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The Francis Ford Coppola Director’s Cut Cabernet Sauvignon is, as the Americans would say, an outstanding wine from the Sonoma Valley. With this wine, the ‘director’ created ‘Hollywood at its finest’, in which small percentages of Cabernet Franc and Petit Verdot join in as extras.
Coppola puts special emphasis on those little things worthy of a Director’s Cut. A special, careful fermentation, 15 months of ageing in French and American oak casks and a meticulous selection of the grapes in each plot are the ‘special effects’ used by Coppola and his oenologist Cory Beck.
The result is a powerful ‘epic’, offering aromas of black currants, plums and black cherries as well as notes of cigar-box on the nose. The wine is opulent and well-defined on the palate, showing lots of red and black fruit and notes of tobacco, leather and vanilla. Its finish is long-lasting and worthy of a ‘thrilling showdown’.
All in all, the Francis Ford Coppola Director’s Cut Cabernet Sauvignon is a round and fruity delight, with lots of complexity, making this wine perfect to enjoy on its own. We recommend decanting the wine 1-2 hours before drinking it. It will remain at the peak of its maturity for the next several years.
Try this wine with pies, game, steaks or blue cheeses.
Cabernet Franc
Petit Syrah
Syrah
Nienkamp 17
D-33829 Borgholzhausen
Deutschland
Der US-Amerikaner Francis Ford Coppola ist vielen als erfolgreicher Regisseur und Produzent bekannt. Er führte Regie bei berühmten Klassikern wie „Der Pate“ und „Apocalypse Now“ und zählt heute zu den bedeutendsten Filmschaffenden des US-amerikanischen Kinos.
In Geyserville in Kalifornien betreibt Francis Ford Coppola sein Weingut. Die Kulisse seines unweit von Hollywood gelegenen Anwesens erinnert in vielerlei Hinsicht an seine effektvollen Filme. Die Weinherstellung hat in der Familie Coppola Tradition. Bereits sein Großvater produzierte im Keller seiner New Yorker Wohnung Wein aus kalifornischen Trauben. 1979 erwarb Francis Ford Coppola den ersten Teil des Weingutes Inglenook in Kalifornien. 1995 kaufte er die verbliebenen Teile des Anwesens und baut seitdem hauptsächlich die Rebsorte Cabernet Sauvignon an.
2007 erweiterte Francis Ford Coppola sein Weingut um das Château Sovereign im Sonoma Valley. Dort werden von seinem Winemaker Corey Beck unter anderem die Weinserien „Diamond Collection" und „Director‘s Cut" produziert. Beste Weinbau-Bedingungen bieten Coppola das zuverlässig warme Klima in Kalifornien und die vielseitigen Anbauflächen auf vulkanischen Böden, Schwemmland-Böden oder auch sehr steinigen Lehmböden.
