. The wine is also available in 1.5- and 0.375-litre bottles.

Content: 0.75 litre (€31.33* / 1 litre)

€23.50*
bottle
Marques de Murrieta Reserva Rioja DOCa
Das komplexe Bouquet des Marques de Murrieta Reserva Rioja vereint Noten von Kirschen, Waldbeeren und reifen Pflaumen, die im Zusammenspiel mit Nuancen von Eukalyptus und einer delikaten Würze (Lakritz, Vanille, aber auch exotische Noten) einen eindrucksvollen Duftstrauß ergeben.Am Gaumen ist der hochwertige Rotwein aus der Rioja trocken und rund mit perfekt integrierten Tanninen und einer wunderbaren Intensität an Aromen. Genießerinnen und Genießer können sich auf Aromen von dunklen Beeren, Kirschen und Blutorange freuen, dazu schöne Anklänge von Wildblumen, Veilchen und Minze.Luis Gutiérrez vergibt für den tiefpurpur schimmernden Marques de Murrieta Reserva Rioja in Robert Parker’s Wine Advocate 93-94 Punkte. „Die Trauben für diese Cuvée wurden Ende September geerntet, in Richtung mehr Finesse und Subtilität gehend, kombiniert mit der natürlichen Kraft“, schreibt der Weinkritiker. Die Assemblage aus Tempranillo, Graciano, Mazuelo und Garnacha reifte für 16 Monate in 225-Liter-Fässern aus amerikanischer Eiche.Genießen Sie diesen spanischen Rotwein der Extraklasse bei einer Trinktemperatur von 15 bis 17 Grad. Wenn Sie den Wein eher jung trinken, empfehlen wir, den Marques de Murrieta Reserva Rioja zu dekantieren.

Content: 0.75 litre (€31.33* / 1 litre)

€23.50*
bottle
Cantina Tramin Unterebner Pinot Grigio
This wine is named for the historical Unterebner farm and vineyard. The vines here rise to an altitude of approximately 450 meters, planted in calcareous soils made up of gravel and clay. Vines here are assured optimal ventilation thanks to the Ora, a wind that rises fromLake Garda in the early afternoon during the growing season.Winemaking: The grapes for this wine were softly pressed immediately after harvest, and the subsequent fermentation was done in wooden casks at controlled temperatures (18-20 ° C). Maturation occurred in large wooden casks (80%) and French barriques (20%).Tasting Notes: Unterebner is our best Pinot Grigio, and shows a deep straw color and a nose dominated by spicy aromas. On the palate, it balances mineral notes with considerable fatness richness. The finish feels long and lasting.Food Pairing:We recommend pairing this wine with appetizers and pasta dishes, fish, shellfish or with delicately flavored meats.

Content: 0.75 litre (€34.00* / 1 litre)

€25.50*
bottle