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Torres Celeste DO Ribera del Duero

In the glass an ink-dark blackberry red which plays into the violet.

In the nose an intense bouquet with spicy notes of licorice and black pepper and a fruity background of ripe blackberries and juicy-sweet cherries.

Also on the palate fruity cherry and berry flavors in addition to a fine flavor and good, sweet, mature tannins. In the final, very long lasting with a nice, round fullness.

Perfect with hearty meat dishes Mediterranean herbs to peppered steak from the grill or into a fine wild fowl.

Wine type:
Red wine
Taste:
dry
Vintage:
2020
Ageing Potential:
2026
Region:
Ribera del Duero
Country:
Spain
Vineyard/Brand :
Grape variety:
Tempranillo
Alcohol content:
14,0  % by volume
Total acidity:
5,0 g/l
Residual sugar:
0,5 g/l
pH:
3,70
Recommended drinking temperature:
18 °C
Filling quantity:
0,75 litres
Allergen:
contains Sulfite
Bottler:
Miguel Torres, SA
M. Torres 6
08720 Vilafranca del Penedès
Barcelona
Spanien
Familia Torres

Das erste Unternehmen in der langen Geschichte von Torres wurde 1870 von Jaime und Miguel Torres gegründet. Es befand sich in Vilafranca in der Region Katalonien südwestlich von Barcelona und hier ist auch heute noch der Hauptsitz.

Mitte der 1960er Jahre stieg Miguel A. Torres in das Familienunternehmen ein und der junge Mann initiierte eine rasante Entwicklung. Er installierte modernste Kellertechnik und brachte mutig französische sowie deutsche Rebsorten nach Spanien. Teure Edelstahltanks, Temperaturkontrollen sowie Cabernet Sauvignon, Chardonnay und sogar Riesling und Gewürztraminer hielten Einzug. Ein halbes Jahrhundert später werden Torres Weine auf drei Kontinenten produziert, in 150 Länder verkauft und erwirtschaften einen Umsatz von 280 Millionen Dollar im Jahr. Auf mehr als 1.300 Hektar Weinbergen werden unterschiedlichste Rebstöcke angebaut. Die Weine wurden in der Vergangenheit mehrfach ausgezeichnet. Beispielsweise werden die roten Cuvees aus Garnacha Tinta und Carinena sowie ihre weißen Pendants aus Parellada und Garnacha Blanca geschätzt bei den Kunden von Torres.

Seit Sommer 2012 führt sein Sohn Miguel Torres Maczassek die Geschäfte.

Product recommendation

El Meson Crianza
Diese Crianza begeistert mit viel Frucht, feinem, weichem Tanningerüst und einer guten Länge.Das Bouquet erinnert an Kirschen und Pfeffer, der Geschmack ist vollmundig, rund und weich.12 Monate in neuen amerikanischen Barriques und 6 Monate in der Flasche gereift.Ein Wein, der Spaß macht, nicht nur zu Salaten auf der Basis von Rind, Wild oder Ente.

Content: 0.75 litre (€11.47* / 1 litre)

From €8.60*
Coto de Imaz Gran Reserva
Deep ruby red in color.Complex, delicate and finely balanced flavors of red berries and spices, framed by subtle hints of leather, coconut, vanilla and dried fruits.Elegant, with soft tannins, very complex character. Sensational reverberation, which reflects the taste in your mouth perfectly.

Content: 0.75 litre (€25.27* / 1 litre)

From €18.95*
Cune Roble Ribera del Duero DO
Eigentlich ist das Weingut Cune eher aus der Region Rioja bekannt, aber auch in der Ribera del Duero besitzt das Weingut Rebflächen. Mit dem Cune Roble kommt ein zugänglicher, aber kraftvoller Wein ins Glas. Im Glas präsentiert sich der Wein lila und die Nase zeigt viel schwarze Frucht mit einer blumigen Note. Ergänzt um einen mineralischen Touch und Vanillearomen, die aus der 5-monatigen Reifung in amerikanischen Eichenfässern stammt. Am Gaumen finden sich schöne Aromen von Lakritz und Vanille mit Noten von geröstetem Kaffee. Ein intensives Beerenaroma schließt am Ende den Geschmackseindruck ab. Im Finale runden leicht süßliche Tannine den angenehmen Nachgeschmack ab.Probieren Sie den Cune Roble Ribera del Duero zur klassischen Paella oder mit Ziegenkäse. Perfekt auch in Kombination mit Eintöpfen aller Art.92 Punkte James Suckling

Content: 0.75 litre (€10.20* / 1 litre)

From €7.65*
El Coto Crianza DOC
Intense ruby red color of the famous Tempranillo grape.Perfect combination of red berries and subtle vanilla oak nuances of the storage.Soft tannins and excellent structure. Long finish, accompanied by fresh fruit. Not too complex, very harmonious and soft.

Content: 0.75 litre (€10.27* / 1 litre)

From €7.70*

Cutsomers also bought

San Marzano Sessantanni Primitivo di Manduria DOP
Production area: Selected vineyards of Neviera and Casa Rossa, located in San Marzano district. The soil is mainly “terra rossa”, with a fine texture and generally a calcareous undergound with a few emerging rocks. The well-known redness of these soils is due to the presence of iron oxides. The climate is characterised by high temperatures all year round, very few rainfalls and a wide difference of temperature between night and day, which has a nice influence on the quality of grapes. This is the “classical” central area of d.o.c. ”Primitivo di Manduria” Harvest period: Third decade of August, first decade of September Vinification: Hand-harvested in small baskets. Maceration: 18 days with selected autochtonous yeasts. Thermo-controlled alcoholic fermentation at 24-26 °C Maturation: In French oak barrels for 6 months Tasting notes: Intense ruby red colour, wide and complex to the nose, fruity, with prunes, cherry jam aroma, with notes of tobacco, slightly spicy. Full-bodied wine, soft and rich in fine tannins, with notes of cocoa, coffee and vanilla in the end. Best served with: Red meat, game, savoury first courses. Meditation wine

Content: 0.75 litre (€25.27* / 1 litre)

€18.95*
bottle
Cantine Cellaro Due Lune Nerello Mascalese / Nero d'Avola
Dieser Wein – kreiert aus Nerello Mascalese und Nero d'Avola, den am häufigsten angebauten Rebsorten auf Sizilien – verkörpert die Intensität der Rotweine von der größten Insel im Mittelmeer.Der Cantine Cellaro Due Lune hat ein tiefes, undurchdringliches Rubinrot. In der Nase besitzt er intensive Aromen von roten Früchten und reifen Brombeeren, hinzu kommen Noten von Pfeffer und Leder, die hervorragend integriert sind. Am Gaumen ist der Rotwein aus Sizilien warm, kraftvoll und angenehm. Die anhaltenden Tannine sind wunderbar abgerundet und werden dank einer natürlichen Restsüße und Frische ausbalanciert.Der Wein ist ein idealer Begleiter zu Pasta- oder Wild-Gerichten. Ausgezeichnet auch mit Käse-Variationen.

Content: 0.75 litre (€22.60* / 1 litre)

From €16.95*
Barón de Ley Reserva
Barón de Ley Reserva Is made from grapes coming from our own vineyards in Mendavia (Rioja Baja). The climate in this part of Rioja, with clear Mediterranean influence, provides excellent maturations which, combined with a low yield viticulture (5.000 kgrs/Ha. aproximately), result in modern Riojas with a “mediterranean soul”; wines with combine remarkable power with the elegance and harmony that have always been characteristic of the Rioja wines. The wine was aged for 20 months in new american oak casks, and afterwards 24 months in bottle until arriving to its ideal moment for enjoyment. This wine has not been submitted to filterings or artificial stabilizations, which might result in the appearance of natural sediments in the bottle.With an attractive red ruby coulour with medium-high intensity, in the nose it suprises for a powerful fruit remarkably blended with traces from its noble ageing: coconut and toffee, evolving into seductive nuances of spices and mediterranean bush. The attack is truly powerful and develops in the mouth a pleasant sensation of volume and onctuosity with drives us to a long finish, nervous and fresh due to its optimum acidity, and bringing back an aftertaste with red fruits and again mediterranean bushes.

Content: 0.75 litre (€16.67* / 1 litre)

From €12.50*
Farnese Edizione Cinque Autoctoni VDT 22
Strong garnet red colour, intense and persistent with aroma of cherries, prunes, ripe black-currant, tobacco and a toasted final note.Full-bodied, soft, rich in tannin, very persistent, long at the end with spicy notes of vanilla and chocolate. Ready to drink at its release or aged for 8/10 years. Serving temperature: about 18-20° C. Best served with: red meat, game, rich sauces. Meditation wine.

Content: 0.75 litre (€28.67* / 1 litre)

€21.50*
bottle
Marques de Murrieta Reserva Rioja DOCa
Das komplexe Bouquet des Marques de Murrieta Reserva Rioja vereint Noten von Kirschen, Waldbeeren und reifen Pflaumen, die im Zusammenspiel mit Nuancen von Eukalyptus und einer delikaten Würze (Lakritz, Vanille, aber auch exotische Noten) einen eindrucksvollen Duftstrauß ergeben.Am Gaumen ist der hochwertige Rotwein aus der Rioja trocken und rund mit perfekt integrierten Tanninen und einer wunderbaren Intensität an Aromen. Genießerinnen und Genießer können sich auf Aromen von dunklen Beeren, Kirschen und Blutorange freuen, dazu schöne Anklänge von Wildblumen, Veilchen und Minze.Luis Gutiérrez vergibt für den tiefpurpur schimmernden Marques de Murrieta Reserva Rioja in Robert Parker’s Wine Advocate 93-94 Punkte. „Die Trauben für diese Cuvée wurden Ende September geerntet, in Richtung mehr Finesse und Subtilität gehend, kombiniert mit der natürlichen Kraft“, schreibt der Weinkritiker. Die Assemblage aus Tempranillo, Graciano, Mazuelo und Garnacha reifte für 16 Monate in 225-Liter-Fässern aus amerikanischer Eiche.Genießen Sie diesen spanischen Rotwein der Extraklasse bei einer Trinktemperatur von 15 bis 17 Grad. Wenn Sie den Wein eher jung trinken, empfehlen wir, den Marques de Murrieta Reserva Rioja zu dekantieren.

Content: 0.75 litre (€31.33* / 1 litre)

€23.50*
bottle